ELLE DECOTALK: EMA BIHOR

ELLE DECOTALK med Ema Bihor: – Et hjem er også en stemning.

Publisert Sist oppdatert

ELLE DECOTALK: Ema Bihor

På St. Hanshaugen i et sukkertøy av en leilighet på 50kvm bor Ema Bihor (29). Hun har allerede rukket å kalle dette hjem i fire år og har ingen planer om å flytte.

Til vanlig jobber Ema som Key Account Manager i dagligvarebransjen, og tar master ved siden av fulltidsjobben. Men gjennom Instagramkontoen hennes @emabihor blir vi kjent med Emas kreative side, og hennes forkjærlighet for personlig interiør, Chanel og alt som er vakkert.

– Tiden flyr når man har det gøy. Da jeg flyttet lovet jeg daddy cool at jeg ikke skulle flytte igjen på fem år (les: har byttet litt leiligheter siden jeg flyttet til Oslo for over 10 år siden). Vel, tanken har ikke slått meg engang - jeg har det så innmari fint der jeg er. Leiligheten og meg - meg og leiligheten.

Ditt favorittrom og hvorfor?

Foto: Mint Agency

– Veldig vanskelig spørsmål, da det varierer både med årstid og humør. – Jeg stortrives på kjøkkenet når jeg lager mat til gjester og de koser seg med noe godt i glasset på daybeden som jeg har fått spesiallaget av Fjørens Møbelsnekkeri. Og jeg elsker virkelig å lage mat, så jeg tilbringer mye tid på kjøkkenet. Det er også det rommet de fleste forbinder med meg: den rosa kalkmalte veggen med gullpendlene fra Lee Broom. – Mest av alt gledet jeg meg til å pusse opp kjøkkenet da jeg kjøpte leiligheten. Jeg har virkelig putta sjela mi (bokstavelig talt blod, svette og greit mange tårer under oppussingen) for å få det slik jeg ønska.

Beskriv stilen din med tre ord?

– Samtidig er jeg utrolig glad i stua mi! Der finner du noen av mine favorittgjenstander, også er det så utrolig deilig å lande i sofaen etter en lang dag eller samle fine mennesker på besøk. Dekke på bordet, fyre i peisen på vinteren, danse i sofaen (til langt på natt og naboen under klager), dele hemmeligheter og drømmer, frustrasjoner og tårer, håp og glede med mer. – Det er mye som sitter i veggene! Også har jeg mesteparten av bøkene mine i stua, jeg elsker bøkene mine. Der er alle mulige verdener og personer jeg har blitt kjent med gjennom alle bøkene. Og noe som vennene mine ofte ser gjennom, låner og tar med seg hjem for å lese.

Hvor henter du inspirasjon?

– Delikat, pastell og mye. Jeg har utrolig mange ting og jeg elsker det. Det er en historie bak det meste i hjemmet mitt.

Beste tips til innredning?

– Instagram er en stor inspirasjonskilde, men jeg henter mer og mer inspirasjon fra restauranter, hoteller, butikker og magasiner. Det trenger ikke bare være fysiske ting eller ting man ser, men også stemninger og energi. – Jeg elsker å innrede etter stemning og sette sammen interiør som skaper den helt unike vibben og stemningen. Også synes jeg det er de minste detaljene det er kjekkest å innrede med. Puter, pledd, tallerkener (ja, jeg har leiligheten full av vintage tallerker som jeg har funnet fra hele verden), vaser og så videre.

– Det er også gøy å hente inspirasjon fra mennesker som kanskje har en annerledes stil enn meg. Det er viktig å utvide horisonten. Du aner faktisk ikke hva du kan gå glipp av, og det er så kjedelig å begrense seg når det er så mye kult og kule mennesker i verden!

Foto: Mint Agency. Emas bad forener nytt og gammelt med en touch av rustikt.

– Gjør hva f*en du vil og føler for! og ikke spør for mange om mening om diverse. Jeg fikk så mange kommentarer om min hvite sofa (skulle jeg virkelig ha det?), at jeg satte på stukkatur og rosett på kjøkkenet, gipset over panelet, malte himlingen rosa og lista er lang... – Det er ditt hjem, så kjør på! Og jeg vil kose meg ordentlig der jeg bor. Ikke pusse opp og ordne når man skal flytte og selge. Så ja, da gidder jeg å gjøre alle disse tingene for at det skal bli fint der jeg bor og trives - i alle rom og hele året.

Foto: OsloDeco

– Og for guds skyld: det er bare maling! Om det ikke blir riktig, så mal over. Det går bra! (Hilsen ei som malte himlingen på soverommet grønn, gråt i et kvarter og gikk tilbake til Jernia og kjøpte rosa maling - mitt rette element).

Emas vakre balkong får oss til å lengte etter vår og sommer.

– Men kanskje viktigst av alt: ikke glem å bruk følelsene når du innredere. Ikke bare øynene. Et hjem er også en stemning.

Ditt beste interiør-hack eller DIY-tips?

Ditt #spacecrush?

– Jeg er faktisk helt krise elendig på DIY, men det beste tipset mitt er (og jeg lever lenge på dette) er at jeg kjøpte kjøkkenskap fra IKEA med topplate og bruker disse som skjenk i stua. – Det er så dyrt med TV-skjenk og jeg synes det er så mye mer gøy å bruke penger på andre ting enn det (som for eksempel Chanel, lamper, vaser, kjoler og så videre). Knotter fra Super Front satte kronen på verket.

– Det gjelder også kjøkkenet mitt (Vedding). Det er det nest billigste kjøkkenet de har på IKEA. Jeg pimpa det opp med kalk-malte vegger, knotter (fra Super Front), designlamper, messinglister, Smeg kjøleskap, og beholdt selvfølgelig det originale matskapet.

Ema har også langet skjenk i stua av kjøkkenskap fra IKEA.

– Bildeveggen min i stua, uten tvil! Jeg elsker bildene på veggen og historien bak både bildene og opphengingen (les: daddy cool og jeg har utallige ganger - til hans store frustrasjon - tatt bildene opp og ned. Det har vært høylytt og noe riving i håret fra pappa sin side underveis). Bildene henger skjevt og usymmetrisk, men jeg elsker det!

Favorittfarger når det gjelder interiør?

– Bilder er vanskelig, men føler at endelig jeg har funnet min stil og måte å henge dem på.

Favorittelement i hjemmet?

– Det er pasteller og kanskje enda mer presist: rosa. Jeg tror jeg er født med et veldig "rosa gen". De siste årene har jeg blitt bare mer og mer glad i farger. Det gjør virkelig noe med et hjem, og skaper en helt unik stemning. Farger gjør meg også utrolig glad! Spesielt i perioder med masse regn.

Sjekk ut @emabihor på Instagram!

– Jeg er en sucker for designerlamper - it's my thing! Så favorittelementet i leiligheten er Snoopy lampa fra Flos. Den siklet jeg på leeeeeeeenge før jeg kjøpte den. Det er min drømmelampe, og er en evig klassiker som passer i alle rom, uansett hvor man plasserer den.

Her kan du lese vår DECOTALK med Maren Baxter

Powered by Labrador CMS