Duftlys er noe av det som virkelig setter stemningen for høsten. Du kan naturligvis brenne dem året rundt, men det er noe ekstra magisk over et høstmørkt, velduftende rom, kun opplyst av levende lys.

Det perfekte duftlyset for sesongen er krydret og luksuriøst. Det kan gjerne dufte av massive bokhyller i et bibliotek, en knitrende peis, gamle skinnstoler og lun gjærbakst. Det er lite som skaper en stemningsfull atmosfære på samme måte som duft og belysning, og med et duftlys har to to i én!

Ikke glem å trimme veken mellom hver gang du tenner duftluset, slik at de små sorte «klumpene» som dannes på veken klippes bort. Slukk gjerne også duftlyset med hjelp av en lysslukker.

lysslukker og veketrimmer

Lysslukker og veketrimmer, 249 kr

En duft av høst

Feu de Bois betyr wood fire på fransk, og det er akkurat det dette duftlyset lukter som. Perfekt for deg som ikke har peis!

feau de bois diptyque

Diptyque, Feu de Bois 190g, 545 kr 

Denne duften er allerede en snakkis på god vei til ikonisk. Dersom du er en tilhenger av sandeltre, er dette din duft!

LE LABO SANTAL

Le Labo, Santal 26 245g, 690 kr (annonse)

Hvem vil vel ikke ha stemningen fra en jazz klubb i Brooklyn hjemme i stua denne høsten? Vel, den drømmen kan bli sann med dette duftlyset og en fabelaktig spilleliste.

replica jazz club

Maison Margiela, Replica Jazz Club 165g, 535 kr (annonse)

Det sier seg nesten selv at en duft som heter Bibliotheque passer perfekt om høsten. Med toppnoter av plomme og fersken, hjertenoter av fiolblader og pioner, og basenoter av lær, vanilje og patchouli. Inspirasjonen er selvfølgelig hentet fra gamle litterære verk bundet i skinn, stående i… Ja, du gjettet riktig – bibliotekhyller.

byredo biblioteque

Byredo, Bibliotheque 240g, 650 kr (annonse)

Jo Malones Myrrh & Tonka er allerede populær som parfyme, og det er ikke uten grunn – dette er duften av luksus. Her møtes det namibiske myrraetreet varm mandel og frodige vaniljenoter av Tonka-bønnen i en duft vi ikke får nok av.

myrrh tonka jo malone

Jo Malone, Myrrh & Tonka 200g, 690 kr (annonse)

For deg som foretrekker en lettere duft, er dette perfekt! Feminint og fresht – og den fine keramikkbeholderen kan brukes til både telys, kaffekopper og blomsterpotte når lyset har brent ut.

Villa Cactus blossom

Villa Collection, Cactus Blossom, 399 kr

Dette duftlyset har jeg fortsatt tilgode å lukte på, men jeg kjenner at bare beskrivelsen solgte det inn for min del: Café Zimmermann i Leipzig der Bach skrev sin kjente «Kaffekantate» på 1700-tallet gjenskapt i et duftlys, med lukten av sterk kaffe, smør, bakverk, piperøyking, aviser, lenestoler i lær og et hint av peis – hva mer kan man ønske seg?

ds durga Breakfast leipzig

D.S. & Durga, Breakfast Leipzig 200g, 699 kr

Relatert

DIY: julekuler

DIY Julepynt: Julekuler

Er din gamle julepynt klar for en makeover? Her er vår DIY julekule-guide

DECO: Ukens ønskeliste den første uken i desember

Ukens interiør-ønskeliste er i julens ånd
DIY Julepynt tørkede appelsiner

DIY Julepynt: Tørkede Appelsiner

I år pynter vi til jul med tørkede appelsiner. Her er vår DIY-guide på den velduftende julepynten.