I like my money right where I can see it – hanging in my closet

Slik skaper du din drømmegarderobe

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Elfa.

En klok kvinne sa en gang: I like my money right where I can see it – hanging in my closet.

Og selv om Carrie Bradshaw kanskje ikke burde søke jobb som økonomisk rådgiver med det første, så vet vi at selv om kvinner så absolutt investerer i både aksjer og fond, så er garderoben fortsatt hellig for mange.

Enten du er svak for vesker, sko, yttertøy eller fine kjoler, så fortjener garderoben din et ordentlig "hjem". Kanskje er du en som trenger ekstra plass til sko? Eller hyller til veskene dine? Kanskje har du mange lange kjoler, eller utallige jeans? På samme måte som innholdet i garderoben reflekterer din stil, bør også selve garderoben gjøre det.

Det er heller ingen hemmelighet at det å ta godt vare på tingene sine, er avgjørende for at de skal vare lenger, og på sikt – at vi kjøper mindre og bedre.

Den "nye" investeringen

Så når vi snakker om å investere i garderoben i dag, så er vi fortsatt enige med Carrie Bradshaw, men betydningen av ordet "investering" har kanskje forandret seg litt.

For nå handler det vel så mye om å ta seg bryderiet med å gå til renseriet med den kjolen, fremfor å gamble på at det går greit å slenge den i maskinen. Eller å ta med favorittsko til skomakeren for å gi dem litt kjærlighet når det trengs. Eller å få et plagg tilpasset hos en skredder, slik at det sitter helt perfekt, som igjen kan føre til at du liker plagget bedre og ikke føler behovet for en erstatter like raskt.

Ikke minst handler det om oppbevaring. For det har faktisk mye å si hvordan klær og sko oppbevares. Både med tanke på selve plaggets slitasje og at det skal beholde passform, men også for deg slik at garderoben blir et sted du føler deg inspirert.

For det er hundre ganger mer inspirerende å skulle finne ut hva man skal ha på seg i en ryddig og oversiktlig garderobe. Det er en grunn til at alt føles så fristende i butikken, og det har ingenting å gjøre med at plagget i seg selv er mindre fint med en gang det flytter ut av butikken og hjem til deg – det handler om presentasjonen.

Skap din drømmegarderobe

Foto: Marie Reierth

Men det var ikke bare råd om investering Carrie Bradshaw inspirerte oss med, det var selvfølgelig også garderoben, både i Sex in the City og And just like that... For Linn Rebecca Carlsen har dette vært en drøm siden tenårene! I dag er hun så heldig og jobber i Elfa hvor hun kan hjelpe og inspirere andre med den samme drømmen.

De fleste av oss kan få drømmegarderoben, men det kreves først litt planlegging. Å komme i gang er halvparten av jobben, sies det. Det gjelder også når du skal planlegge drømmegarderoben. Før du begynner å tenke på hvor mange hyller, kurver, skohyller du trenger, har Linn noen gode tips til deg.

  1. Plassmuligheter Er det mulighet for å flytte plasseringen av garderoben eller er du låst til en plass? Be venner og familie om hjelp til å kanskje se hjemmet ditt på en ny måte og flere muligheter? Husk at det er ikke mye plass som skal til for å få et lite walk-in-closet.
  2. Skriv ned målene Når du vet hvor garderoben skal stå, skriv ned målene, gjerne sammen med en skisse. Ikke glem å tegne inn dører, vinduer, varmekilder etc. Dette gir et tydeligere bilde av hva slags type garderobeløsning som passer.
  3. Sorter vekk klær du ikke bruker Ta en skikkelig ryddesjau og selg, bytt eller gi bort klær som ikke er blitt brukt på ett år. Dette er kanskje det viktigste for at du skal få drømmegarderoben og bli ekstra fornøyd. Du ønsker ikke å fylle drømmegarderoben med klær du ikke bruker lenger.
  4. Lag en oversikt over klærne dine Lag en oversikt og ta notater på hvor mange bluser, skjorter, bukser, skjørt og kjoler, sko osv. du har. Dette vil gjøre planleggingen av garderoben din enklere.
  5. Finn din stil Ønsker du skyvedører eller åpen løsning? Hva passer din stil? En garderobe er ikke bare en praktisk løsning lenger, mange liker å vise frem favoritt skoene sine eller lar garderoben bli en del av interiøret ved å matche med farger og resten av rommet. La deg bli inspirert og lag gjerne et moodboard. Dette gjør jobben til de som skal hjelpe deg med planlegging enda enklere.
  6. Felles garderobeskap Del gjerne inn i «min og din» side, så er det lettere å få oversikt over hva dere har, og fordelingen av plass.
  7. Nå er du klar! Nå kan du tegne inn garderobeløsningen din i for eksempel et tegneprogram eller ta kontakt med en planleggingsekspert som hjelper deg. Kanskje har du også funnet ut om du har mest av sko eller jeans (eller kanskje begge deler), du har målene og er klar for å se garderobedrømmen din bli virkelig.

Om Elfa

Siden 1948 har Elfa levert innovative og bærekraftige oppbevaringsløsninger, som har tilpasset seg for å møte menneskers unike behov. Elfa lager smarte løsninger som gjør at du får mest mulig ut av hjemmet ditt. Designet i Sverige av høy kvalitet og ment for å vare livet ut. Les mer om Elfa og få hjelp til å planlegge din drømmegarderobe på elfa.com her.

Powered by Labrador CMS