Leopardfeber

Foto: Getty Images, Imaxtree, produsentene

Disse 10 plaggene må du ha i garderoben din denne høsten.

Publisert Sist oppdatert

Leopardfeberen har herjet i motebildet i flere sesonger allerede. Vi får rett og slett ikke nok av dyriske leopardmønster, som passer til absolutt alt. Denne høsten er både tiger-og sebra striper superhot, men klassikeren leopardmønsteret er og blitt et plagg man bør ha i garderoben. Ikke bare kler alle hår- og hudtyper det lekre printet, men det kan kombineres med alt fra denim, striper og knallfarger til hvitt og sort. Leopardmønsteret har rett og slett blitt en klassiker i garderoben. Under har vi samlet 10 av våre favoritter som vi har på ønskelisten akkurat nå.

Leopard dukket opp i den vestlige – og kostbare – garderoben på 1920-tallet. Kvinner var lei vonde korsetter og innsnørte silhuetter – de klippet håret kort, og en ny, mer komfortabel silhuett dukket opp. Kvinner fikk mer spillerom når de kledde seg, og fjær, hatter, paljetter og leopard ble tatt inn i varmen, først på yttertøy, deretter som trykk på kjoler, badetøy og tilbehør.

Siden har dyremønsteret blitt en stayer på catwalken. På det svingende sekstitallet bestod en klassisk leopard-look av hatt, kåpe og sko. Store stjerner som Elizabeth Taylor og Zsa Zsa Gabor var begge fans, og kombinerte mønsteret med perler eller gullsmykker. Noen år senere var det rockestjerner som Debbie Harry og Grace Jones som digget dyremønsteret.

Shop stilen: Leopardmønster

Leopardkåpe fra Just Female, kr 3,099.

Mønstermiks er veldig i vinden for tiden, og leopardmønster kombinert med ruter eller striper gir en fin kontrast. Kombiner en lekker leopardkåpe med rutete eller stripete tilbehør som sko og vesker.

Leopardveske fra Sensi Studio via Matches Fashion, ca pris kr 2.600.

Det er bare å notere seg dette amerikanske merket bak øret med en gang. Veskene deres er så kreative og morsomme. Denne i leopard vil vi bruke til en fuskepelskåpe og sneakers i høst.

Singlet fra Zara, kr 249.

Det enkle er ofte det beste! Og det skal ikke mer til enn en singlet i leopardmønster, et par sorte skinnbukser eller jeans, en dressjakke eller bikerjakke og et par sexy hæler før du er klar for det meste. Det er også lekkert å ha en leopardmønstret singlet under en hvit skjorte til et par slitte jeans og et par ankelstøvletter.

Fuskepelsjakke med leopardmønster fra Stand via Net-a-Porter.com, ca pris kr 3.447.

Vi kommer ikke unna fuskepelsjakkene denne sesongen. Vi drømmer om denne jakken fra det svenske merket Stand. Kombiner den med et par skinnbukser og en tynn hvit ullgenser, eller ha jakken over en mønstret fotsid kjole og sneakers.

Veske fra Shrimps, ca pris kr 3.041.

Det britiske merket Shrimps har mer å by på enn perleveskene som er overalt for tiden. Denne vesken i fuskepels med leopardmønster har vi lyst på.

Ankelstøvletter fra Balenciaga via Net-a-Porter.com, ca pris kr 14.000.

Disse skoene er så lekre at vi gjerne kunne sovet med de! Så lenge du har disse på beina, kan du gå med nesten alt. Style de til et rutete skjørt og en bomberjakke eller til slitte jeans, en hvit skjorte og masse masse gullsmykker.

Kåpe fra Custommade, kr 2.295.

En enkel kåpe som passer til alt i garderoben din. Er det en ting du bør investere i denne sesongen, så er det en enkel kåpe i leopardmønster.

Skjortekjole fra Zara, kr 549.

En fotsid kjole i leopardmønster sikrer enhver kleskrise, knepp den opp og ha en jeans under eller dra en strikkegenser og skinnjakke over. Like kul til sneakers som til boots og høye hæler.

Skjorte fra Ganni, kr 1.499.

En skjorte i leopard kan du ha i garderoben din for alltid. Det blir som den lille sorte, en sikker vinner uansett om du skal på jobb, i middag eller ut på byen.

Ankelstøvletter fra Custommade, kr 2.899.

En lekker og enkel ankelstøvlett som kan brukes til det meste. Disse ønsker vi oss!

Mer høstmote

Høstens fineste jakker

Bli med inn i veskegarderoben til Kylie Jenner

Nå er det denne brilletrenden som gjelder

Powered by Labrador CMS