Skjønnhetspraten med Noomi Rapace

Foto: Nicole Nodland

Den svenske skuespilleren Noomi Rapace har alltid sett til lukter når hun forbereder seg til en ny rolle. Da hun fikk problemer med å finne de helt riktige duftene, tok hun saken i egne hender...

Publisert Sist oppdatert

I dag er Noomi Rapace kreativ leder for, og en av gründerne bak, det unike duftmerket N.C.P. Olfactives, som har spesialisert seg på parfymer man kan legge oppå hverandre for å skape sin egen signaturduft.

Min hudpleierutine både morgen og kveld består av rens, serum og fuktighetskrem fra et fantastisk, spansk merke som heter Mesoestetic. I tillegg har jeg den siste tiden fått en litt rar hudpleievane. Hver morgen legger jeg ansiktet i en bolle med isvann, det gir en ordentlig sjokk-oppvåkning og kickstarter blodsirkulasjonen i ansiktet, som også er med på å få en til å våkne skikkelig. Jeg har blitt helt avhengig av å gjøre det.

På farten

I vesken har jeg alltid med meg leppepomade og min N.C.P Olfactives-parfyme The Piece. De to tingene er det mest essensielle når jeg er på farten.

Som skuespiller har jeg alltid jobbet med dufter i forbindelse med de ulike karakterene jeg har portrettert, og jeg klarte aldri finne en duft som passet den jeg ønsket å være. Jeg følte at de fleste parfymene jeg kom over var for søte, klissete og jentete, og derfor ikke matchet meg eller rollen min. Jeg begynte derfor å jobbe med en parfymør som kunne hjelpe meg med å lage dufter spesielt tilpasset karakterene jeg spilte, så min karriere innen duft har utspring i min jobb som skuespiller.

Parfyme-layering

Mine absolutte favoritter når det kommer til parfyme-layering er N.C.P. Olfactives 701, 601 og 401. Jeg ser på parfyme som en forlengelse av meg selv, den beskytter meg og gjør meg sterkere. Duftene skaper en jordnær, feminin og sexy følelse – det finnes noe mystisk og varmt men også maskulint ved denne kombinasjonen.

Modig med sminke

Min favorittlukt i hele verden er lukten av sønnen min. Når vi ser film ligger jeg tett inntil og lukter huden hans. Det er den beste lukten jeg vet om.

Jeg er ganske modig når det kommer til sminke, jeg tar ikke meg selv så høytidelig. Jeg liker å prøve forskjellige ting og kan gå for alt fra en knallblå eller rosa øyenskygge, iøynefallende lepper eller sterkt markerte bryn. Jeg føler at jeg er ganske eksperimentell og går sjelden for det samme uttrykket flere ganger. Dette er nok fordi de ulike karakterene jeg spiller krever at jeg er åpensinnet.

Noomi Rapace: favoritter

701 Leather & Vetiver og 501 Iris & ­Vanilla fra N.C.P. ­Olfactive, kr 570 pr stk.​

Energy C Complex fra Mesoestetic, kr 650.

Collagen 360 Essence fra Mesoestetic, kr 795.​

Powered by Labrador CMS