Dette hadde de svenske kongelige på seg

I går var det duket for Nobel-galla i Stockholm. Se hva de kongelige prinsessene gikk kledd i her.

Publisert Sist oppdatert

Mens Nobel fredsprisen feires i Oslo, arrangeres det i tradisjonens tro Nobel-galla i Stockholm for de andre prisvinnerne. Den store snakkisen er alltid hva de svenske kongelige kommer kledd i.

Strålte i lyseblått:

Kronprinsesse Victoria og Kip S. Thorne, årets Nobel prisvinner i fysikk, ankom banketten sammen. Foto: Pascal Le Segretain/WireImage.

Kronprinsesse Victoria bar blått under årets Nobelfest i Stockolm. Den blå høyhalsede kjolen er designet av den svenske designeren Jennifer Blom. I håret hadde Victoria prinsesse Margarethas diadem i aquablått, som tidligere er blitt observert på prinsesse Madeleine.

Victorias håndveske er den samme clutchen som vår Kronprinsesse Mette Marit bar under fredsprisutdelingen, en Knot Clutch fra Bottega Veneta.

Les også: Mette Marit ankom fredsprisutdelingen i norsk design

Prinsesse Sofia:

Prinsesse Sofia og Barry C.Barish, årets vinner av Nobelprisen i fysikk, på Nobel-banketten i Stockholm søndag kveld. Foto: Pascal Le Segretain/WireImage.

Sofia hadde også valgt svensk design for anledningen og ankom baketten i en pudderrosa kjole signert den svenske designeren Ida Lanto.

Til kjolen bar Sofia sitt private diadem, som hun fikk av dronningen i bryllupsgave. Montert med perler istedet for grønne stener, som da hun giftet seg i 2015.

Gikk for gjenbruk:

Dronning Silvia ankom Nobel-banketten sammen med Nobelprisvinneren i kjemi Joachim Frank. Foto: Pascal Le Segretain/WireImage.

Drottning Silvia gikk for gjenbruk under gårsdagens Nobel-bankett. Og kom ikledd en lilla kjole fra den tyske designeren Georg et Arend.

Dronningen var den eneste kvinnen i kongefamilien som bar en kjole hun hadde hatt på seg før. Silvias lilla aftenkjole har noen år på nakken. Den ble sist sett under et besøk i Tyskland i 2016.

Gjenbruk er viktig for Dronningen, visse plagg i den kongelige garderoben har over 30 år på nakken.

Powered by Labrador CMS