livsstil

Drømmen om Maldivene

– En av mine mange turer på SUP langs COMO Cocoa Island. Hotellet har den mest fantastiske lagunen i de fineste turkise nyanser.

Drømmen om Maldivene

Publisert Sist oppdatert

Norske Wendie Pedersen reiste verden rundt etter videregående og drømte om å kunne gjøre hobbyen sin til et levebrød. Åtte år senere bor hun på en stillehavsøy og lever av å skape drømmereiser for andre. Her er en gründerhistorie til inspirasjon!

Dykking på Niyama Private Island.

Mitt eventyr i reisebransjen startet etter den «obligatoriske» jorda-rundt reisen, som så mange ofte tar etter videregående: Backpacking gjennom Mexico og California, til Fiji og Australia. Og med base i Thailand i 3 måneder, rakk jeg både innom Vietnam, Kambodsja og Laos i tillegg til flere turer rundt i Thailand. En gnist var tent.

Du vet den følelsen du får når noe med ett føles helt riktig – alt faller på plass. Jeg kjenner fremdeles det suget i magen jeg fikk da det gikk opp for meg: Det var dette jeg ville være. Reisekonsulent. Det var ikke et snev av tvil og jeg så meg aldri tilbake.

Jeg tok fatt på en bachelor i reiselivsledelse (Tourism Management) på BI, og flyttet deretter tilbake til Danmark, hvor jeg er født og bodde de første 13 årene av livet mitt. Med en mor som er dansk og pappa som er norsk, var det et evig kall i sjelen frem og tilbake over Nordsjøen.

Jeg søkte mange jobber i reisebransjen og fikk endelig muligheten i reisebyrået USAtours i København. Jeg flyttet til København og startet i jobben 1. januar 2014. Her møtte jeg Rasmus. Han var 6 år yngre, men aldri redd for å gå egne veier for å få til det han tror på. Vi fant fort kjemien. I mars dro vi til Norge en helg for å besøke min familie, der vi ivrig fortalte om jobben og hvordan vi begge var blant dem som solgte mest. Og da pappa spurte hvorfor vi ikke startet et eget firma, traff lynet igjen.

Wendie og Rasmus.

Vi jobbet side om side med jobben i USAtours i et halvt år uten å si et ord til noen, og utviklet vårt eget reisebyrå. Jeg var 27 år og Rasmus 21 år. Vi ville gjøre noe unikt og dele våre personlige erfaringer i kombinasjon med vår pasjon for tropisk strandliv, kritthvite strender, uspolert natur, spennende kultur, unik estetikk i samspill med god standard og hoteller som byr på wow-opplevelser.

Siden 2014 har vi derfor tilnærmelsesvis konstant tatt jobben under armen, og reist på kryss og tvers av Karibien, USA, Mexico og Det Indiske Hav. For å nevne et lite utvalg så har vi sett Mayaruine i Tulum, snorklet ved de amerikanske jomfruøyer, badet med grisene på Bahamas, seilt med catamaran på Barbados, sunget med de lokale i kirken på Anguilla, vært på karneval på Guadeloupe, besøkt regnskogen på Tobago, handlet på uendelige karibiske markeder, feiret Thanksgiving i USA med nye venner vi møtte på en øy bare to uker tidligere, sett undervannsskulpturer på Grenada, seilt med noen av verdens største og mest imponerende cruiseskip i Karibien, yachtet rundt i Middelhavet med norske SeaDream, snorklet med haier, rokker og fisk i allverdens fargerike farger og besøkt så mange private island resorts i Maldivene at jeg har mistet tellingen. Jeg må av og til klype meg selv i armen når jeg tenker tilbake på alle de fantastiske opplevelsene jeg har fått gjennom de siste åtte årene – og som fremdeles gir meg et sug i magen. Dette er denne følelsen vi ønsker å kunne gi videre.

Ta med familien til Soneva Jani og bo i en villa fra en annen verden. Med sklie og elektronisk luke i taket over senga, kan du ligge og telle stjerner. Den lekne eskapismen og unike tilgangen til luksuriøse opplevelser gjør Soneva Fushi og Soneva Jani uimotståelig for både store og små eventyrsøkere.

Det er også denne reisen fra Hawaii til Maldivene som er inspirasjonen bak navnet, The Makai Travel Group. Makai betyr på hawaiiansk, «towards the sea», og for to ildsjeler som ble dratt mot den magi som havet og tropene har i seg – fra det kraftfulle Stillehavet til det glamourøse Indiske hav, så ble dette fundamentet for det neste kapittel på vår reise.

Maldivene er for meg en annen verden. Et paradis jeg ikke kan sammenligne med noe annet. Glem tanken om at Maldivene kun er for romantiske bryllupsreiser, der man bare kan ligge i ro på stranden. Det er et Robinson Crusoe-eventyr.

Du kan gjøre absolutt så lite eller så mye du vil. Opplevelsene som venter vil med garanti by på minner for livet, og ofte oppstå ut av det blå i samspill med naturen. Forestill deg at du snorkler ved et av hotellenes egne «husrev» (korallrev rett ut fra stranda), og du er omringet av både grasiøse skilpadder, fargerik fisk, babyhaier og til og med rokker som svever gjennom vannet foran deg. Begir du deg ut på dykkertur, vil det åpne opp for enda flere spektakulære oppdagelser under havets overflate, og det finnes omtrent ikke begrensninger for hva du kan gjøre til vanns.

Cruise i solnedgangen og se delfinene leke seg i bølgene foran båten, dra på pikniktur ut til eventyrlige sandbanker midt i ingenting, lei en jetski og dra på oppdagelse, besøk lokale naboøyer og få innblikk i det autentiske øylivet, utforsk havet på SUP, kajakk eller i egen hobiecat, eller hva med å surfe i det lune turkisblå havet.

På de fleste hotellene finnes det fasiliteter som får pulsen til å stige hos selv den mest rastløse. Alt fra førsteklasses tennis- fotball- og volleyballbaner, treningssenter til gaming-rom med bordtennis, billiard, dart og mye, mye mer. Mange av hotellene tilbyr dessuten omfattende underholdnings- og aktivitetsprogrammer, med et hav av muligheter for nye opplevelser. Alt fra kokkekurs med Michelin-kokker og fenomenale kunsutstillinger til yoga-retreats, holistisk velvære og privattimer med toppatleter. Kun fantasien setter grenser på Maldivene.

Man trenger ikke å være redd for å kjede seg på Maldivene! På land er det både topp treningsfasiliteter i form av fitness-sentere, fotballbaner, bordtennis, volley, badminton, strandleker og underholdning på de aller fleste resorts. Tennisbanen her på Niyama Private Island er ren perfeksjon for selv de mest kresne tennis-entusiaster.

Vi mener at selv de minste detaljer utgjør en betydelig forskjell i reiseopplevelsen. Vi tilbyr derfor utelukkende eksklusive og unike hoteller og destinasjoner i vår portefølje, som vi personlig har håndplukket og vet kommer til å by på en uforglemmelig opplevelse.

Drømmereiser som dette er forbundet med en opplevelse for livet, og vi vet hvor hvor viktig det er at reisen er en nytelse fra A til Å. Vi føler et enormt ansvar for hver enkelt kunde, som alle har individuelle forventninger, budsjett og ønsker, så de får nøyaktig den reisen de har drømt om og helst mer til.

Patina Maldives er enda et av våre foretrukne hoteller. Designet av den verdenskjente arkitekten til Studio MK27, Marcio Kogan, som er kjent for sin karakteristiske stil med langstrakte, boksformede villaer, som skaper et unikt utseende og umiddelbart vekker oppmerksomhet. Det er også på Patina Maldives du finner den dyreste kunstutstillingen på Maldivene. På kvelden lyser det opp og skaper en helt spesiell atmosfære og opplevelse.

Rasmus og jeg hadde firma sammen, kjøpte (et falleferdig) hus sammen i Danmark, bodde sammen, reiste sammen og var sammen stort sett 24/7 i fem år. Det ble litt for mye av det gode, og vi skjønte i løpet av sommeren 2019 at vi fungerte best i lag som gode venner og ambisiøse forretningspartnere. Vi hadde begge fremdeles store mål og planer for firmaet, så det var aldri et tema å avslutte samarbeidet.

Vi fikk et halvt år til å komme inn i egne individuelle rutiner før pandemien smalt og satte hele verden – og kanskje mest av alt reisebransjen – på sin absolutt største ildprøve.

Det er nok også i denne perioden at Rasmus og jeg virkelig fikk testet vårt samarbeid – på godt og vondt. Vi er nemlig hverandres rake motsetninger. Han er flink til å spare, ta kalkulert risiko og generelt trå litt på bremsen når jeg kommer med nye ideer. På den måten utgjør vi en utrolig sterk duo, og komplimenterer hverandre på en helt unik måte, der vi ofte får til det man ikke skulle tro var mulig.

Bli med på daglig yoga og meditasjon på COMO Cocoa Island eller søsterhotellet COMO Maalifushi.

Det gjorde også at pandemien, som for mange av våre kollegaer i bransjen hadde katestrofale følger, utrolig nok ble et nytt høydepunkt for oss. Mer enn 90 % av alle våre kunder, som med all rett kunne avlyse reisene sine og få pengene refundert, valgte å flytte reisene til både ett, to og tre år senere. Det var en form for lojalitet som vi aldri hadde forventet eller turt å håpe på, men som likevel ble et bevis på vår suksess, og at den måten vi tilbyr våre reiser på har en særlig betydning for våre kunder.

Vi hadde lenge planlagt å starte Maldivia, og med denne formen for motivasjon og tro på oss selv, lanserte vi Maldivia våren 2020 – til tross for at verden var «stengt». I Maldivia har vi valgt å utelukkende tilby eksklusive pakkereiser til Maldivene, og samlet noen av Maldivenes absolutt beste hoteller.

Men vår felles pasjon, drive og motivasjon for å gjøre The Makai Travel Group til nordmenns, danskenes og snart italienernes foretrukne reisebyrå for eksklusive drømmereiser, har kun vokst med årene. Vår fordel er at vi kjenner hverandre bedre enn de fleste, og vet hva som må til for å lykkes med våre felles ambisjoner.

The Makai Travel Group består i dag av reisebyråene Caribia og Maldivia, og med enda et nytt spennende konsept på vei rundt nyttårstider, er det bare å glede seg til alle de kreative og unike planene vi har for fremtiden.

Powered by Labrador CMS