Karl Lagerfelds mest ikoniske sitater

Vi hedrer den ikoniske motedesigneren med noen av hans mest kjente sitater.

Publisert Sist oppdatert

Den triste nyheten om at den ikoniske motedesigneren Karl Lagerfeld er død, 85 år gammel, rystet en hel verden.

Sjefsdesigneren for Chanel, Fendi og sitt eget klesmerke Karl Lagerfeld, hadde vært syk den siste måneden, noe som førte til at han også for første gang i sin lange karriere gikk glipp av sitt eget Chanel Couture show i januar.

Den tyske designeren hadde en lang, suksessfull og til tider kontroversiell karriere i mtoebransjen, etter at han startet å jobbe for Pierre Balmain på 50-tallet.

Takket være hans ikoniske signatur look (den hvite hestehalen, de sorte brillene og de fingerløse hanskene), hans kritikerroste kolleksjoner og det faktum at han var venner med alt som kunne krype og gå av kjendiser og modeller, har han med sin ikoniske motepersonlighet, for lengst skrevet seg inn i historiebøkene.

Han var aldri redd for å si sin mening og vi har samlet noen av hans mest ikoniske og kjente sitater.

De mest ikoniske sitatene til Karl Lagerfeld gjennom tidene:

'Jeg er som en motenymfoman som aldri får en orgasme,' 1984.

'iPads er geniale. Jeg har 300 av de,' 2006.

'Det jeg har gjort, ville Coco Chanel aldri ha gjort. Hun ville hatet det,'The World According to Karl, 2013.

'Det jeg liker med et bilde, er at det fanger et øyeblikk som er borte for alltid, og som er helt umulig å fange på nytt,' En dokumentar fra 2007.

Karl Lagerfeld marsjerer i tog med blant andre Giselle Bunchen på catwalken i 2015.

'Svart og hvitt, er de to fineste fargene. De ser begge bra ut med en annen farge, som rødt,' Harper's Bazaar, 2009.

'Jeg har alltid visst at jeg var skapt for å leve som jeg gjør, at jeg ville bli en legende,' The World According to Karl, 2013.

'Jeg syns alle bør gå til sengs som om de har en date de venter på,' 2009.

'Joggebukser er et tegn på at du har gitt opp. Du har mistet kontroll over livet ditt, så du kjøpte deg et par joggebukser,' The World According to Karl, 2013.

'Jeg tar ikke selfies. Men alle andre tar selfies og de vil gjerne ta selfies med meg. Takk gud for at Sébastien, min assistent, er frekk mot folk på gata. Jeg er nemlig en snill person,' New York Times, 2015.

'Improviser. Vær mer kreativ. Ikke fordi du må, men fordi du har lyst til det. Evolusjonen er hemmeligheten bak neste trinn,' Harper's Bazaar, 2009.

'Oppi hodet mitt blander jeg de aldri [om Fendi, Chanel og Karl Lagerfeld]. Det er hemmeligheten. Først og fremst foretrekker jeg å ikke analysere så mye rundt hvorfor eller hvorfor ikke. Når jeg designer Fendi, er jeg en annen person enn når jeg designer for Chanel eller mitt eget merke Karl Lagerfeld. Jeg har ikke én personlighet. Jeg har tre. Jeg stiller aldri meg selv spørsmål. Jeg prøver å finne svarene. Det er en veldig hårfin balanse, ikke sant? Jeg er på en måte som en maskin - Jeg har elektroniske radiobølger inni meg, det er helt sant,' Vogue,2015.

Karl Lagerfeld på catwalken med Cara Delevigne i 2014.

'Jeg er en designer, jeg tar bilder, jeg skriver bøker, men jeg ser ikke på meg selv som en "artist", jeg hater det ordet. Det er et veldig pretensiøst ord. Om andre sier det om meg, blir jeg smigret, men om du begynner å si det om deg selv, er det bare å glemme det,' New York Times, 2015.

'Da jeg var liten ble jeg fortalt av en spåkvinne: For deg starter det, når det slutter for andre, og det er sant,' ITV, 2015.

'Jeg ville ikke anbefalt mine bryllupskjoler - de fleste ender opp med å bli skilt,' 2012.

'Ikke si at jeg jobber hardt. Ingen har tvunget meg til å gjøre denne jobben, og hvis de ikke liker det de gjør, bør de gjøre noe annet. Blir det for mye for deg, gjør noe annet. Men ikke start på noe og si det blir for mye for deg, for mange mennesker er avhengig av den jobben du gjør,' The Independent, 2011.

'Jeg er ikke så veldig opptatt av å snakke mote med menn. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva de mener,' New York Times, 2015.

Karl Lagerfeld i 2017 sammen med Lily Rose Depp. Foto: ImaxTree.

'Jeg tror jeg er en mye mer overfladisk person enn du tror,' The Independent, 2011.

'Det finnes ikke altfor mange mennesker her i verden som har en mening jeg bryr meg om,' New York Times, 2015.

'Mitt profesjonelle liv handler om å tilgi. Jeg prøver virkelig hardt å tilgi. Ikke fordi jeg ikke er fornøyd, men fordi jeg trenger å gå videre. Jeg kan ikke stoppe og dvele ved det som var,' The Telegraph, 2016.

'Jeg er som en karikatur av meg selv, og jeg liker det,' The World According to Karl, 2013.

- Hvil i fred Kong Karl -

Powered by Labrador CMS