DIY julepynt: papirblomster

DIY julepynt papirblomst: Pynt juletreet med hjemmelaget julepynt

I år bytter vi ut "let it snow" med "let it bloom" og koser oss med å lage DIY julepynt. Her er vår guide på papirblomster.

Publisert Sist oppdatert

I år har vi startet julen ekstra tidlig, og er allerede godt i gang med både pynting og forberedelser. Dette blir ikke det store året for julebord, men det kan bli det store året for DIY julepynt!

DIY Julepynt: Papirblomster

Blomster hører utvilsomt julen til, og i år vil også ha dem på treet. Her kommer vår DIY-guide for papirblomster som julepynt.

Du trenger:

- Kreppapir (kan kjøpes på Panduro eller andre hobby-butikker)

- Perler

- Ståltråd

- Tynn papp til å lage sjablonger (bruk det du har liggende)

Gjør det mer personlig med DIY julepynt

Her er blomsten laget i hvitt, men kreppapir finnes i mange fine farger. Denne blomsten kan også lages i silkepapir, men kreppapir tåler litt mer. Du kan også lage en flerfarget blomst med papir i ulike farger. Perlen i midten kan også varieres, og denne kan du male i andre farger, dersom du velger en i treverk. Her er det bare å slippe fantasien fri, som en ekte mester av DIY julepynt!

Slik gjør du:

1) Klipp ut én sirkel og én blomst i papp.

2) Klipp av en lengre "remse" kreppapir, og brett denne ned til en firkant på samme måte du du bretter en vifte.

3) Legg pappsjablongen på det brettede kreppapiret og klipp etter formen. Beregn mellom 6 og 9 blader/lag til hver blomst.

Klipper du etter blomstersjablongen er de nå klare til bruk, men klipper du sirkler må du klippe små V-er rundt hele for å få den "frynsete"-looken. Det gjør ingenting om du ikke klipper perfekt - da ser det mer organisk ut.

4) Klipp ut en mini-versjon av både blomst og sirkel - samme form, bare mindre.

5) Tre bladene på en ståltråd. Ståltråden stikker du lett gjennom midten av blomsten. "Miniblomsten" trer du på til sist.

6) Tre deretter på den lille perlen, og bruk ståltråden til å feste denne ved å trekke den langs siden av perlen, og tvinn den mellom undersiden av perlen og den lille blomsten.

7) Knyt en knute på ståltråden på baksiden, slik at blomstene holder seg på plass mellom perle og knute.

8) Samle alle bladene og klem rundt dem. Dette bidrar til at blomsten ser mer organisk ut. Brett bladene ut og dander dem.

9) Voila! Blomsten er ferdig. Bruk ståltråden til å tvinne blomsten rundt en gren på juletreet og nyt synet av et juletre i blomstring!

DIY julepynt papirblomst

Blomstene kan også brukes som dekorasjoner når du dekker bord eller pakker inn julegaver. En hjemmelaget touch gjør alt mer personlig.

Lykke til!

Powered by Labrador CMS