ELLE DECOTALK: MAREN BAXTER

Gjennom ELLE DECOTALK blir du bedre kjent med inspirerende interiørprofiler, og får deres beste tips og triks. Vår aller første DECOTALK introduseres med Maren Baxter!

Publisert Sist oppdatert

Maren Baxter inspirerer oss igjen og igjen med sitt lune interiør, og mange kreative påfunn. Derfor er det med stor glede at vi introduserer vår aller første ELLE Decotalk med dyktige Maren. Her deler hun flere av sine aller beste interiørtips!

Maren (32) bor i Flekkefjord, sammen med kjæresten Erlend. Her har de bodd i åtte år, men de som følger Maren på Instagram vet at hun er kjent for å forandre, oppdatere og inspirere, slik at det alltid føles nytt og spennende.

Få Maren Baxters beste interiørtips

Fortell om ditt favorittrom?

– Å skulle velge et favorittrom i huset er faktisk litt vanskelig da jeg har lagt vekt på å skape ulike design i hvert rom.

– På badet har jeg skapt en tropisk oase hvor jeg kan slappe av, på soverommet har jeg lagt vekt på følelsen av å være på hotell, og stuen er stedet hvor jeg absolutt bruker mest tid og forandrer gjerne farger og stil etter ulike sesonger.

Interiørtips: Skap hotellfølelsen hjemme med juvelfarger og velour. Foto: Maren Baxter

Marens bad er innredet like delikat og avslappende som et spa. Foto: Maren Baxter

Beskriv stilen din med tre ord?

– Klassisk, moderne med sjel.

Hvor henter du inspirasjon?

– Selv om det av og til bobler over av idéer inni hodet finner jeg mye inspirasjon i omgivelsene rundt meg, gjerne fra naturen, reiser, hoteller og reiseprogrammer.

– Pinterest, Instagram og interiørmagasiner er også gode inspirasjonskilder.

Dine beste tips til innredning?

– Bestem deg for et tema/stil og farger. Det blir mye lettere å sette i gang med stylingen dersom du har en pekepinn på hva du skal velge og se etter.

– Tegn gjerne en lett skisse før du setter i gang med innredningen og styling slik at du enklere kan plassere møbler og interiør der du skal ha dem med en gang uten å måtte flytte rundt på det.

– Ikke vær redd for å våge – gå din egen vei. Velg en stil og et interiør som du selv liker, da skaper du et unikt hjem som du garantert kommer til å trives i.

Interiør-hack eller DIY-tips?

– Jeg elsker å ta turen innom bruktbutikker og loppemarkeder – der kan du finne mange skatter. Et supert tips er; finner du noe du liker, men der fargen ikke helt faller i smak? Ingen problem! Det meste kan sprayes, males, trekkes om osv. Jeg skaper ofte nye design av bruktfunn.

– Mitt nyeste bruktfunn din er disse brune, lekre spisestuestolene som jeg har trukket om med dundyne.

– Jeg liker også å designe, og lage egne møbler og kunst. Da har du muligheten til å tilpasse størrelsen på møbelet slik at det passer perfekt inn der du skal ha det, også kan du selv velge materialer og farger!

– Et annet supert DIY-tips er å sette sammen tørkede strå til et vakkert dekorelement som kan henge fra taket, eller stå i en vase.

Marens #spacecrush. Foto: Maren Baxter

Ditt #spacecrush?

– Mitt #spacecrush akkurat nå er stuehjørnet. Her har jeg lagt vekt på at fargene skal gli inn i hverandre og skape et behagelig og harmonisk uttrykk.

Favorittfarger?

– Jeg forandrer stadig både farger og stil, men fargene jeg liker akkurat nå, og som gjerne går igjen er beige, sort, hvitt og brunt.

– Fargen på veggene i stuen har jeg har blitt veldig glad i. Den har en brun/grønn tone i seg (kode F2.10.40 fra Nordsjö) som forandres basert på hvordan lyset treffer.

Marens hjem er pynet til en juledrøm. Foto: Maren Baxter

Og apropos jul – Sjekk pepperkakehuset hun har laget!

Favorittelement i hjemmet?

– Akkurat nå må det bli det lekre brune vitrineskapet som jeg var så heldig å finne på en bruktbutikk!

Dersom du vil se mer av Marens inspirerende interiør, og få flere av hennes geniale interiørtips finner du henne under @marenbaxter på Instagram.

Powered by Labrador CMS