mote

Disse trendene sverger moteprofilene til nå

Vi lar oss inspirere av de norske moteprofilene som deler sine trendcrush.

Ett nytt moteår står for tur, men flere av årets favorittrender blir med oss inn i det nye året.

Publisert Sist oppdatert

Det er sjelden langt mellom hver trend og mikrotrend som dukker opp i moteverdenen - og det er både gøy og inspirerende! Til tross for at året går mot slutten, og vi straks får blanke ark og en ny start, er det ingen grunn til å ta farvel med favorittrendene som vi crusher på akkurat nå. 

De norske moteprofilene letter på sløret og forteller hvilke trender de sverger til om dagen - og som definitivt får bli med inn i 2024.

- Gleder meg mest til å bruke dette

Moteprofil Nnenna Echem fyller Instagramfeeden med en rekke freshe antrekk - gjerne noe fargerikt, og gjerne antrekk som er stylet lagvis. Hun innrømmer at det er mer enn én trend som gjelder for hennes del akkurat nå.

- Sløyfer i håret, fargede strømpebukser og fargen rød! Jeg tar med meg alle disse inn i 2024, men gleder meg mest til å bruke mer rødt på nyåret, sier Echem.

- Jeg så et bilde av Prinsesse Diana med en rød kåpe på Pinterest - jeg var solgt! Kjøpte en thrifted, rød kåpe ti minutter etterpå, og gleder meg masse til å style den, innrømmer hun.

Hun påpeker at mange opplever fargen rød som litt mye, og at den tar mye oppmerksomhet. Det bør ikke stoppe deg fra å slenge deg på trenden på kreativt vis.

- Det finnes flere måter å bruke rødt på som ikke gir en overdreven look. Jeg elsker for eksempel å bruke rød leppestift for å løfte et antrekk, tipser hun.

- Besatt av blondetights

London-baserte moteprofil Caroline Ebo deler massevis av moteinspirasjon fra den britiske hovedstaden. Den siste tiden har hun imidlertid hatt én spesiell hang-up.

-Den siste tiden har jeg vært ganske så besatt av blondetights - i alle forskjellige mønstre og farger, forteller hun.

- Jeg føler at dette nærmest kan løfte et hvilket som helst antrekk til neste nivå - bare ved hjelp av en så liten detalj. 

Hun har sverget til blondetights som go-to gjennom den hektiske førjulstiden full av eventer og happenings i London. 

- En søt kjole, blondetights og noen lekre hæler. Elsker! tipser Ebo.

- Tror dette vil blomstre i 2024

Idunn Vollan, moteprofil og modell, peker ut særlig én ting hun har troen på for det kommende året.

- Sløyfer! Dette er en ny trend som jeg tror vil blomstre i 2024. Det kommer nok til å komme nye kreative måter for å få inn sløyfer i antrekk, og gleder meg til å se hvordan det vil utvikle seg, sier hun.

Vollan mener sløyfer passer til en rekke av de ulike stilene vi kan se rundt om i samfunnet, og at det også er derfor trenden trolig vil holde seg sterk.

- Hvis jeg skulle stylet en sløye nå, hadde jeg nok tatt en i håret eller pinnet en på et klesplagg, tipser hun.

- Går virkelig ikke lei

Moteprofil Ema Bihor kan fortelle at det er særlig én ting hun crusher på om dagen. Og det er definitivt noe som skal bli med henne innover i nyåret.

- Jeg elsker store eller puffy skuldre! Det er så feminint og maskulint på samme tid, og kan virkelig gjøre et helt antrekk, mener hun.

Alt fra blazere, skjorter og oversize kåper med store skuldre - og ekstra lange kåper, presiserer hun - kler et par voluminøse skuldre. Og dette gjerne toppet med en hjemmestrikket balaklava, forresten, noe hun også har dilla på, legger Bihor til. 

- Jeg går virkelig ikke lei, understreker hun. 

Et annet trendcrush Bihor er opphengt i om dagen, er vintage. Med stor V.

-Om man kan kalle det trend - men jeg er i alle fall laaangt nedi klesskapet til mama om dagen. Vi snakker Vintage med stor V av noen skatter - alt fra Valentino, Armani, Prada, By Malene Birger, Sonia Rykiel, Marc Jacobs og mer. Det ble overvekt i kofferten på vei hjem fra Sandnes for å si det sånn!

Bihor kan også innrømme å allerede ha sett for seg en trend som hun planlegger å kaste seg over så fort vi entrer nytt år.

 - (Fuske)pels. I alle størrelser, lengder og farger. Hilsen ei som var på Qomo nylig, og hentet seg en lang fuskepels fra Gestuz. På salg - you're welcome!  tipser hun.

- Like fin til hverdags som til fest

Den norske motedronningen Janka Polliani, har allerede understreket for følgerne sine hvilken estetikk hun elsker om dagen. Det er all things girly som gjelder.

- Jeg er opphengt i den girly-stilen om dagen. Gjerne et pencil skirt med en cardigan eller strikket genser, heels, oppsatt hår og enkel sminke, beskriver hun.

- Og denne trenden er like fin til hverdags som til fest. Til hverdags kan jeg style skjørtet med sokker og loafers, og til fest velger jeg heels, tipser Polliani.

- Alt som subber litt i bakken

Julie Varner, it-girl og Bikbok-sjefen, mener det meste helst skal være langt om dagen.

- Jeg er hekta på alt som er ekstra langt. Lange skjørt, kjoler, kåper, og bukser. Jeg elsker alt som subber litt i bakken, haha, forteller hun. 

- Det er veldig enkelt å style, men jeg liker det best når de lange lengdene er litt oversized, og så kan resten av antrekket heller være mer tight, sier Varner.

- Et langt skjørt med en tynn turtleneck er min favoritt om dagen! tipser hun.

Les også: De 10 mest leste sakene på ELLE.no i 2023

Powered by Labrador CMS