Treskoene gjør comeback

Foto: @elsahosk

Elsa Hosk og Dior slår et slag for de gode, gamle treskoene. Og vi vil selvfølgelig ha et par.

Publisert Sist oppdatert

Tresko Dior: Supermodellen Elsa Hosk er observert i New York iført tresko med Dior-logoer.

Betyr dette at treskoene er tilbake?

https://www.instagram.com/p/BzGFadeJG-_/

Dior viste skoene på catwalken i fjor og mange trodde at skoene var på vei tilbake i motebildet. Joseph og Marni viste tresko i sine kolleksjoner for høst/vinter 2018, Gucci og Miu Miu i SS19, og Lanvin og Molly Goddard for høst/vinter 19.

Tresko fra Dior (Imaxtree)

Og når trenden har truffet it-jentene på Instagram, vet vi av erfaring at det ikke er lenge til kjedebutikkene slenger seg på.

Tripp Trapp Tresko

Treskoene har vært en del av motebildet siden den industrielle revolusjonen. De ble vanlige som arbeidssko i Nederland og spredte seg over Europa. Men historisk sett stammer de helt tilbake til romerriket. På 1970-tallet var de veldig populære og hadde et comeback igjen tidlig på 2000-tallet da Olsen-tvillingene og Alexa Chung klakket rundt i tresko.

I Norge har de blitt flittig brukt av yrkessjåfører, bønder og i helsevesenet, da det er en praktisk sko å kippe av og på når man skal ut og inn av fjøs og lignende. I distriktene ble de kalt "klogger".

Trendy tresko

Elsa Hosk stylet treskoene med trendy, hvite jeans, brunt belte, magetopp, brun linblazer og sommerens it-veske fra Bottega Veneta.

Så nå er det bare å finne fram de røde, svenske Hasbeens-treskoene til mor og klakke rundt.

https://www.instagram.com/p/BvQ1qakAUCG/

Kilde: ELLE UK

Powered by Labrador CMS