Min desember: ELLEs Julie Marlen

Digitalredaktøren i ELLE er over middels glad i jul, men skjuler en mørk hemmelighet. Nemlig hva hun spiser på julaften...

Publisert Sist oppdatert

Julie Marlen Leirvåg motehistoriker: Julie Marlen er kanskje den mest julete av alle i ELLE-redaksjonen.

Hun baker, spiller julesanger på auto-harpa si og tar jul på ramme alvor.

Julie Marlens desemberplaner

Hva liker du best med desember?

– Hvor skal man starte? Jeg elsker desember. Julemusikk, marsipanpølser, juleserviset mitt, lysene, snø, julepynt, mørket om morgenen og å glede seg til å reise hjem til jul med kofferten full av overraskelser.

Ditt beste juleminne?

– Mamma har alltid pyntet til jul natt til 24. desember. Da vi la oss så ikke huset ut, vaskebøtta stod framme og det var tusen ting som var på gang; gaver som skulle pakkes, vinduer som skulle tapes, kakedeiger, knuste nisser skulle limes og hvor var juletrefoten? Og tidlig om morgenen listet jeg meg opp, det luktet kongerøkelse og juletreet lyste, huset var blåst og mamma lå slukna på sofaen. Det er jul for meg.

Hvordan skal du feire julen i år?

– Hjemme på Frei med mamma, pappa, storebror, lillesøster og hennes familie. Og vi har et helt nytt familiemedlem i år; min lille niese Lilli-Mathea og jeg gleder meg helt vilt til å feire jul med henne og bonusniesen min, Emma.

Ikke mannen din?

– Nei, vi feirer faktisk jul hver for oss. Selv etter 17 år sammen og 5 år som gift. Men det er akkurat julaften-kvelden. Resten av jula er vi sammen.

Hvor mange fester/middager skal du på i desember?

– Julebord med ELLE, som var så gøy. Så har jeg hatt den årlige julekveldsen med Katta-venninnene mine. Og nå gjenstår det julebord med strikkeklubben, julefest med Glitter og julekos med byTiMo.

Hva skal du ha på deg?

– På julebordet med ELLE hadde jeg på en bluse fra Nelly. Jeg så ei kul dame med den på Amerikalinjen for noen uker siden og måtte bare finne ut hvor den var fra. Det tok meg faktisk bare to minutter, så var den klikket hjem. Jeg skal også ha på meg en ny kjole fra by TiMo som jeg elsker, og en rød glitrende leppestift fra julekolleksjonen til Dior.

Topp fra nelly, 529,-

Kjole fra by TiMo, 2.399,-

Leppestift fra Dior, 395,-

Hva er ditt beste klestips når det kommer til fest?

– At du tar på deg noe du er 100 prosent komfortabel i. Å gå i noe man egentlig ikke føler seg fin i, er det verste. Og røde lepper. Alltid.

Hva er ditt beste julegavetips?

– I år er det lekre øredobber fra Caroline Svedbom, digge såper fra norske C Soaps, som Marthe i redaksjonen har gjort meg oppmerksom på, og alt fra Ole Henriksen. Alle venninne mine, mamma, og meg selv inkludert, ønsker oss de julegavesettene.

Øredobber fra Caroline Svedbom, 1.399,-

Gavesett fra Ole Henriksen, 745,-

Hva ønsker du deg til jul i år?

– Mitt største juleønske er at alle barn skal få en trygg og magisk jul uten rus, derfor ønsker jeg meg bidrag til julekampanjen til Blå Kors. Av materialistiske ting, ønsker jeg meg hårbørste fra Mason Pearson, som jeg har gjort de siste åtte årene, steamer fra Philips og nye vintersko med varmt for og god såle. Foto: Marcel Leliënhof

Hårbørste fra Mason Pearson, 1.400,-

Hva er favorittjulelåta di?

– Jeg kan ikke velge bare en. Carola - O helga natt og The Pogues - Fairytale of New York går rimelig på repeat hjemme i desember. Men jeg elsker også Det kimer nu til julefest, Kari Bremnes - Finn veien engel og den episke kasetten fra Dizzie Tunes, Julenissen kommer i kveld.

Favorittjulefilm

– Reisen til julestjernen. Jeg kan alle replikkene utenat; «Julestjernen, så vakker den er».

Team ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, torsk eller nøttestek?

– Nei takk til julemat. Jeg vil gi de som spiser Grandis på julaften et ansikt. Yes. Det har skjedd. Og jeg skammer meg ikke. Bare litt...

Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg er digitalredaktør i ELLE. Hun er også motejournalist og motehistoriker med master i norsk motehistorie i internasjonal kontekst fra London.

Powered by Labrador CMS