MOTE

Dette er en av vårens store trender

Er dette et tegn på at motebransjen befinner seg i det romantiske hjørnet, eller det nostalgiske?

Publisert Sist oppdatert

Saken inneholder annonselenker

Ikke bare går det sakte, men sikkert mot vår, det kan også virke som at en samlet motebransje bokstavelig talt er i blomstringens tid. Loewe lot flamingoblomsten spille hovedrollen da de presenterte sin SS23-kolleksjon under moteuka i Paris i høst, og Magda Butrym har satt rosetter på så og si hvert eneste plagg i sin kolleksjon. Gucci har lenge befunnet seg i det botaniske hjørnet, og Prada leker seg med store florale applikasjoner i sin kolleksjon denne sesongen.

Også it-girls og influensere har lagt sin elsk på denne trenden, og det er kanskje ikke så rart, da litt "grønn glede" kan være akkurat det vi trenger nå, både i vintermørket og krisetider.

Ikke minst har den store rosetten vært en av Carrie Bradshaws mange "diller" i løpet av utallige sesonger av Sex and the City, og det kan se ut som om denne kjærlightsaffæren (les: i tillegg til den med Aidan Shaw – say what?) er like aktuell, også i And just like that ... hvor Carrie nok en gang bar store rosetter.

Foto: Gotham/GC Images)

Denne trenden er både positiv og nostalgisk, og er å finne hos alt fra de store kjedene og motehusene, til vintage-butikker. Ikke minst så kan du lage dine egne rosetter selv, som et lite DIY-prosjekt før du tar fatt på balkongkassene til våren. Vi er solgt.

LOEWE SS23

Foto: Launchmetrics Spotlight

Shopping:

Rosetter er ikke kun forbeholdt tilbehøret, og hos Magda Butrym er blomster nærmest å regne som en filosofi denne sesongen. Og vi må ærlig innrømme at vi føler oss litt filosofiske vi også ... i alle fall når vi tenker på disse vakre sandalene.

Denne hårspennen forener to av vårens trender: rocka og floral.

Noe av det beste med denne trenden er at den kan brukes for å gi en ny look til plagg du allerede har i garderoben, som for eksempel en rosett i brosje-variant. Den kan brukes på en klassisk skjorte eller en blazer.Powered by Labrador CMS