Dette er det nye Munchmuseet

Endelig åpner dørene til det nye Munchmuseet i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Endelig åpner det nye Munchmuseet i Oslo!

Fredag 22. oktober åpnes dørene til det de kaller et «opplevelsesrikt hus» som skal fungere som en møteplass for kulturelle begivenheter.

Her finner du verdens største Munch-samling, i tillegg til andre utvalgte samtidskunstere. Først ute er Tracey Emin/Edvard Munch og utstillingen Sjelens Ensomhet som nå er å finne i 9. og 10. etasje av museet.

Museet rommer hele 7 utstillingssaler og 13 etasjer med kunst og kultur, så her er det mye flott å se på.

MUNCH forvalter en samling på over 42 000 objekter, og kunstsamlinger fra Rolf Stenersen, Amaldus Nielsen og Ludgvis Ravensberg kan også oppleves på museet. Flere av verkene er private donasjoner gitt til Oslo kommune.

Bygget, som er tegnet av det spanske arkitektkontoret Estudio Herreros, rommer også restauranter, bar, kafeer, diverse saler og en butikk.

Foto: Einar Aslaksen

MUNCH forvalter en samling på over 42 000 objekter, og kunstnere som Rolf Stenerse, Amaldus Nielsen og Ludgvis Ravensberg kan også oppleves på museet. Flere av verkene er private donasjoner gitt til Oslo kommune.

Bygget, som er tegnet av det spanske arkitektkontoret Estudio Herreros, rommer også restauranter, kafeer, diverse saler og en butikk.

Foto: Einar Aslaksen

– Endelig! Nå kan vi åpne nye MUNCH som så veldig mange har ventet på. Et levende kunstmuseum fullpakket med opplevelser for store og små. Kunst, mat, musikk, lek og opplevelser. Kom og bli kjent med Edvard Munchs liv og kunst på nye måter – eller for aller første gang. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til vår nye møteplass! sier direktør ved MUNCH, Stein Olav Henrichsen.

Foto: Einar Aslaksen

Utsikten over Oslo fra det nye Munchmuseet er helt enestående – byen som inspirerte Edvard Munch på så mange måter.

Verket My Bed av den ikoniske, engelske kunsterneren Tracey Emin finner du nå på Mucnhmuseet.

Foto: Mucnhmuseet

Munchmuseet er et av verdens største museeumer dedikert til én kunster, og Edvard Munch donerte ved sin død hele 26 600 verk til Oslo kommune. En gave vi kan nyte godt av i årene som kommer!

Foto: Munchmuseet

Opplevelse for barn: Museet har små kikkehull som barn i alderen 3-10 kan bruke, slik at de får en helt egen og unik opplevelse av kunsten.

Foto: Munchmuseet

Foto: Munchmuseet

I 6. etasje finner du verk som Solen, som er et av hans største og mest kjente verk – både i form av størrelse og betydning. Et av verkene i denne salen er på hele 50 kvadratmeter.

Foto: Mucnhmuseet

Foto: Munchmuseet

Skrik er kanskje det mest kjente av Munchs verk, og du finner også tre versjoner av Skrik i 4. etasje av museet. I tillegg kan du se kjente verk som Madonna og Pikene på Broen.

ELLE ble rett og slett helt bergtatt av hele opplevelsen på det nye Munchmuseet, og vi ønsker et stort velkommen til Oslos nye kulturmekka.

Biletter og info om Munchmuseet finner du her.

Powered by Labrador CMS