Vi har testet infrarødt saunateppe

Vår favoritt har fått en utfordrer.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Radiant Health.

Tidligere i år testet vi den store helsetrenden, infrarød sauna fra Radiant Health, og det viste seg at hypen rundt dette var berettiget. Vi lot oss frelse av ritualet med avkobling, følelsen av god helseeffekt, og ikke minst – strømmen av komplimenter for en glødende hud.

Siw Hansson Kaulbach er gründer av Radiant Health.

Siden den gang har vi tilbragt mange timer i "teltet". Vi har sett utallige tv-serier, og svettet oss til bedre søvn, økt forbrenning og finere hud. Sauna-teltet fra Radiant Health har rett og slett blitt en viktig del av det som utgjør god livskvalitet for oss.

Derfor var det med stor iver at vi utfordret den etterhvert etablerte rutinen med sauna-telt og tv, med den seneste lanseringen fra Radiant Health: Infrarødt Saunateppe Breeze.

Og opplevelsen ble en helt annen.

Vi ELLEsker saunateppe

Med et saunateppe slapper vi av på en helt unik måte. Kroppen pakkes inn i det varme teppet og skuldrene senkes i takt med at temperaturen øker. Til motsetning fra ritualet vi har laget oss med saunatelt og serier, handler tiden i saunateppet om avslapning. Her får du slappet av i sengen, gjerne med dempet belysning og lukkede øyne. Du kan tenne et duftlys eller røkelse og spille deilig musikk eller lytte til en podkast.

Dette har virkelig vært gull verdt denne høsten, både for selve opplevelsen av varme og avslapning, men også den gode helseeffekten.

Og selv om du virkelig føler at du slapper av i teppet, så jobber kroppen på spreng og får seg en aldri så liten "treningsøkt". Etter flere måneders bruk av saunateltet, og nå også saunateppet, har vi erfart bedre søvnkvalitet, økt forbrenning, finere og mer glødende hud og ikke minst: en veldig god følelse av å gjøre noe bra for oss selv.

Ikke minst er varmen helt magisk, og føles nesten som en liten ferie til sydligere strøk uten at du trenger verken pass eller flybilletter.

Dessuten er dette en perfekt julegave til en som fortjener litt ekstra kjærlighet og velvære.

Om infrarød sauna

Infrarød varme er en unik teknologi basert på naturens prinsipper. Solen består av 53% infrarød varme (må ikke forveksles med UV stråling). Vi mennesker utstråler også infrarød varme, og det er derfor et varmesøkende kamera finner oss hvis vi har gått oss vill i skogen.

I en infrarød sauna går varmen direkte inn i kroppen og varmer den opp fra innsiden. Varmen går fem ganger dypere enn i en tradisjonell sauna. I en tradisjonell finsk sauna varmes kun luften i saunaen opp og øverste hudlag.

Sauna etterligner moderat intensitetstrening og setter i gang mange av de samme fysiologiske prosessene som ved trening og gir mange helsefordeler. Sauna øker betaendorfiner som gir oss både velværefølelse og smertelindring. Flere studier har også vist smertelindrende effekt ved muskel og skjelettlidelser.

Sauna virker avgiftende og det er enkelte miljøgifter/tungmetaller som skilles bedre ut i svette enn i urin. Den øker også noradrenalin som gir oss fokus og mental klarhet. Sauna har i studier vist en antidepressiv effekt og kan redusere risikoen for Alzheimer’s sykdom og demens ved hyppig bruk.

Sauna virker positivt inn på hjerte- og karlidelser, og kan bidra til å redusere risikoen for hjertelidelser. Det gir økt sirkulasjon og ekstra mye glød til huden. Studier har vist en klar hudforbedrende effekt på rynker og ruhet.

Sauna er spesielt bra for restitusjon, da melkesyre brytes fortere ned og økning i veksthormon gjør at muskelfibre repareres raskere. Sauna virker positivt inn på søvn og kan gi bedre og dypere søvn.

Du finner saunateppe fra Radiant Health her!

Powered by Labrador CMS