Wellness coachens beste høsttips

Anniken Nayelis beste wellness-tips for å oppnå ekstra overskudd gjennom høsten

Publisert Sist oppdatert

Vi har tatt en prat med High Vibe-gründer, formuleringsutvikler av urteproduktene til Yuxibu og wellness coach, Anniken Nayeli, og fått hennes beste tips.

Til daglig jobber Anniken med wellnesskonseptet High Vibe i Oslo med sin partner Indigo.

– Nå som høsten og mørket setter inn, hvorfor ikke booste kroppen sin litt ekstra? Hva med å kutte ut morgenkaffen en liten uke og starte dagen med sellerijuice etterfulgt av beauty water? Sier Anniken.

Annikens beste tips til en fresh høst

Øk inntaket av frukt og grønt

– Et høyt daglig inntak av frukt og grønnsaker er noe av det enkleste man kan gjøre for å booste sin egen helse. Et høyt inntak av grønnsaker og frukt kan hjelpe leveren og tarmen med avgiftningsprosessen, og tilfører masse antioksidanter og næringsstoffer til kroppen. Tips: Øk inntaket ditt av «levende» mat med en daglig smoothie eller et rent vegetarmåltid.

Kok opp urtetonic A.K.A «beauty water»

– Å lage te av urter er godt for kropp og sjel, men ta det til neste nivå og få en skikkelig beauty boost med urtetonic! – En urtetonic er et langt teuttrekk, der du heller kokende vann over plantematerialet og lar det stå tildekket på kjøkkenbenken og trekke i 4-10 timer. Dette sørger for å trekke ut alle de gode næringsstoffene og aktive ingrediensene som finnes i urtene, forklarer Anniken.

– Tips: Ta en stor spiseskje med tørkede urter som brennesle, løvetann, storborrerot, bringebærblad, kjerringrokk, og rødkløver. Jo flere urter du kombinerer sammen, jo bedre effekt får du. Kan drikkes daglig for en økt energiboost, i tillegg skal den støtte avgiftning av lever, nyrer, og lymfesystem. Perfekt drikk nå på høsten!

Vis leveren kjærlighet

– Leveren er vårt viktigste organ for longevity og avgiftning! Daglig utsettes vi for skadelige giftstoffer som svekker leverfunksjonen. Detox-tips: Pass ekstra godt på leveren i uken før menstruasjon hvis du sliter med PMS. Tips til tilskudd: Yuxibu Liverlux eller N-A-C.

Liverlux fra Yuxibu, kr 549.

NAC, kr 399

Sellerijuice

– Det er ikke uten grunn at sellerijuice kalles en “mirakeljuice” av mange! – Start morgenen med et stort glass økologisk fersk sellerijuice. Dette gir en dyp flush av toksiner fra leveren og nyrene, og gir kroppen en skikkelig boost med «levende» næring, antioksidanter og prana (livskraft). Tips. Husk å alltid bruke økologiske selleribunter og lag den fersk, da antioksidantene i juicen brytes raskt ned etter juicing.

Tips: En klype c-vitamin pulver oppi juicen forlenger holdbarheten og tilfører en ekstra antioksidanter.

Chlorella

– Chlorella er en fantastisk «superfood» som er spekket med viktige næringsstoffer. Boost smoothier med en liten dose superfood for ekstra «wellness» nå gjennom høsten.

Chlorella fra Life, kr 239.

Hack søvnen med banante

– Melatonin er kroppens søvnhormon og et viktig antioksidant for hjernen. Bananskall inneholder magnesium og andre mineraler, vitaminer og aminosyrer som kan fremme bedre søvn og øke produksjonen av melatonin. Tips: Bruk en vasket økologisk banan (hel hvis du ønsker sødme, eller bare skallet), og kutt den opp i biter (endene kastes). Kok i en liten kjele i 10 minutter, sil av og drikk 1 time før leggetid.

Bytt ut aluminiumdeodoranten

– Vanlige deodoranter er ofte laget med aluminium, som kan være skadelig for kroppen i store doser. – Aluminium absorberes gjennom huden og blokkerer svettekjertlene, og kan akkumuleres i kroppen og forstyrre kroppens balanse og helse. Et fint og enkelt detoxtips er å bytte ut deodoranten med en som er fri for aluminium og andre kjemikaler.

Deodorant med naturlige ingredisener fra Life, kr 229.

Beskyttelse mot stress

– Kronisk stress er ofte synonymt med dårlig helse. – Adaptogene urter er med på støtte kroppens stressrespons, og skal gi energi, og styrke immunforsvaret og hormonbalansen. Adaptogene urter er regnet for å være veldig trygge og kan tas over lang tid for å optimalisere helsen og fremme longevity! Tips til tilskudd: Yuxibu Light, eller adaptogene urter som rhodiola, eleuthero, schisandra og reishi.

Light fra Yuxibu, kr 549.

Powered by Labrador CMS