Himmelsk sjokoladekake

Hva med å bake en deilig og litt sunnere sjokoladekake i helgen?

Publisert Sist oppdatert
Denne sunnere sjokoladekaken vil vi lage i dag. Bakende hekser vet at sjokolade har utallige gode egenskaper. Kakaobønner er rike på antioksidanter som beskytter huden mot sol, forurensning og tidlig aldring. De gir deg også vakrere hud; og her kan effekten optimeres ved å kombinere disse magiske bønnene med andre matvarer. Søtpotet og mango er rike på betakaroten, A-vitamin, som bidrar til å opprettholde kollagenet i huden. Du kan kombinere søtpoteter, som er naturlig søte, med kakao og lage en deilig sjokoladekake. Litt sunnere sjokoladekake INGREDIENSER 4–6 porsjoner. Tid: 20 min + 40 min Til sjokoladebunn: 150 g søtpotet 400 g mørk sjokolade 200 g yoghurt 5 cl solsikkeolje 200 g agavesirup 100 g mel 50 g kakaopulver 1 klype salt smør og mel til kakeformene Til mangoglasuren: 200 g mascarpone 1 mango 150 g cashewnøtter 1 klype vaniljepulver physalis-bær til pynt Slik lager du sunnere sjokoladekake Sjokoladebunnene: Forvarm ovnen til 180 grader. Kok søtpoteten til den er myk. Hell av vannet, og sett den tilbake på varmen i et par minutter for å dampe bort fukten. Smelt sjokolade i vannbad og bland den med søtpoteten. Tilsett yoghurt. Yoghurt har betennelsesdempende egenskaper som er bra mot akne, solsikkeolje, rik på E-vitamin og en essensiell antioksidant for huden din, og agavesirup. Bland godt. Bland mel og kakaopulver i en liten bolle og tilsett salt. Bland de tørre ingrediensene med de våte. Del deigen i to, og bak hver kakebunn i 15 minutter. De skal være gylne på toppen og litt bløte inni. Mangoglasuren: Visp halvparten av mangoen og cashewnøttene sammen til en puré. Tilsett mascarpone og vanilje og visp til alt er kremet. Dekk kaken med mangoglasuren. Pynt med physalisbær. Disse er rike på A- og C-vitamin, som får huden din til å gløde. Flere digge oppskrifter: Camilla Phils bananpannekaker Verdens beste bananbrød Ida Gran Jansens perfekte kanelboller
Powered by Labrador CMS