Stjernedesigneren ble bare 41 år gammel

Foto: Getty Images

Virgil Abloh er død

Publisert Sist oppdatert

Søndag 28. november ble det kjent at Off Whites administrerende direktør og grunnlegger, Virgil Abloh, hadde gått bort etter en lang, privat kamp mot kreft i en alder av 41.

Abloh var også kreativ leder for Louis Vuittons herreavdeling. LVMH-kontoen delte i går et bilde av Alboh og en uttalelse fra administrerende direktør i LVMH, Bernard Arnault:

"LVMH, Louis Vuitton og Off White er knust over å kunngjøre at Virgil Abloh døde søndag 28. november av kreft, som han hadde kjempet mot privat i flere år," skrev Arnault. "Vi er alle sjokkerte etter denne forferdelige nyheten. Virgil var ikke bare en genial designer – en visjonær, han var også en mann med en vakker sjel og stor visdom. LVMH-familien og jeg er grepet av stor sorg, og vi tenker alle på hans nærmeste etter at de mistet mannen, faren deres, broren deres eller vennen deres.»

Like etter ble det lagt ut en uttalelse på Instagram-siden hans, hvor det sto: "Vi er knust over å kunngjøre bortgangen til vår elskede Virgil Abloh, en voldsomt hengiven far, ektemann, sønn, bror og venn. Han etterlater seg sin kjære kone Shannon Abloh, barna Lowe Abloh og Gray Abloh, søsteren Edwina Abloh, foreldrene Nee og Eunice Abloh og mange kjære venner og kolleger.»

Abloh ble født i Rockford, Illinois 30. september 1980. Foreldrene hans var fra Ghana, og moren hans var skredder. Han studerte for å bli sivilingeniør, og han fortsatte med å studere arkitektur ved Illinois Institute of Technology. Interessen hans for mote begynte mens han var på IIT. I 2009 ble han uteksaminert og begynte å jobbe med Kanye West som praktikant hos Fendi, noe som til slutt førte til andre muligheter: han var Art Director for Jay-Z/West-albumet Watch the Throne fra 2011, og han ble lagt merke til av Louis Vuitton-sjef Michael Burke. Abloh lanserte sitt første merke, Pyrex Vision, i 2012, før han gikk videre til Off White.

View this post on Instagram

A post shared by @virgilabloh

Ifølge uttalelsen på Instagram-siden hans hadde Abloh en sjelden, aggressiv form for kreft kalt hjerteangiosarkom som han ble diagnostisert med i 2019.

Innlegget lød videre: «Gjennom alt vaklet hans arbeidsmoral, uendelige nysgjerrighet og optimisme aldri. Virgil ble drevet av sin dedikasjon til sitt håndverk og til sitt oppdrag om å åpne dører for andre og skape veier for større likhet i kunst og design. Han sa ofte: "Alt jeg gjør er for den 17 år gamle versjonen av meg selv."

Denne saken er fra ELLE.com.

Powered by Labrador CMS