Unge & Lovende: Pernille Nadine

Foto: Martin Rustad Johansen

Pernille Nadine (25) er designeren bak det bærekraftige merket Søster Studio , der tidløst og holdbart er essensen i bedriften.

Publisert Sist oppdatert
Pernille lanserte Søster Studio på konseptbutikken F5 i 2017. Siden har flere utenlandske magasiner omtalt merket, og hun har blant annet vært i Italia i regi av italienske Vogue for å selge plaggene sine.

– Det har alltid vært planen å bli designer. Jeg studerte mote en periode i London, samtidig frilanset jeg som stylist og makeupartist. Jeg plukket med meg forskjellige biter av industrien, lærte av alle jeg møtte på og jobbet med. Jeg var frustrert over status quo og systemet i klesbransjen. Jeg ønsket å vise at man kan gjøre det annerledes. Jeg brukte lang tid på å researche; hva slags materialer er gunstige, hvordan produsere bærekraftig, hva kan man gjøre med innpakning og så videre. Enkelt og greit hvordan man kan designe og lage klær på en mer omtenksom måte for planeten, dyrene og menneskene som lager klærne. Jeg lanserte Søster i slutten av 2017.

Boiler-suits, dresser og kåper går igjen i Pernilles design. Klassisk, men samtidig særegent.

Hva er viktig for deg i ditt design?

– Det er viktig at Søster er tidløst og holdbart. Klær laget med omtanke der god tid er en positiv faktor, ikke en ulempe. Når det kommer en ny kolleksjon, vil ikke de andre forsvinne. De fortsetter å leve, og nye kolleksjoner bygger videre på historien fra en tidligere kolleksjon. Jeg produserer i små mengder, og produksjonen foregår i London. Nå skal jeg begynne å leie ut plaggene i et studio der borte. Det er en ypperlig måte å få tilbakemeldinger på design og holdbarhet, for klærne mine skal tåle å være i mange hender og håndtere ulike livsstiler.

Hva drømmer du om?

– Det er vel å kunne bidra til en positiv endring gjennom det jeg gjør. Hvordan tror du framtiden i motebransjen ser ut? Den må jo endre seg. Det må den bare. De aktørene som ikke har begynt å omstille seg, må gjøre det til slutt. For meg er bærekraft grunnsteinen, og jeg bygger selv opp merket fra grunnen av. Det å leie klær er viktig, det å bruke materialer man kan resirkulere, og ikke produsere mer enn det som blir brukt. Vi må lage færre plagg, men mer holdbare plagg, og vi trenger en industri rikere på mangfold i alle ledd. Aller mest trenger vi en industri som tar ansvar.

Sjekk ut Søster Studio her!

Powered by Labrador CMS