Nå kommer dokumentaren om Pierre Cardin

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Denne har vi ventet på!

Publisert Sist oppdatert

P. David Ebersole og Todd Hughes står bak den nye dokumentaren House of Cardin.

Her får du hele historien om moteskaperen Pierre Cardin. Kanskje ikke det mest kjente navnet, men han var altså Yves Saint Laurents største konkurrent.

Pierre Cardin

Pierre og familien flyktet fra Italia til Frankrike, hvor han ble en av de største moteskaperne og trendsetterne på 1950- og 60-tallet. Han startet som skredderlærling, og flyttet til Paris etter krigen. Der jobbet han for Paquin, Elsa Schiaparelli og Christian Dior, før han startet for seg selv i 1950.

Han var en rebell i det rigide franske haute couture-miljøet, var den første couturieren som gjorde Japan til et viktig marked og lagde en ready-to-wear-kolleksjon for et kommersielt varehus.

Den japanske modellen Hiroko Matsumoto var hans muse og han hadde en forkjærlighet for Asia.

https://www.youtube.com/watch?v=4E-s1Nna5q0

Pierre Cardin var ikke bare klesdesigner, men designet også møbler. Men mest kjent er han nok for sin futuristiske, romfart-inspirerte estetikk i likhet med André Courrèges og Paco Rabanne.

Alt dette får du vite mer om i den unike dokumentaren hvor 98-åringen selv er med, samt kjente modeller og designere, som Naomi Campbell, Jean-Paul Gaultier og Kenzo Takata.

Mer motehistorie får du i nyeste ELLE, som kommer i butikk denne uken!

Der tar ELLEs digitalredaktør og motehistoriker, Julie Marlen Leirvåg et dypdykk i ELLE arkivet.

Powered by Labrador CMS