Tørr eller dehydrert hud: Vet du forskjellen?

Og hvordan tar du vare på den?

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Vichy.

Det kan være som å lete i en jungel å skulle finne frem til de riktige skjønnhetsproduktene som hjelper med akkurat de utfordringene du har med huden din. Blant de mest typiske problemene finner vi tørr hud og dehydrert hud – men vet du egentlig forskjellen på de to? Vel, nå kan du bli litt klokere, og kanskje også få inspirasjon til hvilke produkter som kan være riktige til nettopp dine behov.

Skjønnhetsprodukter finnes det nok av, og etter betegnelsen på produktene å dømme finnes det tilsynelatende enda flere ulike hudproblemer. Sensitiv hud, kombinert hud, uren hud, fet hud, tørr hud og dehydrert hud er bare noen av de utfordringene man kan slite med og få bukt med, så lenge man har de riktige produktene, men kanskje enda viktigere: så lenge man vet hvilken hudtype man har.

Blant de mest vanlige utfordringene er tørr og dehydrert hud. To fenomener, som egentlig høres ut som akkurat det samme. La deg ikke lure, de er vidt forskjellige.

Dehydrert hud vs. tørr hud

Dehydrert hud er en tilstand i huden som inntreffer når huden mangler fukt. Dehydrert hud kan ramme alle, uansett hvilken hudtype man har. Selv dem som har tendenser til fet hud, kan oppleve at huden tørker ut. Dehydrert hud ser ofte ‘sliten’ ut og kan vise tegn til tidlig aldring med fine linjer og manglende elastisitet. Øvrige tegn på at huden er dehydrert kan også være ringer under øynene og manglende glød i huden.

Tørr hud derimot er en hudtype, på samme måte som fet eller kombinert hud. Tørr hud mangler olje/og eller lipider, og fremstår derfor tørr og kan i noen tilfeller sprekke eller flasse. Tørr hud har ofte en tendens til å få huden til å føles stram og ubehagelig, og er ofte også dehydrert.

En boost til hudens barriere

Når huden mangler fukt er det din oppgave å gi den en effektiv fukt-boost. Vichys superserum, Vichy Minéral 89 Booster, består av 89% Vichy vulkansk vann, rikt på mineraler, som styrker hudbarrieren og er tilsatt fuktgivende hyaluronsyre, som fukter huden i opptil 24 timer. Huden får en fornyet, sunn glød og mer fylde.

Men det er ikke kun personer med dehydrert hud, som kan ha god effekt av serumet. Takket være sin minimalistiske formulering, som er uten parfyme og hypoallergen, kan serumet nemlig brukes av alle hudtyper, selv dem med sensitiv hud. Den ultralette gelékonsistensen er enkel å påføre og absorberes raskt uten å gjøre huden klissete.

Den kan brukes morgen og kveld som første trinn etter rens for å styrke huden og kompensere for tap av fukt, og passer spesielt godt til alle med tørr hud eller til de som vil få bukt med dehydrert hud.

Les mer om Vichy Minéral 89 Booster her.

Om Vichy

Vichy Laboratoires er dedikert til vitenskap om sunn hud, og har i flere år forsket i exposome, som er viten om hvordan indre og ytre faktorer påvirker hudens sunnhet over tid. Det er ikke uten grunn, at Minéral 89 er Vichys stjerneprodukt. Med sin unike formulering, booster produktet hudens motstandskraft mot exposome-faktorer samtidig som at huden fremstår mer fyldig og med en strålende glød.

Powered by Labrador CMS