De profesjonelle: Camilla Berntsen

Vi har tatt en prat med gründeren av Milla Boutique – Interiørmekkaet på Aker Brygge.

Publisert Sist oppdatert

For ca 12 år siden åpnet Camilla Berntsen dørene til det som skulle vise seg å bli en internasjonal destinasjon for interiør.

Etter mange år som stylist, savnet Camilla et variert og spennende utvalg blant de eksisterende interiørbutikkene. Hun var på evig skattejakt, og fant lite gull.

Butikken ga henne muligheten til å kjøpe inn alt hun ønsket å bruke i egne prosjekter, for ikke å snakke om vintage-markedene i Paris.

https://www.instagram.com/p/B5DY3zWlZaS/

Dama bak Milla Boutique

Siden den tid har Milla Boutique vokst seg ut av to lokaler, og huser i dag det franske fotokunst-galleriet YellowKorner med stor suksess.

Camilla selv er fortsatt “the beating heart” (tenk deep house ‘beats’) av Milla Boutique, i tillegg til å innrede hoteller, restauranter, kontorer og en hel del andre prosjekter.

For Camilla er Milla Boutique fortsatt en samling av skatter, og det finnes til og med kuriositeter der som ikke er til salgs.

Q&A med Camilla Berntsen

Hva var din drømmejobb som barn?

Din første jobb?

Ditt “I made it”-moment? Hendelsen eller øyeblikket som ga deg følelsen av at drømmen hadde gått i oppfyllelse.

– Pappa var et unikum og mitt største forbilde. Han jobbet som ingeniør, jagerpilot, kunstner og arkitekt. Jeg drømte alltid om å gå i hans fotspor! Det var nok arkitektyrket som sto øverst på lista, og jeg vokste opp med lange bilturer med familien hvor vi kikket på fine og spennende hus.

Er det noe du angrer på at du gjorde eller ikke gjorde i din karriere så langt?

– Min første sommerjobb var som jordbærplukker i en alder av 13 år, og min første deltidsjobb var bak disken på den lokale bensinstasjonen på Bjørkelangen da jeg var 15 år.

Hva definerer en drømmejobb for deg?

– Jeg husker at jeg sto på toppen av en stige, og hang opp bannere der det sto «Her åpner Milla Boutique» på Aker Brygge sommeren 2014! Da kjente jeg på en sterk følelse av lykkerus, og at drømmen var i ferd med å gå i oppfyllelse. Endelig fikk jeg lokalet og looken som passet til konseptet vårt!

Hvordan landet du drømmejobben?

– Nei, jeg synes ikke at man skal angre på så mye. Feilgrep man gjør i karrieren ser jeg på som dårlige erfaringer, og man lærer jo av alt, ikke sant?

Hva er det beste med din jobb?

– Når man har drømmejobben våkner man hver morgen, og gleder seg til å komme seg avgårde på jobb. Man får adrenalinkick av hektiske dager, og drives av utfordringer!

Din arbeidsdag i et nøtteskall?

– Jeg har latt passion og min interesse for interiør styre meg de siste 20 årene, så den ble nok skapt underveis. I dag har jeg endelig drømmejobben, men det har tatt årevis med slit og hardt arbeid! Man må ikke tro at drømmejobben lander rett i fanget ditt uten å arbeide for det. Men det hele startet med mitt lille boligstylingsfirma i Oslo i 2004, og så utviklet det seg derfra.

Din arbeidsplass akkurat nå?

Camillas beste karrieretips

3 kjappe

– Det beste med jobben min er den frie kreativiteten jeg kan utøve hver dag! Og ikke minst være min egen sjef. Jeg har verdens fineste kollegaer som gjør dagene mine både morsomme og innholdsrike!

  1. Utdanning vs selvlært: Selvlært!
  2. God økonomi vs leve ut drømmen: Leve ut drømmen!
  3. Mandag vs fredag: Fredag!
Jeg pendler med tog inn til Oslo, så arbeidsdagen starter gjerne på toget. Headphones og en bærbar Mac er alltid med i veska, så da benytter jeg tiden til å svare på mail, jobbe på prosjekter osv. Deretter setter jeg alltid av litt tid til å lage «spillelister» til butikken. Når jeg kommer i butikken, tar jeg alltid en runde og rydder, styler og passer på at alt er klart til åpning. Noen ganger blir jeg så ivrig at jeg glemmer å ta av meg ytterjakka og oppdager plutselig at det har gått en halvtime uten at jeg i det hele tatt har registrert det. Jeg lager min tredje morgenkaffe. Jeg tar et par timer på kontorplassen, og det er alltid fullt i innboksen min! Så rekker aldri å bli ajour på e-poster. Jeg kaster jeg i meg noe lunsj foran dataskjermen. Resten av dagen går med til å gjøre noen ordrer, plassere nye varer i butikken, style om, maile, hjelpe de ansatte med ulike gjøremål og avgjørelser, rydde på kontoret, lage moodboard, designe nye prosjekter. Arbeidsdagen avsluttes alltid med at jeg får så dårlig tid at jeg må løpe heseblesende ut av butikken, mens jeg vinker til alle de ansatte!
– Følg hjertet ditt, og det du brenner for! Har du en passion for noe, så jobb videre med det! Ikke vær redd, men stup etter utfordringene! Og husk; det kan være coolt å være streetsmart også!
Powered by Labrador CMS