ELLE styler: the shacket

Er det ett plagg som får deg fra sommer til høst, så er det dette!

Publisert Sist oppdatert

Hvis du ikke allerede har en i garderoben er det på høy tid å investere i en såkalt skjortejakke A.K.A. shacket. Denne passer ypperlig på kontoret med en dressbukse og noen kitten heels til, men er også det perfekte helgeplagget da den virkelig oser av comfort og hygge.

Den kan slenges over en delikat silke-camisole eller en enkel, hvit t-skjorte, og kan styles med alt fra skjørt eller kjoler til shorts.

Alle trenger plagg i garderoben som er såkalte bænkersplagg, som gir deg kjapt «det lille ekstra» når det egentlig er lite av både tid og inspirasjon. I hverdagskaoset er disse bænskerplaggene alfa omega. I slike stunder velger jeg ofte å gå for en statement-shacket – gjerne en i et fargerikt mønster eller i et lekkert materiale som skinn.

Føler jeg meg litt ekstra en dag, så slenger jeg et fint smykke rundt halsen! Da kan dette plagget enkelt ta meg fra et businessmøte og videre til en fest. Det ultimate in between seasons-plagget, som er superversatilt, kan styles både opp og ned samtidig som det er komfortabelt. Det er faktorer vi elsker!

Inspirasjon – skjortejakke:

Hvor fint er det ikke å style en grønn skjortejakke med grønne bukser til? En hvit t-skjorte og gullboots er ingredisener som får dette antrekket til å virke lekent og fresht.

Foto: Imaxtree

Olivia Palermo er alltid elegant, og vil liker spesielt godt hvordan hun kombinerer skjortejakken over en skinnskjorte med matchende skjørt. Atrekket virker mindre stramt og får en ung tvist vi elsker.

Foto: Olivia Palermo

Den franske influenceren Leia inspirer oss stadig med sine enkle men uber chice outfits, og her styler hun en enkel, crips skjortejakke over en t-skjorte med hvite jeans til. Enkelt og samtidig utrolig sofistikert.

Foto: Leia Sfez

Eller hva med den italienske stylisten Viviana? En chic skjortejakke i skinn står øverst på vår ønskeliste da vi vil style den over et helhvitt antrekk som under, men også over en svart silketopp med dressbukser til på for eksempel datenight.

Foto: Viviana Volpicella

Den ultimate skjortejakken denne sesongen har ekstra store lommer, som her – stylet med lyse dressbukser og en clutch er man jobbchic på et blunk!

Foto: Imaxtree

Shopping – skjortejakken:

Skjortejakke fra Zara, kr 599.

Skjortejakke fra Isabel Marant Etoile, kr 5600.

Jakke fra Other Stories, kr 1300 (annonse).

Skjortejakke fra Holzweiler, kr 7000.

Skjortejakke fra Other Stories, kr 1300 (annonse).

Powered by Labrador CMS