kultur

Intervju med skaperen av Emily in Paris

Darren Star står bak noen av verdens største serier.

Publisert Sist oppdatert

Endelig er det klart for en ny sesong av Emily in Paris, og SOM vi gleder oss! I forbindelse med den forrige sesongen, gjennomførte vi et intervju med selveste skaperen Darren Star – og Lucas Bravo (den kjekke kokken) i samme slengen.

Les intervjuet, og lad opp til en ny dramafylt sesong av serien vi alle har ventet på.

Intervju Darren Star – Kongen av eskapisme:

Forfatter, regissør og film- og TV-produsent Darren Star står bak det som må regnes for å være noen av verdens mest populære serier. Med titler som Beverly Hills 90210, Melrose Place, Sex and The City, Younger, og Emily in Paris på CV-en, kan han i hvert fall krones til kongen av romantiske drama- og komiserier. Og ikke minst; kongen av eskapisme.

Foto: HBO Max

Darren Star er skaperen av Sex & The City. Både Darren Star og Sarah Jessica Parker har vunnet mange priser for sin medvirkning i Sex og singelliv. Serien gikk fra 1998 til 2004 og er kåret til en av de beste TV-seriene noensinne av Time Magazine.

Da pandemien brøt ut og vi var inne i det første året av lockdown i 2020, ble det slått skjermtidrekorder i fleng. Det som tidligere kunne være et seriemaraton over en helg, ble for mange forlenget med flere uker – kanskje til og med måneder …

En ny TV-serie som dro nytte av at verden ble en eneste stor Netflix-fest, var Emily in Paris. Behovet for å flykte fra den noe miserable covid-hverdagen var stor, og en drømmende «reise» til den franske hovedstaden ble mer enn midt i blinken. Man kan si hva man vil om serien – den slo det meste av seer-rekorder.

Star begynte planleggingen av serien i god tid før pandemien brøt ut, og hadde vel aldri drømt om at serien skulle tilby eskapisme i den grad den gjorde. Allikevel – som med samtlige av hans serier – ville han gi seerne noe å drømme om, og se fram og opp til.

– Serien var alltid ment å tilby en enkel og fascinerende reise til Paris, men uten å ha det som var i vente i bakhodet. Allikevel er det jo slik at selv under normale omstendigheter finnes det rom for å ville slå av virkeligheten iblant.

– Drømmen er også at seerne skal gå ut av komfortsonen, og for eksempel reise til et nytt og ukjent land. Jeg vil at folk skal forstå hvordan det å reise og oppleve nye ting kan endre livet på en drastisk måte. Det var noe jeg gjorde da jeg var veldig ung – noe som forandret livet mitt på mange måter. Jeg vet at det ikke er noe som er vanlig for mange amerikanere – de fleste amerikanere reiser ikke så mye, og kan stort sett bare engelsk. Jeg tror det å leve gjennom karakterer som Emily, kan oppfordre folk til å reise mer og utforske verden der ute.

Emily in Paris handler om amerikanske Emily, spilt av Lily Collins, som er utplassert i Paris – i regi av jobben – for å jobbe i et markedsføringsbyrå. Utfordringene, dog til tider overfladiske, står i kø – det er tross alt et komedie-drama, men det tar ikke lang tid før livet hennes framstår tilnærmet rosenrødt. Med høy champagneføring, ekstravagant fashion og überkjekke menn (blant andre «den kjekke kokken», spilt av Lucas Bravo) hengende rundt halsen, er det kort vei til tanken om at hun får alt servert på et sølvfat. Allikevel er det elementer ved hennes personlighet som fortjener ros. Star trekker fram hennes stå-på-vilje som et viktig trekk, og håper at andre kan lære av det.

Foto: Stéphanie Branchu/Netflix © 2021

Britisk-amerikanske Lily Collins spiller Emily Cooper og franske Lucas Bravo spiller Gabriel i Emily in Paris. Mye av handlingen i serien dreier seg rundt deres tiltrekning til hverandre og komplikasjonene det medfører.

– Hun er veldig seriøs i jobben sin, og veldig drevet av karriere. Hun vil opp og fram, og er ikke redd for å si hva hun mener. Hun er en ung kvinne som reiser alene til et ukjent land, og er i så måte veldig modig som gjør det hun gjør. På mange måter er det bare en klassisk fisk på land-historie.

– Jeg kan se at mange føler seg litt ambivalente i forhold til Emily. Hun er ikke perfekt, hun gjør feil og er på mange måter ganske irriterende. Det finnes helt klart grunner til å ikke like karakteren hennes, allikevel tror jeg seerne ser hvor mye hun prøver og hvor hun vil lykkes – selv når hun framstår som uvitende. I den andre sesongen lærer hun og -vokser, og jeg tror at når man ser en karakter som prøver så hardt og lærer av sine feil, så heier man. På den måten tror jeg at publikum kommer til å fortsette å heie på Emily.

I likhet med flere av Stars seriesuksesser, vil trolig Emily in Paris «binges» av drømmelystne seere i mange år framover.

Foto: Stéphanie Branchu/Netflix © 2021

– Jeg tror på mange måter at det er et tidløst show. Det eksisterer jo i et fantasifullt Paris, og er et kjærlighetsbrev til én av verdens vakreste byer. Det er også en slags oppfølger til en lang historie av amerikanske filmer som har portrettert byen på denne måten. Jeg kan fortsatt se på filmer som Funny Face eller An American in Paris, selv om de ble laget for over 50 år siden – de kan fortsatt ses i dag fordi det handler om den fantastien om Paris som er veldig fengslende.

Serien har fått litt pepper for akkurat dette med «fantasi», og urealistiske framstillinger av karakterer og omstendigheter. Darren Star tar det hele med knusende ro, og understreker at dette er underholdning med stor U – verken mer eller mindre.

– Dette er ikke en serie om de ytre bredder av Paris. Ulike serier er jo konstruert på bestemte måter, og dette er ikke en dokumentar. Det handler derimot om eskapisme og ren underholdning.

Og nå er det opplest og vedtatt; det blir både én og to sesonger til av Stars siste tittel i rekken. Så … Klar, ferdig, gå; drøm i vei.

Powered by Labrador CMS