Bli med hjem til den danske influenseren Jeanette Madsen

Foto: Gyrithe Lemiche.

– Hun har et skoskap selv Carrie Bradshaw ville misunt og elsker å dra på vintage-jakt.

Publisert Sist oppdatert

Jeanette Madsen mener personlig stil er så mye mer enn bare antrekket du har på deg.

Alt det du omgir deg med – fra beautyprodukter til bøker – viser hvem du er. Og i designer Jeanette Madsens tilfelle er det vintage-funn, vakre sko og magasiner fra hele verden.

Jeanette Madsen

Bli med hjem til den danske influenseren

Danske Jeanette Madsen har over 200. 000 følgere på Instagram, men er så mye mer enn den influenseren og stylisten som så mange henter inspirasjon fra.

I 2018 valgte hun, sammen med sin venninne og arbeidskollega Thora Valdimars, å inngå et samarbeid med motehuset Birger Christensen. Sammen skapte de motemerket Rotate – et merke som absolutt kan sies å ha en fin miks av kreative snitt og farger.

Dette er noe som Jeanette også etterstreber i interiøret, og hjemme hos henne finner vi en god blanding av nytt design og vintage – noe som også gjenspeiler seg i klesskapet hennes.

Så hva er det så hun kjøper mest av?

– Jeg kjøper gjerne high street-plagg og kombinerer dem med dyrere tilbehør og vintage-funn. Når jeg er ute og reiser, må jeg alltid innom noen vintage-butikker. Sist gang jeg var i Tokyo, falt jeg fullstendig for en butikk som heter Vintage Qoo Tokyo. Det er ingenting som slår spenningen og gleden ved å gå på skattejakt i butikker, så jeg shopper sjelden vintage på nettet. Selv om jakta krever mye tid og konsentrasjon, har jeg det veldig moro mens jeg holder på!

Hun har et skap med de vakreste sko i alle fasonger, farger og høyder, et skap selv Carrie Bradshaw ville ha misunt henne, men alle innkjøp er nøye gjennomtenkt.

SKJØNNHETSRUTINER OG EN TUR INNOM HÔTEL COSTES

– Sko, svarer Jeanette Madsen og smiler. Sko er så viktig for meg, for de skal jeg ha på meg hver dag. Ikke bare definerer de hele antrekket; men også holdningen og silhuetten.

Fargene i hjemmet og i klesskapet uttrykker en god blanding av eleganse og humor, og på badet står alle skjønnhetsproduktene lett tilgjengelig. For med en travel kalender, der moteukene består av møter fra morgen til kveld, og hvor destinasjonene spenner seg fra København til Paris, London og Milano, er det viktig med rutiner.

– Alt blir brukt – igjen og igjen. Når jeg kjøper noe nytt, skal det helst passe sammen med det jeg allerede har. Når jeg svir av mange penger på en ting, er jeg veldig opptatt av at det skal kunne brukes flere ganger.

Yndlingsduften hennes minner henne om en gang hun var i Paris. Ikke for å være på moteuken, men for å tilbringe tid sammen med mannen sin.

ATLASET SOM MINNER OM BARNDOMMEN

Jeanette Madsen forteller at tid med familien er enormt viktig for henne, og timene med barna etter skoletid blir prioritert høyere enn å ligge og lese bøker. Dette betyr ikke at hjemmet ikke er godt fylt opp med diverse litteratur, for på enhver hylle og bak sofaen bugner det med vakre, glansete magasiner, som er kjøpt rundt omkring i verden, og massevis av vinylplater.

– Jeg har en fast skjønnhetsrutine, og den tar tid. For her er det mange kremer som skal på og renses bort. Jeg vet vel egentlig ikke helt om det gjør noen forskjell for huden, men det får meg iallfall til å føle meg vel. Og jeg ville aldri ha kunnet finne på å gå og legge meg uten å ha fjernet sminken, sier hun.

Jeanette peker bort på hylla, der atlaset står sammen med en coffee-table-bok om Paris. Der står også platespilleren, som var en bursdagspresang fra Jeanette til Christian.

Les også:

– Min favorittduft er Atelier Rebul. Denne duften minner meg bare så mye om Hôtel Costes. Før vi fikk barn inviterte Christian meg med på en overraskelsestur til Paris i anledning bursdagen min, og da bodde vi på dette hotellet. Jeg har så mange gode minne fra denne turen; vi var forelska, det var første gang vi var i Paris sammen og alt luktet så fantastisk der. Alt var bare så fint.

Vi møtte designerduoen bak Rotate etter deres første visning i København

– Det er Christian sine magasiner. Han er fotograf, han skaffer dem og jeg er så heldig at jeg kan kose meg med dem. Favorittmagasinet mitt er Love Magazine. Det er så fint! Bøkene våre er en salig blanding av gaver og ting vi har kjøpt her og der. Da jeg var barn, syntes jeg at noe av det koseligste foreldrene mine hadde stående, var leksikonene, men her hadde de tatt for mye plass. Siden vi reiser så mye, har mamma og pappa i stedet gitt oss Politikens verdensatlas.

– Vi har hatt flere platespillere, men vi oppgraderer dem hele tiden. Christians far hadde en stor platesamling, og den har vi vært så heldige å få en del av. Vi lytter til dem hver dag, og det er veldig hyggelig,» avslutter hun.

Powered by Labrador CMS