Alle elsker kjolene til Rotate Birger Christensen

Det danske klesmerket vi ELLEsker, og som er på alles lepper for tiden.

Publisert Sist oppdatert

Rotate Birger Christensen: Flere og flere influensere gjør suksess som klesdesignere. På bare et halvt år har den danske duoen Jeanette Madsen og Thora Valdimarsdottir klart å gå globalt med sitt klesmerke Rotate, uten å bruke en krone i markedsføringsbudsjetter.

Sa opp for å satse

Bestevennene Jeanette Madsen og Thora Valdimarsdottir sa opp jobbene sine som moteredaktører i danske Costume for å gå sine egne veier.

På bare et par år har de blitt store favoritter blant street style-fotografer og internasjonale motemagasiner verden over. I tillegg til å være to av Danmarks største moteinfluensere, har de nå høstet braksuksess med kjolemerket Rotate.

Thora og Jeanette lanserte kjolemerket sitt under moteuka i København i august 2018.

Under et halvt år etter, er kjolene å få kjøpt på ulike varehus og nettbutikker verden over. Til og med kronprinsesse Mary av Danmark har fått øynene opp for merket, hun var nemlig tilstede da jentene viste frem sin andre kolleksjon under moteuka i København nylig.

Påvirkningskraft

Strategien har vært enkel – å bruke sin egen påvirkningskraft som influenser til å selge kjoler. I stedet for å bruke masse penger på markedsføring har bestevenninnene kledd opp andre influenservenner i bransjen og markedsført merket via sosiale medier.

Vi har ikke lyst til å markedsføre oss på den tradisjonelle måten. Vi vil gjøre ting på vår egen måte og kle opp de riktige menneskene i kjolene våre. Vi har vært i denne bransjen i så mange år og kjenner så mange mennesker både internasjonalt og her i København, så vi vil bruke nettverket vårt for alt det er verdt.

Å designe kjoler har vært en drøm for jentene helt siden de begynt å jobbe sammen for fire år siden.

– Vi har lenge hatt en klar visjon på hvordan kjolene skulle se ut. Vi trengte bare noen å virkeliggjøre drømmen sammen med og det var da Birger Christensen kom inn i bildet.

It-kjoler fra Rotate Birger Christensen

Blomstret dressjakkekjole, kr 4700// Blomstret skjortekjole, kr 4700.

Kjolene til Rotate by Birger Christensen er ikke basert på sesong og det vil komme en drop på 6–7 kjoler ca annen hver måned.

Ideen er at kjolene skal være så tidløse at du kan ha de i garderoben din for alltid. Rotate skal være som å gå inn i en vintagebutikk, hvor du plukker ut den kjolen som passer deg og din kroppsfasong best.

– Vi vil lage kjoler som skiller seg ut, som er edgy og som du ikke finner andre steder.

Kjoler for alle

Sort kjole med blonder, kr 3350// Sort kjole med skulderputer, kr 2150.

Det har vært mye frem og tilbake med produsenten for å få riktige kjolelengder osv. For oss er det viktig at kjolene sitter perfekt og passer enhver kvinnekropp, derfor har vi både maxikjoler, knelange kjoler og korte og sexy kjoler i kolleksjonene våre.

Og det kan se ut til at jentene virkelig har tenkt på alt, for hver kjolemodell kommer også i en sort versjon.

– Det er ikke alle som liker å gå med blomsterprint eller sterke farger, så derfor finnes det en sort versjon av hvert plagg i kolleksjonene våre. Vi vil virkelig at Rotate skal være for alle!

Powered by Labrador CMS