Alt vi vil er å bli respektert og føle oss trygge...

homofobi

Vi møter på masse homofobi hver eneste dag!

Publisert Sist oppdatert

Influencer og YouTuber Helene Helland Granbo A.K.A Miss Cola Cherry på Instagram og kjæresten Daniella Moreno pryder et av våre tre covere denne måneden. Her snakker kjæresteparet om kjærlighet, forelskelse og fordommer.

Les også: Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen om hvorfor det er spesielt viktig å markere og feire Pride i år.

Om kjærlighet, stolthet og homofobi

I år er det femti år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. Femti år senere, hva handler kampen for LGBTQ+personers rettigheter om i dag?

Helene og Daniella:

– Selv om vi har kommet lenger i forhold til homofiles rettigheter, har vi fortsatt en lang vei å gå. Vi møter på masse homofobi hver eneste dag, enten på sosiale medier eller in real life. For vår del skulle vi ønske at flere, spesielt menn, hadde større respekt for oss og vårt forhold. Det er for eksempel mange som ikke tror på at vi faktisk er kjærester fordi vi er to feminine jenter, og mange veldig stereotypisk tror at i et lesbisk forhold må en av jentene se veldig maskulin ut. Det har også hendt at vi har møtt fremmede menn ute, og når de ser at vi er sammen så blir de enten ekstremt fornærmet, eller så kommer de med upassende og frekke kommentarer. Vi har også fått spørsmål om vi lager porno. På grunn av dette er det veldig ofte vi ikke sier til folk vi møter at vi er sammen.

Hva betyr kjærlighet for dere?

Helene:

– Kjærlighet for meg betyr at du alltid har noen som du kan stole på. Og at uansett hvor du er i verden – så lenge du er med den personen – så føler du deg alltid hjemme. Kjærlighet er å føle seg trygg, verdsatt og elsket – uansett hva.

Daniella:

– Å kunne ha både sin beste venn og den man er forelska i – i én og samme person. Kjærlighet for meg er å ha en person som man kjenner seg sikker på, og føler seg hjemme sammen med.

Hvordan møttes dere?

Daniella:

– Vi traff hverandre på en datingapp for nesten tre år siden. Vi avtalte at vi skulle møtes i Cannes, men det ble aldri noe av. Nesten et helt år etter det spurte jeg henne om en date i London, og vi ble umiddelbart forelska i hverandre, og har vært uadskillelige siden det. Vi traff hverandre rett før den første lockdownen i London, og jeg spurte om Helene ville bli med meg hjem til Sverige frem til pandemien hadde roet seg litt.

Det endte med at vi tilbrakte syv måneder i sommerhuset mitt.

Helene:

– Jeg visste umiddelbart at vi kom til å tilbringe mye tid sammen. Jeg bare følte det på meg fra det første minuttet jeg så henne. Vi bare klikket med én gang, og jeg ble forelska etter bare noen dager.

Hva er deres beste Pride-minne?

Daniella:

–Mitt favorittminne er når jeg og Cherry var i sommerhuset mitt i Stockholms skjærgård for ett år siden. Det var ingen parade på grunn av Covid, og vi hadde planlagt å feire bare oss to. Etter hvert så vi at vår eneste nabo hadde hengt opp masse Pride- flagg på hele tomten, og vi ble invitert inn på en liten feiring sammen med han og kjæresten. Det var en så herlig kveld.

Helene:

– Det er mitt favorittminne også. Det var uventet og kjempekoselig.

Hvorfor er Pride viktig for dere?

Daniella:

– Fordi vi opplever homofobi daglig. Vi får ufine kommentarer på sosiale medier, folk filmer oss når vi for eksempel klemmer eller kysser, og her om dagen møtte vi på en gjeng som skrek stygge ting og løp etter oss på gata i London.

Helene:

– Vi har også blitt forfulgt av fremmede menn noen ganger når vi er ute og går, og så lenge LGBTQ+personer ikke føler seg trygge, så er det et stort problem. Pride er kjempeviktig for oss, og helt til vi blir respektert og alt som heter homofobi er borte (forhåpentligvis skjer det en dag), så finnes det alltid noe å kjempe for.

Powered by Labrador CMS