Dagens craving: Netflix-serien om motehuset Halston

Foto: Netflix

Denne serien har vi ventet på!

Publisert Sist oppdatert

Halston på Netflix: Denne helgen benker vi oss foran TV-skjermen for en god fem-episoders-dose med sex, drugs and some much needed... Extravaganza.

I dag ble endelig miniserien om motehuset Halston tilgjengelig på Netflix, og det var ikke et sekund for tidlig! Vi planlegger selvfølgelig å se hele serien på uforskammet kort tid.

Hvem var Roy Halston?

Roy Halston Frowick, best kjent som Halston, er en av tidenes største moteskapere som gjennom sitt imperium bidro til å definere amerikansk mote som vi kjenner den i dag.

Allerede i 20-årene begynte han sin karriere med å designe hatter, og designet blant annet pillebokshatten som Jackie Kennedy bar under presidentinsettelsen av hennes mann, John F. Kennedy i 1961. I 1966 utvidet han sin kolleksjon med ready-to-wear, og resten er en milepæl i motehistorien.

Halstons design kjennetegnes av dype utringninger, one-shoulder kaftaner, skjortekjolen, paljetter, elegante jumpsuits, og fossefallkjoler i plissé – alltid med en minimalistisk tilnærming.

"Liza manifests"

Som en designer av sin tid var Halston naturligvis en del av klientellet på Studio 54, sammen med sine venner Andy Warhol, Bianca Jagger, Angelica Houston og Liza Minelli (for som vi vet: Any time there's this much gay energy in one room, Liza manifests). Hans faste entourage av modeller fikk kallenavnet The Halstonettes.

I serien får vi se suksessen, men også mørkesiden av den legendariske designerens relativt korte liv, og deriblant hans rusavhengighet. Vi følger Halston gjennom hans gullalder i New York på 70- og 80-tallet, som besto av ekstravagante fester og ikonstatus, til hans kontroversielle avgjørelser som tilslutt kostet han kontrollen over sitt eget imperium.

Serieskaper Ryan Murphy leverer nok en gang et fyrverkeri av estetiske opplevelser, og det er ingen ringere enn Ewan McGregor vi møter i rollen som Halston himself.

Se traileren her:

https://www.youtube.com/watch?v=yCgdWHwEnrg

Powered by Labrador CMS