Ukens viktigste cyber-snakkiser: Meghan, Hilaria og Diet Prada

Det har «stormet» rundt Hilaria Baldwin, Harry og Meghan denne uken. Norske kvinner #føderikkealene og Diet Prada saksøkes av D&G. Dette har vi scrollet borti denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Hvert minutt, hver time, hver dag og hver uke skjer det en million ting på internett. Enten det er den endte Kardashian-skandalen, Twitter-trender eller nye hashtagger, så er det alltid noe nytt i feeden. Til tider kan det føles litt overveldende.

Vi har bestemt oss for å samle opp et knippe av ukens cyber-snakkiser hver søndag, slik at du alltid får med deg hva som har skjedd. Dette er ukens cyber-snakkiser:

#Jegføderikkealene

Dette må sies å være det aller viktigste som skjer på sosiale medier om dagen!

Neste uke er det ett år siden vi gikk inn i vår første lockdown. Pandemien har ført med seg store, alvorlige konsekvenser for ekstremt mange i samfunnet vårt, og ikke minst gravide og nybakte mødre.

Under fødsel og barselopphold har mødre i en sårbar situasjon, stort sett måttet klare seg uten partneren. De har kun fått være tilstede under den såkalte «aktive» delen av fødselen, noe som har ført til stor fortvilelse.

Under hashtaggen #jegføderikkealene, har mødre delt sine frustrasjoner og historier på sosiale medier, i håp om å få endret den nåværende restriksjonen fra regjeringen.

Dolce & Gabbana saksøker Diet Prada

Denne uken har den omstridte duoen bak motehuset Dolce & Gabbana, saksøkt motebransjens selvutnevnte «vakthund» Diet Prada for ærekrenkelse.

Bakgrunnen for søksmålet skal, i følge flere medier, være at Diet Prada i flere år har retten sterk kritikk mot det italienske motehuset for blant annet rasistiske uttalelser og reklamekampanjer, noe D&G mener har vært en svertekampanje.

Tony Liu og Lindsey Scuyler, duoen bak Diet Prada, har lagt ut en uttalelse på Instagram hvor de blant annet sier følgende om det pågående søksmålet:

– Med så mye anti-asiatisk hat som sprer seg i USA, føles det galt å fortsette å tie om en søksmål som truer ytringsfriheten vår.... Etter å ha dyrket Diet Prada som en plattform der vi kan fordømme rasisme, forsterke historier fra det større BIPOC-samfunnet og holde moteindustrien til en høyere etisk standard, har det vært en av de mest givende opplevelsene hittil, og vårt eneste håp er å beskytte det.

Det er opprettet en Go Fund Me for å hjelpe Diet Prada med eventuelle store saksomkostninger.

Hilaria og Alec Baldwin

Mandag 1. mars publiserte Hilaria Baldwin, kona til Alec Baldwin, et bilde av seg og barna med teksten «7❤️».

Det satte fyr på både kommentarfeltet og Twitter, da paret fikk sitt femte barn for bare seks måneder siden. Alec Baldwin har nå seks barn med Hilaria Baldwin, og én datter med Kim Basinger, Ireland Basinger Baldwin, derav teksten «7».

Hvordan det har gått til, er det vel ingen som er helt sikre på, men vi kan vel si oss litt enig i Alecs uttalelse om at vi må «være glad på andres vegne, eller rett og slett bare holde k***t».

Glossier-toalettmappe

In other (lighter) news: Beauty-favoritten Glossier, lanserte denne uken en ny toalettmappe, til alle fans store glede. Hver gang Emily Weiss & Co lanserer noe, om det så er et produkt eller en genser, så blir det helt hallelujah-stemning på sosiale medier.

– A @Glossier makeup bag!? I have never ordered anything so quickly in my life, skriver en happy twitrer.

Ja, da er det bare å vente til Glossier begynner å shippe til Norge (tro oss, vi maser).

Foto: Glossier

Glossier Beauty Bag

Tom Cruise på TikTok

En annen som trender på Twitter om dagen, er Tom Cruise. Men – det er ikke fordi han har falt og slått seg i den norske fjellheimen eller tatt selfie med Abid Raja.

Derimot har det sirkulert flere såkalte deepfake videoer av han på TikTok. Det er visstnok en TikTok-bruker som har lurt flere følgere til å tro at det er den ekte Tom Cruise som står bak videoene.

Deepfake-teknologi brukes for å manipulere bilder og video, og det kan være nærmest umulig å se forskjellen på ekte og «fake» materiale. Verktøyet har skapt overskrifter tidligere, grunnet frykt for nasjonal sikkerhet.

Meghan og Harry-intervju

Sist, men ikke minst, så har sosiale medier nok en gang vært full av hertugparet, Meghan og Harry. Nå har dronningen av talkshow, Oprah Winfrey, fått det første intervjuet etter at paret bestemte seg for å tre av fra sine offentlige roller i det britiske kongehuset.

Ryktene svirer om at intervjuet blir svært avslørende fra Harry og Meghans side – svaret får vi mandag 8. mars.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=aaVb3YeNQA0[/embed]

Powered by Labrador CMS