Er du jobbsøkende?

CV tips

Dette er den beste tiden å sende inn søknaden din på!

Publisert Sist oppdatert

I annonsesamarbeid med Jobbseeker

Skal du sende inn CV får du tips her!

Det fine med jobbsøknader er at det egentlig er veldig enkelt. Bruk litt tid på å sette deg inn i det grunnleggende, deretter vil prosessen føles enklere, raskere og mindre nervepirrende.

Nedenfor kan du lese våre tips til den beste tiden å sende inn søknaden din på.

CV tips – Dette er den beste tiden å sende inn søknaden sin på!

Vær tidlig ute

Når det kommer til stillingsannonser, vil du helst være tidlig ute med å sende inn søknad. Dette sikrer at arbeidsgiveren ser søknaden din, og det er også en god måte å unngå konkurrenter på!

Søk om morgenen

Få et fortrinn når det kommer til dine konkurrenter ved å sende inn CVen tidlig på dagen. På denne måten blir du den første eposten i innboksen til din potensielle arbeidsgiver.

Studier har vist at søknader som sendes mellom klokken seks og klokken ti om morgenen har nesten fem ganger så høy suksess, sammenlignet med om du sender søknaden etter jobb. Å sende søknaden tidlig om morgenen signaliserer besluttsomhet. Send eposten tidlig mandag morgen, eller sent søndag kveld.

Søk på en mandag

I tillegg til at arbeidsgiveren foretrekker å få tilsendt søknaden tidlig på morgenen, er sjansene dine enda bedre om du sender søknaden på en mandag. En analyse har vist at søkere som søker på en mandag, har 30% mer sannsynlighet for å få et intervju. Det er mer enn alle andre ukedager!

Det beste man kan gjøre da, er å gjøre en CV og søknad klar dagen før og trykke på send-knappen tidlig om morgenen neste dag. Det er også mulig å bestemme sendetid for eposten. Dette gjør man enkelt ved å lage en tidsplan for eposten. Skriv eposten dagen før og velg sendetid mellom seks og ti neste dag.

Søk innen fristen

Den beste tiden å sende inn en søknad på, er så klart å sende den inn før fristen er ute. Ser du en jobb du vil søke på, og fristen er samme dagen bør du ikke vente til dagen etter med å søke. Det er alltid best å sende søknaden innen fristen, selv om det er sent på kvelden eller helg. Er du interessert nok til å bruke fritiden din på en jobbsøknad, sender dette signaler til arbeidsgiver at du virkelig er interessert i jobben. Det er nøyaktig dette arbeidsgivere elsker!

Konklusjon

Skal du søke på jobb, er det best å være tidlig ute. Enda bedre er det om søknaden sendes mellom klokken seks og ti på en mandag. Det er viktig å holde seg innen fristen om man vil gi seg selv den beste sjansen. Vær derimot ikke redd for å søke sent på kvelden om fristen er samme dag. Det finnes en rekke kunnskap på dette området som kan gjøre ansettelsesprosessen mye enklere og gi deg de beste sjansene.

Det å søke på ny jobb trenger ikke å være nervepirrende. Kom deg nærmere drømmejobben din, ved å følge Jobbseekers råd. Les mer her!

Powered by Labrador CMS