Kjære julenissen...

Foto: Getty Images

Fem fine: Slingbacks

Publisert Sist oppdatert

Trender kommer og går, men akkurat denne har vi tror på at består...

Det aller beste er når klassikere preger trendbildet, og litt sånn er det med en av de mest dominerende trendene akkurat nå; slingbacks. Slingbacks er en type sko hvor hælen er åpen, og en liten stropp, eller et lite "belte" holder foten på plass. De har ofte lukket tå, og høyden på hælen varierer fra de helt flate til de virkelig høye.

Slingbacks er også udiskutabelt chic, sofistikert og avslappet. Da Manolo Blahnik designet en av sine mest ikoniske slingbacks, Carolyne, på 80-tallet beskrev han dem med følgende; "you put it on in the morning and forget about it!" Og det er ikke uten grunn at slingbacks har regjert motebildet i komfortens tidsalder (også kjent som... Ja, dere vet, det begynner på C og slutter på 19).

Det er rett og slett sko-gudens gave til kvinner som elsker hæler, men som også vil være casual. Det er like fint til skjørt som til bukser, og nei – det er kanskje ikke helt laget for norsk vinter, men med et par fine sokker kan det faktisk være ganske så cute.

Og når noe blir en så stor trend, vel, så er selvfølgelig alle de store motehusene med på notene. Så her kommer det, fem fine slingbacks vi drømmer om nå – med trykket på 'drømmer', fordi lommeboken er langt mer realistisk enn vår estetiske sans. Sånn er det bare.

Slingbacks på ønske(drømme)lista nå

Louis Vuitton er offisielt medlemmer av slingback-familien med nylanserte Arclight, en sporty og teknisk take på denne populære modellen. Vi gleder oss til å se disse ta over Instagram.

Louis Vuitton Archlight Slingback, 8150 kr

Helt siden Dior lanserte disse i forbindelse med sjefsdesigner, Maria Grazia Chiuris, første kolleksjon for merket (SS17) har de stått øverst på mang en ønskeliste. J'Adior slingbacks har blitt en slags moderne klassiker, og finnes i utallige varianter – alt fra blonder til brokade, og lakk.

J'Adior Slingbacks kan kjøpes her

Prada er på alles lepper om dagen, og det italienske motehusets slingbacks er også å se på enhver it-girls Instagram (nesten). Spesielt har denne glitrende versjonen gått sin seiersgang på sosiale medier, og vi har ingen problem med å forstå hvorfor. Jeg mener, Prada OG glitter – hva mer kan man ønske seg?

Prada Slingbacks, 11.600 kr

En klassiker fra Manolo Blahnik! Maysli (på bildet) er lillesøsteren til Maysale, som var et "bestillingsverk" fra Izaac Mizrahi til Manolo Blahnik i 1991 i forbindelse med en kolleksjonsvisning. Siden har dette vært en av merkets mest populære modeller, og i dag finnes både Maysale som en mule, og Maysli som en slingback.

Maysli Slingbacks fra Manolo Blahnik, 7300 kr

Danske Custommade er eksperter på å lage sko som ser ut som små sukkertøy, og disse er intet unntak! Hvor fine er ikke disse perle-dekorerte sløyfene? Rett inn på ønskelisten!

Alima Pearl Slingbacks fra Custommade, 4000 kr

Powered by Labrador CMS