Kremet sitrus- og gulrotcurry

Prøv denne til middag denne uka!

Publisert Sist oppdatert
Vi blir fort litt matlei i sommerferien, og da er det digg med litt sunn og fresh matinspirasjon!

Gulrøtter brukes kanskje oftest som middagstilbehør, men kan med fordel spille hovedrollen i retten. Som i denne kremete sitrus-gulrotcurryen.

Prøv den til middag denne uka!
Kremet sitrus- og gulrotcurry
4–6 porsjoner
Du trenger:
600 g gulrøtter

1–2 ss sitronsaft

1 boks soyayoghurt

1 ts currykrydder

1 ts salt

5 ss olje (rapsolje, solsikkeolje)

Frisk koriander
Slik gjør du:
Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger. Kok terningene helt til de er myke.

Hell så av vannet og ha terningene i en bolle.

Finn fram en blender, gjerne håndholdt.

Tilsett 1 ss sitronsaft, yoghurt, currykrydder, salt og 2 ss olje.

Blend sammen til du får en myk, kremet konsistens.

Smak deretter til med salt og evt. mer sitronsaft.

Tilsett resten av oljen og bland godt.

Sett bollen i kjøleskapet i en til to timer.

Server med finhakket koriander.







TIPS:

Ved å bruke samme metode, kan du også lage puré av løk og squash eller søtpotet. Tenk på hvilke krydder du har på kjøkkenet for å sette smak på retten.
Vi blir fort litt matlei i sommerferien, og da er det digg med litt sunn og fresh matinspirasjon! Gulrøtter brukes kanskje oftest som middagstilbehør, men kan med fordel spille hovedrollen i retten. Som i denne kremete sitrus-gulrotcurryen. Prøv den til middag denne uka! Kremet sitrus- og gulrotcurry 4–6 porsjoner Du trenger: 600 g gulrøtter 1–2 ss sitronsaft 1 boks soyayoghurt 1 ts currykrydder 1 ts salt 5 ss olje (rapsolje, solsikkeolje) Frisk koriander Slik gjør du: Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger. Kok terningene helt til de er myke. Hell så av vannet og ha terningene i en bolle. Finn fram en blender, gjerne håndholdt. Tilsett 1 ss sitronsaft, yoghurt, currykrydder, salt og 2 ss olje. Blend sammen til du får en myk, kremet konsistens. Smak deretter til med salt og evt. mer sitronsaft. Tilsett resten av oljen og bland godt. Sett bollen i kjøleskapet i en til to timer. Server med finhakket koriander. TIPS: Ved å bruke samme metode, kan du også lage puré av løk og squash eller søtpotet. Tenk på hvilke krydder du har på kjøkkenet for å sette smak på retten.
Powered by Labrador CMS