Kjøp nå!

Blomkålcurry med lime og koriander

Hva med en god vegetarcurry til middag i dag?

Curry: Indisk mat er noe av det beste som finnes.

Og indisk mat trenger ikke være vanskelig. I dag har vi lyst på en skikkelig smakfull og spicy curry. Og da trenger du ikke dra på indisk restaurant eller bestille foodora. Lag den selv!

Du trenger nok en del ingredienser du kanskje ikke allerede har i skapet, men når du har kjøpt inn disse, er du all set til å lage indisk mat hjemme på kjøkkenet.

Start med å brune blomkålen forsiktig – dette er en enkel måte å gi denne vegetariske curryen litt mer sting og tydeligere smak. Vil du ha en rundere rett, er det bare å bytte ut vannet med kokosmelk.

Curry med blomkål

Du trenger:

4 porsjoner 

1 blomkålhode (ca 1,5 kg), delt i 3 cm store biter
75 gram ghee, smeltet
1/2 kopp karriblader
1 løk, finhakket
4 hvitløksbåter, finhakket
4 lange grønne chili, finhakket
30 gram ingefær, fint revet
1 ts tørket koriander
1 ts tørket gurkemeie
1 ts garam masala
400 gram hermetiske cherrytomater
Kokt basmati-ris og hakket rødløk med limesaft til servering + limebåter og gresk yoghurt.

Brun blomkålen godt før du blander den med resten av ingrediensene – da får retten en mer distinkt smak.

Slik gjør du:

1. Sett på grillfunksjonen i stekeovnen på høy varme. Bland blomkålbitene med halvparten av ghee-en i en bolle, og dryss med salt og pepper etter smak. Smør et stekebrett, legg på blomkålen, sett inn i ovnen og rør innimellom, til den er gyllen og så vidt myk (8–10 min).

2. I mellomtiden varmer du opp resten av ghee-en i en stor gryte på middels varme. Tilsett karriblader, løk, hvitløk, chili, ingefær og evt litt salt og pepper. Rør innimellom til blandingen er myk og gyllen (5–7 min). Tilsett krydderet og rør i ca 1 minutt. Ha i tomatene og 4 dl vann, og la blandingen putre til væsken så vidt er redusert og smakene har blandet seg (6–8 min).

3.Tilsett blomkålen og rør til den er gjennomvarm (1–2 min). Dryss over salt og pepper – om du vil.

Server med ris, rødløk, limebåter og yoghurt.

Se flere gode oppskrifter her!

Av Nathalie Helgerud