Ranra SS23 – Vinneren av Zalando Sustainability Awards.

Designer for fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Designerduoen fra London og Reykjavík vant årets gjeveste pris under Copenhagen Fashion Week, Zalando Sustainability Award. En pris som ikke bare gir merket heder og ære, men også 20 000 euro og et partnerskap med Zalando. I tillegg vil deres bærekraftige klær være til salg for Zalandos 49 millioner kunder, spredt over 25 europeiske markeder.

Bak merket står designerne Arnar Mar Jonsson og Luke Stevens, begge med utdannelse fra Royal College of Arts. og deres anerkjente Menswear-program.

Se bilder av kolleksjonen lenger ned i saken.

Hva betyr det å vinne denne prisen?

– Det er helt fantastisk å vinne denne prisen fordi det setter et ekstra lys på alt det harde arbeidet som ligger bak det å være et bærekraftig merke. Å få denne anerkjennelsen av Zalando Sustainability Award er utrolig motiverende for oss. Det vil få oss til å pushe på ekstra når det kommer til å eksperimentere og definere bærekraftig mote for et merke som vårt.

Hvilke materialer har dere brukt i kolleksjonen, og hvorfor akkurat disse?

– Vi bruker utrolig mange forskjellige materialer! Noe vi har gjort i mange sesonger nå er å se etter naturlige materialer, som å se på materialer som er naturlig vannavstøtende som ull eller naturlige behandlinger som voksing av tekstiler. Vi ser ikke bare på ferdighetene til et materiale, men også på levedyktigheten.

Hvordan kan moteindustrien lede som et godt eksempel når det kommer til bærekraft?

– Det er en mye vi må gjøre for å følge i fotsporene til matindustrien og landbruken – som virkelig pusher på når det kommer til bærekraft innen industriene. Moteindustrien kan lærte masse fra disse industriene når det kommer til produksjon og distrubusjon.

Hvilke drømmer har dere for fremtiden? Både for dere selv og for industrien?

– Vi har vært så heldige at over de siste 3 årene har vi hatt så mange fantastiske muligheter og jobbet med så mange dyktige mennesker og prosjekter. Vi håper dette forsetter i fremtiden, slik at vi får muligheten til å forsette å ha en påvirkning på moteindustrien.

Har dere noen favoritt-looks?

– Vi elsker den første looken – en look som er basert på archetyper; et par jeans, en Oxford-skjorte, en strikket genser og en vindjakke. For eksempel så er Oxford-skjorten og jakken laget i samme materiale, men de har blitt behandlet forskjellig. Det er noe som er veldig exciting for oss!

Se hele kolleksjonen her:

Foto: Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week

Powered by Labrador CMS