Rotate ss23 – En hyllest til sterke kvinner

Rotate SS23

Forbilder! – ELLE møtte Jeanette Madsen og Thora Valdimarsdottir fra ROTATE

Publisert Sist oppdatert

ROTATE SS23 var en hyllest til sterke kvinner og power-duoer som deler et spesielt bånd, som deres muser for sesongen, mor/datter-duoen Lisa Bonet og Zoe Kravitz.

Les også: Bli med hjem til den danske influenseren Jeanette Madsen

ROTATE SS23

Foto: James Cochrane

Kolleksjonen hadde tydelige assosiasjoner til 90 og 00-tallet med cut outs, sterke farger og mye hud – en virkelig sterk og sexy kolleksjon, i skikkelig ROTATE-ånd.

Den danske it-girlen Emili Sindlev debuterte på catwalken. Foto: James Cochrane

Det var mildt sagt hot (både i været og på første rad) når modeller som norske Ceval og it-girl Emili Sindlev, danset seg nedover catwalken med fullt av discokuler i taket.

Foto: James Cochrane

ROTATE avsluttet moteuka med en virkelig sterk visning og et tog av dansende modeller, iført sexy rødt – og til lyden av Lady in Red. Det var et skikkelig fashion moment.

Norske Ceval Omar på catwalken. Foto: James Cochrane.

Rotate SS23

– En hyllest til sterke kvinner

Foto: ELLE og @themisspopo

Før showet tok vi en prat med sjefdesignerne og it-duoen Jeanette Madsen og Thora Valdimarsdottir om alt fra hva de inspireres av til hva fremtiden har å by for ROTATE.

Fortell om den nye kolleksjonen:

– Vi har, og vil alltid være, veldig opptatt av å hylle sterke kvinner. Og det bærer også denne kolleksjonen preg av. Men vi er også stolte over å presentere en kolleksjon som er mer hva ROTATE var til å begynne med – en miks av ulike styles og en godteributikk av kjoler.

Foto: James Cochrane

Du finner en rekke ulike print, materialer, former og farger i SS23-kolleksjonen. Vi har latt oss inspirere av 90- og 00-tallet, som jeans med lavt liv, denim, skinnende stoff og metalliske sterke farger. Kolleksjonen føles spesielt relevant fordi den hyller den du er – uansett form, størrelse eller stil.

Foto: James Cochrane

Hva er inspirasjonen bak kolleksjonen?

– Denne sesongen har vi latt oss inspirere av sterke duoer – være seg en bestevenn eller spesielle familiebånd. Vi har brukt det nostalgiske "Friendship Heart" symbolet som en rød gjennom hele kolleksjonen. Vi har et veldig nært og sterkt bånd til hverandre som partnere og venninner, men blir også inspirert av andre power duoer rundt oss.

Foto: James Cochrane

Våre muses for SS23 er Lisa Bonet og Zoe Kravitz, de har et så sterkt mor/datter-bånd. De har begge sterke stemmer – og en stil som er vidt forskjellig, men allikevel komplimenterer de hverandre og gjør hverandre sterkere. Det er sånn vi vil være mot hverandre også, og det er det budskapet vi vil få frem med denne kolleksjonen.

Hvem er hvem i Jeanette/Thora-duoen?

– Jeanette er definitivt mammaen. Hun er en profesjonell organisator og planlegger nøye alle møter og deadlines. Thora er god på tøffe beslutninger hvis valgene blir vanskelig. Hun er også veldig god på å ta de endelige avgjørelsene. Hva vil dere investere i denne sesongen? – Fine strikkede plagg er alltid en bra investering. Denne sesongen har vi noen veldig fine strikkeplagg med krystaller som definitivt er verdt å investere i. Vi vil også alltid anbefale å investere i denim i bra kvalitet. Vi har en del denim med krystaller i vår SS23-kolleksjon, som vi elsker og gleder oss til å gå med!

Hvilke råd ville dere gitt til dere selv for 5 år siden?

– Ha tro på deg selv. Ting skjer for en grunn og hvis du jobber hardt med det du er lidenskapelig opptatt av, så vil det føre til noe bra.

Hva inspirer dere i livet?

–Vi ser begge veldig opp til barna våre. Barn er åpne, gir faen og er selvsikre. De er så skjøre og emosjonelt sterke, og det inspirerer oss veldig i livet.

Hvordan ser en normal dag ut for dere?

– Den er som dere kanskje skjønner, veldig hektisk. Det handler om å balansere jobb og livet hjemme, men vi prøver å få det til å fungere på en harmonisk måte. Vi er nesten hver dag innom ROTATE-kontoret for å jobbe med de kommende kolleksjonene og tar gjerne med oss familien på jobb. I ROTATE er vi virkelig en stor familie.

Hvor er dere om 2 år? Hva har dere i vente?

– The sky is the limit! Vi jobber stadig med å finne ut hvordan vi kan ta ROTATE til nye høyder og det er mange interessante ting i vente. Dette er bare begynnelsen og vi gleder oss til å se hva fremtiden har å by på...

Powered by Labrador CMS