En amerikansk drøm

Foto: Birgit Fauske

Vi har vært hjemme hos interiørarkitekt Geraldine Burnier - elegant med spennende detaljer!

Publisert Sist oppdatert

For interiørarkitekt Geraldine Burnier (38) er det miksen av moderne og klassisk interiør som er nøkkelen til et personlig hjem.

Bli med hjem til Geraldine!

Bakgrunn:

Utdannelse: Et år på NABA i Milano – Master of Arts in Interior design. Bachelorgrad i interiørarkitektur fra KHIO, møbel og interiørarkitekturlinjen.

Har jobbet som interiørarkitekt i åtte år, syv av dem hos Christians & Hennie As.

Hjemme hos Geraldine Burnier

Hva er inspirasjonen bak huset og interiørstilen?

Foto: Birgit Fauske

– Det startet med at jeg så en inspirerende reportasje fra et hus i The Hamptons, New York, og fant noen veldig fine mid century-stoler på Finn.no. Interiøret er en kombinasjon av neoklassisk moderne blandet med mid century-detaljer. Det passet godt til husets stil og til oss. Jeg ønsket å skape et hjem som skilte seg litt ut fra den stilen man kan forvente til den klassiske arkitekturen.

Her er Geraldine med hunden Filip. Sofa tegnet av Geraldine og laget på mål av Manuel Larraga. Sofaputene er spesialsydd på mål med tekstil fra Dedar Milano. De hvite stolene er kjøpt på Finn.no og trukket om i tekstil fra Romo Linara. Den hvite vasen på stuebordet er fra Jonathan Adler.

Hvor lang tid tok det å bygge huset?

Foto: Birgit Fauske

– Medregnet prosjekteringsfasen tok det cirka to år. Det er et hus med mange detaljer!

Gjestetoalettet i første etasje har paneler designet av Geraldine og laget på bestilling. De er lakkert i høyglans i fargen Blue Velvet fra Zoffany. Tapet fra Ralph Lauren. Kurven er fra Roggens.

Hva er favorittrommet ditt i hjemmet?

Foto. Birgit Fauske

– Kjøkkenet. Jeg liker kombinasjonen av materialene valgt her og den åpne løsningen. Stål på kjøkkenet er noe jeg elsker , det gir rommet det lille ekstra!

Kjøkkenet er designet av Geraldine. Frontene er spesiallaget av Siematic. Spisestuestolene er fra Slettvoll med spesiallaget trekk. Taklampa er fra Vaughan. Flisene på kjøkkenveggen er fra Skogr. Fiskebeinsparketten er fra produsenten Hakwood, kjøpt hos Flotte Gulv.

Når man pusser opp, hvilket rom bør man investere mest penger i?

Hvilke andre ting er det lurt å investere i?

– Da må jeg si kjøkkenet igjen. Det er jo som regel her man tilbringer mest tid, og har koselige stunder. Derfor er det viktig å skape et funksjonelt og hyggelig rom hvor familie og venner kan samles. Det er ikke uten grunn at amerikanerne kaller det «the great room».

Foto: Birgit Fauske

– En god investering er spesialtilpassede snekkerløsninger for å optimalisere utnyttelsen av rommet. Det er ikke alltid standard hyllevarer passer, og da er det fantastisk å kunne få en tilpasset innredning som i tillegg kan få en helt unik design. Nummer to er speil! Speil er interiørarkitektens bestevenn og kan brukes til så mye! Reflektere lys, gi større romfølelse og som et fint dekorelement. Tepper er også viktig for å gi hjemmet en lun atmosfære. Det skaper soner og binder interiøret sammen.

Geraldine har selv designet dørene og fått spesiallaget speil i gangen som en del av veggen. Dette gir rommet massevis av lys og dybde.

Fortell litt om hvor du henter inspirasjon til dine interiørprosjekter?

Foto: Birgit Fauske

– Inspirasjon finner man overalt! Ofte kan starten på et prosjekt være en fin fargesammensetning, et kunstverk eller et tekstil jeg finner. Alt i kombinasjon med kundens personlighet og ønsker. Prosjektene hvor kunden er veldig involvert er alltid utrolig givende og inspirerende i seg selv! Jeg blir også utrolig inspirert av reiser. De gir meg masse av inspirasjon, og jeg kan hente ut detaljer fra et sted som har inspirert meg og implementere det inn i interiøret til en kunde. Det kan være alt fra planter, gulv, fargekombinasjoner eller en detalj på et møbel.

Veggene i TV-stuen er malt i fargen Dempet Sort fra Jotun. Gulvteppet er fra NTK, Los Angeles. Taklampen er fra Artwood.

Hvilke Instagramkontoer bør man følge for interiør-inspirasjon?

Remixxart – for antikviteter, vintage og rariteter.

Dusty Deco – for unike møbler og interiør-elementer.

Victoria Hagan Interior – for inspirerende klassisk-moderne interiører!

Kelly Wearstler – FOR ALT innenfor interiør, kunst og design.

Dactylion Design – for fine interiørbilder.

Nina Maya interior – for moderne og fargerike interiørløsninger.

Geraldines beste interiør-hacks for et mer stilfullt hjem

  1. Falske blomster. Jeg elsker blomster, men det er dessverre veldig kostbart om man skal kjøpe inn friske hele tiden. Bruk litt penger på noen fine falske og bland disse sammen med ekte, for å få en stor og flott bukett. Hortensia egner seg spesielt godt.
  2. Pimp opp for eksempel garderobeskapdører med speil eller invester i fine beslag, så får innredningen plutselig nytt liv.
  3. Lag et inspirasjonsboard hvis du skal pusse opp. Bruk for eksempel Pinterest for å samle ideer og sett sammen møbler, farger og interiør.
  4. Bruk interiørarkitekt hvis du har mulighet. Å ha en godt utarbeidet planløsning fra start er viktig for et velfungerende og harmonisk hjem.

Foto. Birgit Fauske

Skyvedørene mellom hovedbaderommet og walk-in closet er designet av Geraldine. Marmorplaten i dusjsonen eR fra Ellinggard. Tapetet i vinyl som ser ut som silke er fra Elitis. Taklampen er fra Vaughan. Puffen er designet av Geraldine.

Hvor kan man gjøre noen skikkelige interiørkupp?

Hva gjør man for å få et mer personlig hjem? Og hvordan har du løse dette i hjemmet ditt?

Hva vil du se mer av i norske hjem?

– Finn.no – for en gullgruve! Er jeg på jakt etter noe starter jeg alltid der. Se etter et design som kan passe inn i interiøret, og gi det nytt liv ved omtrekk eller et malingsstrøk. Det er disse funnene som skaper et mer personlig hjem. Jeg tar også alltid turen innom Fretex og følger daglig med på Blomquist. Har man et stramt budsjett er Jotex, Ellos Home og Zara Home steder man kan finne gode alternativer.

Foto. Birgit Fauske

– Vi har en tradisjon med å kjøpe med oss noe til interiøret fra hver ferie. Dette er både et hyggelig minne og noe som gjør hjemmet mer personlig. Det kan være alt fra et servise til en vase eller en bok. Bruktfunn er også med på å gi sjel. Jeg elsker å blande vintage med noe moderne. Noe høyt med noe lavt, tekstur med farge – det er selve miksen som skaper et spennende interiør.

Stolene i gangen er designet av Geraldine. Lampen i taket er fra Santa & Cole. Bordet er italiensk design fra 70-tallet og kjøpt på Blomqvist.

5 kjappe

– Jeg synes generelt at nordmenn er flinke på interiør! Men skal jeg sette fingeren på noe, er det kanskje det å ha en mer gjennomgående rød tråd.

Dyr sofa eller dyr seng?

– Dyr sofa – den er som regel midtpunktet.

Farger eller mønster?

– Kombinasjon! Jeg klarer ikke velge – et spennende hjem må ha begge. Men MÅ jeg velge blir det farger. Mønster kan man bli lei av.

Tapet eller maling?

– Jeg har en forkjærlighet for tapeter, spesielt naturtapeter med litt tekstur. Det skaper mye sjel og gir karakter til et rom.

Dusj eller badekar?

– Dusj – alle bad må ha en dusj.

Velur eller silke?

– Velur. Det kan brukes til mer og jeg foretrekker tørre og matte tekstiler.

Budsjettskvisen: Beholde gammelt kjøkken eller gammelt bad?

– Gammelt bad – kjøkkenet er husets hjerte.

Powered by Labrador CMS