– Det er plass til alle

Foto: Isabel Watson

Ceval Omar (24) er modell og danser. Hun er åpen om å være født i feil kropp.

Publisert Sist oppdatert

I ELLEs Body Issue samlet vi noen av de RÅESTE og STERKESTE kvinnene vi vet om, for å snakke med dem om KROPP, STYRKE og HOLDNINGER.

– Vekten min har gått opp og ned i løpet av årene. Da jeg var danser var jeg veldig atletisk. Jeg har tatt hormoner i prosessen med å finne meg selv, og det gjorde meg større, forteller Ceval.

Indre selvtillit

Hun har innimellom ønsket at hun så annerledes ut.
– Det er naturlig å ønske seg det man ikke har selv, og jeg villet være tynn og høy. Likevel har jeg alltid hatt en indre selvtillit. Jeg har alltid vært glad i meg selv, og komfortabel med kroppen min. Jeg er opptatt av å minne meg selv på at det viktigste er å føle seg flott for meg selv, ikke for alle andre.
Som modell er det helt nødvendig å være trygg på seg selv.
– Da jeg var i New York og innom ulike castinger og stylister måtte jeg kle av meg foran dem. Sånn er det. På casting for et stort merke var det kanskje hundre jenter. Det var to andre transjenter der, og det var oss pluss to andre jenter som var i den såkalte plus size-kategorien. Rundt meg så jeg bare disse tynne vakre kvinnene. Men jeg skjønte at alle har sin plass. Jeg er annerledes enn dem, men det er plass til oss alle, sier hun.

Livet er for kort...

Ceval skjønte at det er meningsløst å sammenligne seg med andre.
– Verden forteller oss at det er det vi skal, skolen forteller deg hvilke jenter som er penest, og at du ikke nødvendigvis er det. Vi får disse beskjedene fra alle retninger.
Noen ganger har Ceval tenkt at alt hadde vært enklere hvis hun kunne være det andre ønsker at hun skulle være.
– Men det hadde vært enklere for dem, ikke for meg. Da hadde jeg levd for dem, ikke for meg. Det frustrerer meg at ikke folk skjønner hvor kort livet er. Ikke utsett den du er, lev her og nå!

Du er bra nok

Et annet viktig aspekt for Ceval er måten vi kler på kroppene våre.
– Kle deg for deg og din kropp. Bli kjent med den og passformene som funker. Ikke døm deg selv nord og ned når du ser i speilet. Vi er ikke ment å være kloninger av hverandre. Jeg håper at flere kan innse at ens egen skjønnhet er mer enn bra nok.
Hvor viktig er kropp i dag?
– Jeg synes synet på hva skjønnhet er begynner å bli romsligere. Men vi har fortsatt mye å lære, og i det er retten til sin plass på jorda, retten til egen kropp og at vi alle er verdifulle.

Ceval Omar vil hjelpe unge

Hun elsker at kroppen er hennes egen. Ellers er det smilet hun er aller mest fornøyd med.
– Jeg smiler hele tiden, og andre smiler når de ser meg smile. Det er vakkert å kunne gi bort noe godt til andre.
Hun håper også at det vil hjelpe unge å se henne i ELLE.
– Det kan få noen til å føle seg bedre og skjønne at det er en plass for dem når de ser meg, Emma Ellingsen, Jakob Landvik og Inti Wang i magasiner og på catwalker. Det normaliserer, og derfor er det så fint at vi blir sett og hørt.
Powered by Labrador CMS