Dette kan være redningen for tørr hud gjennom vinteren

Sliter du med tørr hud?

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med CeraVe.

Det er ingen hemmelighet at den kalde, crispy vinteren kan være tøff mot huden.

Mange opplever at huden føles tørr i denne perioden, men visste du at det faktisk er forskjell på det som kalles tørr hud og dehydrert hud? Tørr hud er en hudtype, og noe man er født med. Denne hydtypen forårsakes av at huden er naturlig næringsfattig og har lav produksjon av talg.

Du kan ikke gjøre så mye med selve hudtilstanden, men du kan selvfølgelig være bevisst på hvilke produkter du bruker, slik at du optimaliserer huden så mye som mulig. Dehydrert hud derimot er en hudtilstand som skyldes mangel på vann i hudens øverste lag. Denne tilstanden er derimot veldig enkel å behandle, og her kommer du langt med gode produkter og bevissthet rundt hva huden trenger.

Dehydrering av huden kan forekomme hos alle ulike hudtyper, og er derfor noe alle kan være bevisste på. Så selv om du har en fet hudtype, kan du fortsatt oppleve at huden blir dehydrert.

Typiske kjennetegn for dehydrert hud er at den klør, føles stram, og i verste fall kan flasse. Den kan ofte se trøtt ut og savne naturlig glød. Det kan også danne seg små rynker, og den kan kjennes grov ut når du tar på den. Huden er dessuten kroppens største organ, og derfor har den stor påvirkning på hvordan vi føler oss generelt.

Dette tørker ut huden

Det finnes utallige årsaker til hvorfor huden tørker ut, og det kan handle om både indre og ytre faktorer.

Noen ytre faktorer kan være:

  • UV-stråling – sollys er en stressfaktor for huden.
  • Vann – for mye vann er faktisk en av de vanligste grunnene til at huden tørker ut.
  • Ekstreme temperaturer. Når det er varmt øker produksjonen av svette i huden, som igjen bidrar til tap av veske. Kulde derimot bidrar til at talgkjertlene og blodkarene trekkes sammen, og tilførselen av næring begrenses. Også tørr luft, som vi opplever mye med innendørs oppvarming på denne tiden av året, bidrar også til å tørke ut huden.
  • Hudpleierutine – også tørr hud må rengjøres regelmessig. Sørg for å finne produkter tilpasset denne hudtypen.
  • Livsstil – en sunn hud er avhengig av veske og næring. Med en vitaminfattig kosthold med lite vann, vil huden lide. Alkohol og røyk påvirker også huden.

Indre årsaker til tørr hud:

  • Naturlig aldring – med naturlig aldring vil huden tørke mer ut på sikt fordi den mister evnen til holde på fukt. Denne tørrheten bidrar til synlige aldringstegn.
  • Hormoner – tørr hud kan også forekomme av hormoner. Hormonelle forandringer, som i puberteten ofte leder til fet hud og urenheter, kan i senere tid bidra til det motsatte. Tørr hud etter graviditet eller overgangsalderen er heller ikke uvanlig.

Slik pleier du dehydrert hud

Tendenser til dehydrert hud kan være medfødt, men det betyr ikke at huden er dømt til å være tørr. Faktorer som dårlig kosthold, stress, røyking, og ekstrem soling forsterker effektene av dehydrert hud, men dette kan motvirkes med bruk at riktig hudpleie. CeraVes hudpleie bygger på ceramider som en essensielle for å bevare hudens barriere, samt bevare fuktighet. Og akkurat nå trenger huden all fukt den kan få.

Visste du forresten av CeraVe har hentet navnet sitt fra nettopp ceramider? Med andre ord, så har de forpliktet seg til å ta dette på alvor, og det merkes også på deres produkter.

Vi har funnet to favoritt-produkter som gjør underverker for huden vår nå. Dersom du også kjenner at huden føles tørr og stram, kan dette gjøre hele forskjellen.

Hver morgen og kveld renser vi huden med CeraVes Hydrating Cleanser, før vi påfører Moisturising Cream. Huden føles gjennomfuktet hele dagen, og ikke minst skaper dette et godt grunnlag for makeup.

CeraVe, Hydrating Cleanser, 149 kr

CeraVes Moisturising Cream kan brukes både i ansiktet og på kroppen.

CeraVe, Moisturising Cream, 229 kr

Powered by Labrador CMS