Moschinos dukketeater

Foto: Moschino

Jeremy Scott presenterte Moschinos kolleksjon på marionetter. – Se så gøy!

Publisert Sist oppdatert

Ikke alle kjørte tradisjonelle motevisninger, som Fendi, under moteuken i Milano.

Sjefdesigner, Jeremy Scott gikk for en morsom Pinocchio-variant under visningen til Moschino i helgen.

De nydelige marionettene var laget av Jim Hensons Creature Shop og var ikledd Moschino SS 2021 og presentert i en gøyal video.

I pressemeldingen fra det italienske motehuset stod det at Scott var inspirert av dette «merkelige året vi er i nå»:

«Kort sagt er hele verden snudd på hodet. Alt er surrealistisk, men allikevel virkelig på same tid. Den gamle bruksanvisningen vil brenne. Den brenner. Vi kommer ikke til å kalle det en frisk start, men en ny start.»

På første rad satt marionetter av, blant andre, Anna Wintour, Edward Enninful, Anna Dello Russo, Angelica Cheung og Hamish Bowles.

Hva synes vi?

Ideen er morsom og det er ingen tvil om at ting må gjøres annerledes i år, og at man må være kreative.

Flere motehus har klart å vise neste års kolleksjoner på suksessfulle måter digitalt, som Valentino og Dior under moteuken for Haute Couture i juli. Her fikk vi kremeksemplene på hvordan man kan presentere kolleksjonene via videoformat, og det er ikke nødvendigvis å streame en tradisjonell visning live, som mange har gjort.

Ved å komprimere plaggene til dukkestørrelse og presentere de på marionetter, blir det hele litt karikert. Men så er jo Scott også kongen av ironi og humor...

Men i forhold til Dior, som også hadde laget haute couture-kolleksjonen i miniatyr og presenterte den på mannekenger inspirert av Théâtre de la Mode, blir kreasjonene for like dukkeklær; stive og med en passform som ikke kommer fram på marionettene, som også er stive og gir lite til selve kreasjonene unntatt underholdningsverdi, men den skal man jo heller ikke kimse av.

Se hele visningen her:

https://www.youtube.com/watch?v=7dpNzuRda0Y&feature=emb_title

Motehistoriker Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg er digital redaktør i ELLE og har en master i norsk motehistorie i internasjonal kontekst.

Powered by Labrador CMS