Alt om sesongens smykketrender

Foto: Imaxtree

Det er ikke alltid man kan si med like stor overbevisning at det faktisk er størrelsen som teller, men denne høsten kommer man ikke unna at jo større, dess bedre.

Publisert Sist oppdatert

Smykketrender 2019: – Nå er det selvfølgelig smykketrendene for høsten og vinteren vi refererer til. Det var lange statement-øredobber, overdimensjonerte perler og tykke lenkekjeder som regjerte på catwalken.

Du hadde kanskje håpet at ørene dine skulle få en velfortjent pause nå, ettersom store øredobber har vært å se i motebildet en stund, men den gang ei.

Dolce & Gabbana

SMYKKETRENDER 2019

Både ører, hals og hånd­ledd skal få vist seg fram den kommende sesongen, med alle de oppsiktsvekkende smykkene som regjerer motebildet i tiden framover.

Den skandinaviske minimalismen glimrer definitivt med sitt fravær denne høsten.

Designerne viste fram asymmetriske øredobber med strass, masse strass og mer strass, og perlefeberen herjer enda sterkere enn før. Chokere med pigger, eller flere brukt oppå hverandre. Surrealistiske smykker, gjerne med abstrakte menneskelige ansikter og rare vridninger. Charms og mynter, tykke kjeder og lenker. Mismatchende øredobber. Matchende smykkesett. Øredobber som henger til langt nedover kragebeinet, eller bare én lang øredobb. Brosjer og kule ringer til lillefingeren. Insekter. Smykker som kan se både hjemme­lagde og resirkulerte ut.

Det er altså mye spennende å meske seg i på smykkefronten denne høsten.

Dolce & Gabbana|Altuzarra

Resirkulerte trender

Det at bærekraft er mer aktuelt enn noensinne, viser seg også i smykkemoten.

Gjenbruk av materialer er bra for miljøet, og det resulterer også i morsomme smykker som man (nesten) kan lage selv. For eksempel kunne man se store øredobber laget av hundrevis av binders hos Stella McCartney. Det var et gjør-det-selv-uttrykk over mange av smykkene som ble vist, med bruk av blant annet flettede bånd, vevde materialer, knapper og perler i alle farger og fasonger, med ord, symboler og tegninger.

Stella McCartney

Louis Vuitton viste fram modeller med en lang fjær i øret, og lommetørklær hengende fra små klyper i ørene. En trend er ofte gjenoppståtte ideer og nye tvister på tidligere trender, og i tråd med hvordan moten utvikler seg nå om dagen, så gjelder det å ikke overforbruke, men å gjenbruke. Derfor er det et godt tips å velge dine smykker med omhu framover.

Velg ting som varer, som du kan legge fra deg for en periode, for så å plukke fram igjen når det er aktuelt i motebildet igjen. Se etter smykker som kan leve like lenge som deg. 80-tallet er tilbake for fullt, både når det gjelder klær og smykker.

Se for deg jeans med høyt liv, en hvit T-skjorte og enorme strass-diamanter hengende ned til rett over kragebeinet.

Louis Vuitton

Se også for deg drag-queen møter Dynastiet, lik stilen på øredobbene vist hos Moschino og Dolce & Gabbana.

Smykketrender 2019: Man skal ikke være redd for å synes denne sesongen, og hva er vel morsommere enn å plukke fram mammas, mormors eller ditt eget faktiske 80-tallsbling, og rocke det utover sesongen.​

Mochino|Dolce & Gabbana

En kjedereaksjon

Denne høsten handler det om å være modig og vise seg fram, være litt EKSTRA, som man sier.

Vi snakker chokere, halskjeder som sitter tett rundt halsen, helst med mye perler, steiner og farger, og gjerne med pigger, hvis du skulle du ønske det.

Sarah Burton hos Alexander McQueen viste at en litt punkete Hells Angels-stil gjelder denne sesongen.

Alexander McQueen

Smykketrender 2019: Man skal være litt bad-ass med smykkestilen; se for deg perle-chokere med Swarovski-krystaller mikset med en skinn-choker med pigger.

Litt bondage er ikke feil for å holde oss varme når høstværet setter inn. Kjeder i alle størrelser og tykkelser er også din venn denne høsten. Tenk deg smykker i litt klassisk trailersjåfør-stil; hvit helsetrøye og et tykt gullkjede rundt halsen. Dropp helsetrøyen, men adopter kjedet, og legg til et par ekstra. Lag på lag med lenker og kjeder i alle størrelser, og heng gjerne på noen ekstra medaljonger, mynter og charms på kjedet.

Asymmetri og øredobber som har blitt vridd inn i abstrakte former, var å se hos Sacai og Acne Studios.

Mange av de store motehusene viste fram smykker med en tvist av surrealisme, små kunstverk hengende rundt halsen og fra ørene.

ACNE Studios|Sacai

​Som perler på en snor ​

Perler gjør det fortsatt stort, og perlemanien herjer catwalken. Men ikke perler i den versjonen som du husker hang rundt halsen til bestemor.

Perlesmykker har gått gjennom en renessanse de siste årene, og vi ser mye utradisjonell bruk av perler på smykker. Vi snakker ubehandlede naturperler, barokke perler, antikke perler, perler i alle mulige størrelser og farger. Perler på chokere, på lange kjeder, perleøredobber på lange anheng, perler på ringer og armbånd.

Og det som var en morsom detalj hos Givenchy, var perler på ankelsmykker, snedig plassert utenpå modellenes strømpebukser.

Givenchy

Dolce & Gabbana viste store overdimensjonerte perlekjeder og perlehårbånd, mens Prabal Gurung viste utradisjonelle perleøredobber som hang langt nedover brystpartiet. Hvis du får vondt i ørene bare av å tenke på dette, gå heller for en utradisjonell konstellasjon av perler rundt halsen.

Prabal Gurung|Dolce & Gabbana

Lek deg ​

Noe som gleder mitt antikke-smykker-besatte hjerte, er de eldre 1900-talls silhuettene som begynner å dukke opp blant designerne.

Jeg vet ikke med dere, men min farmor lærte meg alltid elegansen i det å matche, og matchende smykkesett, som var mye brukt i gamledager, er trendy igjen nå. Gjerne med en gammeldags, ekstravagant stil. Tenk georgiske smykkesett besatt med diamanter og emeralder. Det trenger ikke nødvendigvis bare være halskjedet og øredobbene som spiller på lag, så lenge du matcher noe, som for eksempel tiaraen din.

For du har vel en tiara?

Hvis ikke bør du vurdere å gå til anskaffelse av en. Denne hodepryden var nemlig godt representert på catwalken.

Dolce & Gabbana briljerte med sine ekstravagante øredobber, halskjeder og tiaraer.

Dolce & Gabbana

Smykketrender 2019: Brosjer er også tilbake igjen, som sett hos blant andre Gucci. Bruk dem i håret eller på jakkekragen, til å holde inn en utringning eller utenpå denimjakken. Bruk gjerne flere om gangen.

Gucci

Chanel har også laget noen fantastiske nye versjoner av gamle klassikere. Jeg elsker å bruke mange, fargerike og store smykker, og gleder meg derfor ekstra mye til denne sesongen.

Chanel

Vi går en spennende festsesong i møte, hvor vi alle kommer til å skinne som diamanter.

Powered by Labrador CMS