Fra camping til catwalk: Sjekk ut moteverdenens siste inspirasjon

Hverdagsheltene som vanligvis ikke befinner seg i nærheten av catwalken – grilldressen, crocsene, de sporty solbrillene - har plutselig sneket seg inn i high fashion-varmen.

Publisert Sist oppdatert

Det er noen plagg man definitivt ikke forbinder med store kjente motehus. Men i år har designerne jammen hentet inspirasjon fra uventet hold, nærmere bestemt campingplassen.

Grilldressen

Hvem hadde trodd at grilldressen – dog pimpet opp med strass, perler og smykker – skulle bli kul? Det kunststykket har selvfølgelig geniet Alessandro Michele greid – herlig kitschy og overraskende – akkurat som alt Michele gjør for Gucci.

Pimp opp grilldressen! Foto: Imaxtree

Ekstremt sporty solbriller

Trodde du at 90-tallets besettelse for Oakley-solbriller var død? Å nei, da. Stella McCartney har revitalisert den sporty brillen – med farget speilglass, selvfølgelig.

Sporty-Spice hos Stella McCartney. Foto: Imaxtree

Turbuksa

Det er bare å ta av seg (camping)hatten og gi en applaus til Valentinos Pierpalo Piccoli, som nå har gjort turbuksa – du vet, den "praktiske" med avtagbare ben – til et trendy nøkkelplagg for våren.

Steinvasket denim

Dobbel denim, eller en såkalt kanadisk smoking (Canadian tuxedo), er en greie som dukker opp med jevne mellomrom på catwalken. Men til våren skal du, i følge Stella McCartney, altså kombinere steinvasket denim, gjerne i forskjellige farger. Leve 80-tallet!

Steinvasket dobbel denim til folket. Foto: Imaxtree

Crocs

Balenciaga overrasket alle da de kombinerte lange kjoler og strassøredobber med en platåvariant av alle campingplassers skofavoritt: Crocs.

Campingtøffelen tatt til nye høyder, bokstavlig talt. Foto: Imaxtree

Les også: Balenciaga-crocs, anyone?

Plastic fantastic

Kanskje du skal tenke nytt på interiørfronten også? Miu Miu bød rett og slett på typiske campingstoler i plastikk da de inviterte til visning.

Praktisk hos Miu Miu. Foto: Imaxtree via elle.se

Hvem trenger vel glamping når man rett og slett kan gå for god, gammeldags camping – the high fashion way?

Kilde: elle.se

Powered by Labrador CMS