ELLE Decotalk: Camilla Andersen

Foto: Camilla Andersen

Gjennom Instagramkontoen seashells.and.chandeliers har Camilla Andersen skapt en univers der Paris møter Skandinavisk "hygge".

Publisert Sist oppdatert

Seashells and chandeliers: Denne Instagramkontoen er spekket til randen med inspirasjon!

I en leilighet på 82 kvm på Bolteløkka i Oslo bor fotograf Camilla Andersen, og ektemannen Simen. I desember i fjor startet hun Instagramkontoen @seashells.and.chandeliers, og fikk umiddelbart enorm respons. Her deler Camilla daglig inspirasjon til vintage interiør, herlige frokoster med vakre serviser, sesongens blomster og idyllisk hytteliv i helgene.

Camilla er utdannet psykolog, men jobber nå som fotograf og interiørkonsulent gjennom sitt nyetablerte studio, CAMAN.

Vi ELLEsker Camillas lune og personlige hjem, og føler oss alltid inspirert og fulle av gode vibber etter et besøk i hennes univers. Navnet seashells.and.chandeliers er inspirert av hennes store samling av skjell og forkjærlighet for franske lysekroner.

ELLE Decotalk: Seashells and Chandeliers/Camilla Andersen

Beskriv stilen din med tre ord?

– Personlig, fargerik og sjelfull.

Foto: Camilla Andersen

Foto: Camilla Andersen

Foto: Camilla Andersen

Nostalgi og natur

Ditt favorittrom og hvorfor?

– Helheten og atmosfæren er vel det jeg liker aller best ved leiligheten. Hvis jeg likevel skal trekke frem ett rom, må det bli badet. Det var utrolig gøy å designe dette rommet, og det har blitt akkurat slik vi ønsket – et minispa. Jeg har alltid hatt sansen for bad som får lov til å være et vakkert rom, fremfor at det reduseres til kun å være noe praktisk. Praktisk trenger absolutt ikke å stå i kontrast til smakfullt! Friske blomster, levende lys og litt ekstra fint badeskum skal ikke undervurderes. Det bringer frem den gode spafølelsen, som igjen gir assosiasjoner til ferie og avkobling. Det har faktisk kommet ekstra godt med i år.

Foto: Camilla Andersen

Foto: Camilla Andersen

Foto: Camilla Andersen

Hvor henter du inspirasjon?

– Naturen er en utømmelig kilde til inspirasjon. Jeg elsker, og da mener jeg virkelig elsker (!!) blomster og planter, og synes fargepaletten i en hvilken som helst blomstereng slår det meste. Jeg blir også veldig inspirert av å reise, og tiltrekkes av gamle steder med historie i veggene, kulturer som er opptatt av å bevare, og folk som ikke er redde for å bruke masse farger! Enten det er hoteller, restauranter eller bare generelt en stemning, vil jeg alltid foretrekke sjarm og skjeve tak fremfor strøkne skyskrapere.

Foto: Camilla Andersen

Foto: Camilla Andersen

Jeg har også vokst opp i et hjem som har bugnet av engelske magasiner og kjøkkenskap fulle av krystallglass og fine serviser. Mine foreldre inspirerer meg nok den dag i dag, fordi de ikke er opptatt av å følge trender, men heller bevarer. I tillegg blir jeg veldig inspirert av fine serier, da det appellerer til både fotografen i meg, og ikke minst det estetiske. Jeg fryder meg like mye over vakker klipping og bruk av lys, som jeg gjør av selve kulissene. The Crown går vel inn i historiebøkene i så måte.

Gode bruktfunn

Ditt beste tips til innredning?

  1. Se på innredning som en kontinuerlig prosess, der reisen er målet. Det innebærer å gi seg selv tid til å finne varige løsninger og ta kvalitetsbevisste valg.
  2. Kjøp og selg brukt. Det er flust av spennende markeder rundt omkring i verden, for ikke å snakke om finn.no. Smakfullt er overhodet ikke ensbetydende med kostbart!
  3. Spar heller til en klassiker som du vet du blir fornøyd med, fremfor å kjøpe noe du blir delvis misfornøyd med. Det er dyrt å være dumsnål.
  4. Bytt tekstiler og planter etter årstid. Dette er en økonomisk, miljøvennlig og ikke minst fin måte å fornye interiøret på, uten å kjøpe masse nytt. Ulike putetrekk og bordduker kan tilføre et helt nytt uttrykk.
  5. Blås i trender og «regler». Fokuser heller på å ha det gøy, og på hva du selv liker! Det er du som skal trives i ditt eget hjem.

Foto: Camilla Andersen

Foto: Camilla Andersen

– Her vil jeg slå et slag for gjenbruk, og snakke litt om bærekraftig innredning. Nesten ingenting av vårt interiør er kjøpt nytt i butikk. Samtidig er det jo viktig å finne en balanse, alt gammelt kan bli like kjedelig som alt nytt. Men det er her begrepet «gammelt» har en klar fordel – det finnes SÅ mange spennende epoker med hver sin særegne stil som kan mikses og matches for å skape et helt unikt hjem! Når du vet hva du er på utkikk etter - lagre søk på Finn deretter, slik at du får varsler når dette legges ut. På den måten er det mer sannsynlig at du sikrer deg en skatt.

Ditt beste interiør-hack eller DIY-tips?

Foto: Camilla Andersen

Gå på loppemarked, men ha en plan. Vær hun som står først i køen og løper inn i skolegården så fort portene åpner. Kanskje føler du deg litt teit der og da, men du kommer til gjengjeld til å være hun som ler både sist og best, når du rusler ut igjen med Ikea-poser stappfulle med de aller fineste skattene. Orienter deg på markeder når du skal ut og reise. Markedene nedover i Europa er tidenes ferieaktivitet i seg selv, spør du meg, så legg en plan og go for it. Du får med deg flere lysekroner hjem på flyet enn du skulle tro. Det siste der kan du godt sitere meg på!

Foto: Camilla Andersen

– Et kjapt sveip innom Instagrammen min avslører at jeg veldig ofte ender opp med å fotografere fra spisebordet, i retning av bokskapet fylt med gammelt servise. Jeg elsker dette utsnittet, fordi det favner mye av kvaliteten jeg setter så pris på ved leiligheten. De to stuene på rad, dybden i rommene, lysekroner som henger fra gamle rosetter i taket, de originale fløydørene. Jeg føler meg veldig heldig som kan få jobbe fra akkurat dette kjøkkenbordet i disse omgivelsene.

Ditt #spacecrush?

Foto: Camilla Andersen

Seashells and chandeliers-blått

– Farger er utrolig viktig for meg. Det påvirker sinnsstemning og energi, i tillegg til å gi visuelle opplevelser som endrer seg med både lys og årstid. Å innrede med farger er dessuten så utrolig gøy! Komplementærfarger er noe jeg virkelig trekkes mot, og særlig blått mot gult er en kombinasjon jeg er veldig svak for. Dette sitter i veggene (bokstavelig talt), servisene og blomstene.

Dine favorittfarger for interiør?

Foto: Anne Andersen

Jeg jobber faktisk også med å få lansert blåfargen i de to stuene, da etterspørselen etter denne har vært helt enorm etter at jeg startet opp seashells.and.chandeliers. I tillegg til å være en måte å uttrykke seg på, gir også bruk av farger innredningen en helt ny dimensjon. Det blir litt som å tegne, male eller gjøre annet kreativt. Leken med harmonier og komplementærfarger er med på å gjøre innredningen til en kontinuerlig kreativ prosess.

Foto: Camilla Andersen

– Jeg har så innmari mange favoritter, her hjemme, blant dem en diger hvit kommode fra 1700-tallet. Den er opprinnelig fra et todelt skatoll vi skulle restaurere, men da vi hadde båret opp halvparten, syntes vi den var så nydelig der den stod.

Ditt favorittelement i hjemmet?

Selv om hvitt og slitt ikke er helt uttrykket her for øvrig, synes jeg den tilfører noen interessant og fint til helheten. Usedvanlig dype skuffer er heller ingen ulempe for en som trenger litt ekstra lagring til alle duker, servietter osv osv...

Foto: Camilla Andersen

Sjekk ut @seashells.and.chandeliers på Instagram her!

Powered by Labrador CMS