F5 flytter og åpner kafé

Foto: F5

Endelig blir drømmen virkelig for gründerne.

Publisert Sist oppdatert

Butikkeiere i hele landet fikk virkelig kjenne koronapandemien på kroppen da kundene nærmest forsvant over natten i mars 2020. Slik ble det også for brødrene Krystad Marthinsen, gründerne bak konseptbutikken F5, som siden oppstarten i 2013 har holdt til ved Kvadraturen – midt i hjertet av Oslo.

Utfordringene pandemien førte med seg satte derimot ikke noen stopper for fremtidsplanene. Brødrene har lenge hatt en drøm om å drive med servering i kombinasjon med salg av mote- og designprodukter, og nå blir drømmen endelig til virkelighet.

– Da vi så at korona-pandemien kom til prege markedet i lang tid, gikk vi tilbake til tegnebordet. Vi ville tilpasse oss på en måte som var organisk, i tråd med F5-konseptet, våre verdier og våre ønsker for egen arbeidsplass. Samtidig var det viktig å legge opp driften på en måte som vil gjøre oss mer fleksible og tilpasset en verden der forandringer kan skje raskt, sier medeier i F5, Alexander Marthinsen.

Foto: Marie Noreger

Gründerne håper de får åpnet nye F5 – en kombinasjon av kafé og butikk som skal flyttes til et nabolag som består av boliger fremfor kontorlokaler, i løpet av 2021. Ut året vil de dele sine lokaler med JF Curated, som vil ta over lokalet i starten av 2022.

– Vi gleder oss veldig, og jobber nå med å designe den nye F5-opplevelsen.

Brødrene vil ikke røpe for mye om det nye konseptet, men Marthinsen røper at de kommer til å fokusere mye på det lokale, og at samarbeid vil være svært viktig for bedriften i tiden fremover.

– I butikken vil vi gi oss selv rom til å fokusere enda mer på interiør, som er en stor lidenskap for oss, og gi mer plass til våre egne produkter. Utover dette ønsker vi gjennom kafeen å skape en unik og levende plattform for spennende lokale mat- og drikkeopplevelser.

Foto: Marie Noreger

Powered by Labrador CMS