Alt om brudekjolen til Meghan Markle

Foto: Getty Images

Endelig fikk vi se den!

Publisert Sist oppdatert

I dag er det endelig duket for årets bryllup! Meghan Markle gifter seg med prins Harry!

Se kjendisene i bryllupet!

Og det alle har ventet på er selvfølgelig kjolen! Mange hadde spekulert i om det var Sarah Burton og Alexander McQueen, Roland Mouret eller Ralph & Russo som stod bak.

Men designeren er britiske Clare Waight Keller, som i fjor ble ansatt som kreativ leder for det franske motehuset Givenchy.

MEGHAN MARKLES BRUDEKJOLE

Kjolen er selvfølgelig hvit og med båthals. Lange ermer til håndleddene og i et helt enkelt stoff uten perler, broderier og blonder. En enkel og elegant kjole.

Meghan hadde på seg en diamattiara og langt slør med blonder. Håret var satt opp i en lav knute og sminken helt enkel og diskret. Gifteringene er laget av Cleave and Company og er en gave fra dronning Elizabeth.

Tiaraen ble laget i 1932 og brosjen midt på er fra 1893. Tiaraen og brosjen ble gitt til dronning Elizabeth av dronning Mary i 1953.

DESIGNER CLARE WAIGHT KELLER

Waight Keller debuterte for Givenchy i januar og har tidligere ledet det franske motehuset Chloé. Hun er kjent for sine moderne og feminine snitt. Slørets blomster representerer alle de 53 landene i det britiske samveldet.

Spekulasjonene har gått rundt om Meghan ville velge en britisk eller amerikansk designer. Ved å velge Waight Keller og Givenchy inngår Meghan kompromiss med britisk designer, men fransk motehus.

Givenchy ble grunnlagt av designer Hubert de Givenchy i 1952. Han var en favoritt blant kjente kvinner som Audrey Hepburn, Marlene Dietrich og Jaqueline Kennedy Onassis.

Parets titler blir hertug og hertuginne av Sussex. I tillegg blir Harry Earl of Dumbarton and Baron Kilkeel.

Les alt om bryllupet her!

Powered by Labrador CMS