GET THE LOOK – BRONZY SMOKEY EYE

Glødende makeup

Sommerens hotteste beauty look!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Clarins

En glødende og solkysset hud med intenst sotete øyne, er den perfekte looken for sommeren 2022.

Her gir Sofie, Clarins egen makeup-ekspert deg alle tipsene og en how to på hvordan du får sommerens hotteste beauty look.

Denne looken passer til absolutt alle, uansett hudtone, øyefarge og øyefasong.

Fargetonene i brunt er universelt og blender naturlig inn i huden, uansett om du er lys eller mørk. Men du kan fint variere intensiteten etter hva du ønsker og hva du synes kler deg best!

3 hotte tips fra Sofie, Clarins sin egen makeup artist og produkt-ekspert

  1. En god hudpleie legger grunnlaget for makeupen. Hudpleien er minst like viktig som å finne riktig foundation. Litt og litt er bedre enn alt for mye på en gang.
  2. Bruk en dråpe Double Serum eller Double Serum Eye i foundation eller concealer for et mer naturlig og glødende resultat.
  3. Blush og solpudder kan fint børstes over øyelokket for en dus og helhetlig look.

Glødende makeup – Disse produktene trenger du:

Base og hudmakeup:

Double Serum + Beauty Flash balm: Gir mye fukt og glød og legger et godt utgangspunkt før makeup.

Everlasting Foundation i fargen 110 Honey: Jevner ut hudtonen og gir godt med dekk, uten å se sminket eller kakete ut i huden. Perfekt for fest, den røde løperen eller anledninger hvor man ønsker en long lasting foundation.

Everlasting Concealer i farge 2,5: En fulldekkende og matt concealer som jevner ut og sitter godt.

EverBronze i farge 02 og 03: For å skulpturere og få frem den solkyssede gløden.

Joli Blush i farge 07 Coral: For en frisk og naturlig glød i kinnene.

Fix makeup spray: Setting spray er et must for at sminken skal sitte hele kvelden (og eventuelt hele natten). Denne gir også fuktighet til huden og lukter deilig rose.

Ever matte compact powder i fargen 04: Siste touch up før man løper ut døra for å lett matte ned t-sonen. Er også kjempefin å ha med i veska som et «touch up-pudder» da det også jevner ut huden.

Øyne og bryn:

Øyelokkene er allerede preppet med litt concealer og bronzer. Det er min «go-to»-hverdagslook de dagene jeg ikke orker å legge øyenskygge. Legg litt mascara på vippene og litt gloss på leppene og du er klar for dagen!

Øyenskygge Ombre 4 Couleurs 03 Flame Gradation: En palett som passer perfekt for deg som elsker varme bruntoner! Alle våre paletter er pigmenterte, men veldig brukervennlige. Man trenger ikke være god på å legge øyenskygge for å bruke disse. De inneholder en variasjon av matte, skimrende og glitrende øyenskygger. Alle fargene kan brukes om hverandre, uavhengig av rekkefølgen. Mix og match og finn din favoritt-kombo.

Waterproof Eye Pencil 01 og 02: Kremete, pigmenterte og vannfaste øyeblyanter som skrus opp. De kan duses ut hvis man jobber raskt, men når de først setter seg sitter de hele dagen og litt til!

Supra Lift & Curl Mascara: Mascaraen for de som ønsker å gi vippene et synlig løft uten å bruke vippetang! Denne gir masse volum, lengde og ikke minst et skikkelig løft uten å klumpe vippene sammen. Den er vannresistent, svetteresistent og smudge-proof, og derfor en mascara du kan stole på.

Double Fix Mascara: En vannfast blank gele som kan brukes både som brynsgele og top coat på mascaraen om man ønsker å gjøre den vannfast for en kveld.

Eyebrow Pencil i fargen 03 Soft Blonde: En brynsblyant som er enkel å fylle inn små hull i brynene med. Er ekstremt enkel å legge, da den ikke gir noen synlige «linjer», men heller rammer inn brynet.

Lepper:

Joli Rouge Crayon i farge 757: En perfekt nude farge som kan brukes alene eller som base før leppestift eller lipgloss.

Joli Rouge Velvet i farge 758 Sandy Pink: En matt (men på ingen måte tørr) leppestift som sitter hele kvelden. Kan fint toppes med en gloss om du ønsker en mer skinnende finish på leppene.

Glødende makeup

GET THE LOOK – BRONZY SMOKEY EYE

Begynn med huden og legg en god hudpleie som legger grunnlaget for resten av makeupen.

Fortsett videre med foundation, men kun der det trengs! Legg så lite produkt som mulig, men sørg for at huden ser jevn ut. Det er enklere å legge litt og litt om gangen, enn å skulle legge for mye og ende opp med for mye produkt i ansiktet. Det er sjelden man trenger foundation i absolutt hele ansiktet, men områder i midten av ansiktet som kinn, nese, hake og litt i pannen kan ofte ha behov for litt dekk. Unngå for all del å legge for tett opp mot hårfestet, det er aldri pent!

Concealer påføres med en stor og fluffy kost over rødheter eller andre ujevnheter for et «photoshoppet»-resultat. Blander også denne med Double Serum Eye når jeg bruker den under øynene for å kombinere den «photoshoppede»effekten med litt ekstra fuktighet og pleie. Liker også å bruke resterende produkt fra kosten på øyelokket for å nøytralisere fargeforskjeller der og preppe øyelokket før øyenskygge.

Begynn å tilføre form og farge til ansiktet med bronzer og blush. Bronzer legges der solen ofte treffer som i panne, på kinnben, nedover neseryggen og på haken. Legg gjerne litt ekstra i kinnene om man skulle ønske en mer skulpturert «look», men pass på at du legger bronzeren kinnbenet og ikke under der munnhulen er, da det drar ansiktet nedover og er svært lite flatterende. Bruker også denne på øyelokket og opp til globalen som en «grunnfarge» før jeg går inn med øyenskygge og liner.

Blush legges i kinnene for å få frem litt mer farge i ansiktet. Jeg elsker å bruke restene jeg har igjen på kosten til å børste lett over neseryggen og litt i pannen for et ekstra friskt utrykk. Som om man nylig har vært ute i solen!

Når huden ser jevn og solkysset ut, kan man fortsette på øynene...

Jeg begynner med å bygge opp intensiteten på hele øyelokket og opp i globalen med den matte fargen øverst til høyre i øyenskyggepalletten. Den samme fargen legges på undersiden av øyet for et mer helhetlig utrykk. Legg deretter den matte fargen nederst til venstre i paletten helt i ytterkant av øyet og utover mot globalen for å virkelig få frem dybden i looken. Denne kan også legges helt i ytterkant under øyet. Prinsippene med lysere innerst og mørkere ytterst passer de aller fleste øyeformer!

Eyeliner i brunt legges langs hele vipperaden og duses ut med en liten og fast kost for å få en jevn og dus overgang til øyenskyggen. Gå gjerne inn med den siste øyenskyggen og bland den med eyelineren hvis det er vanskelig å få en jevn overgang mellom eyeliner og øyenskygge.

For en ekstra sotet og intens look, legges en sort eyeliner på våtkanten oppe og nede. Er man redd for at dette skal få øyet til å se mindre ut, kan man legge kun i ytterkant av øyet.

Øyemakeupen kommer til sin rett med en god dose mascara på vippene!

Brynene gres i form med brynsgele og fylles lett inn med brynsblyant. Det lette og naturlige utrykket på brynene står i fin kontrast til den intense øyemakeupen og skaper balanse.

Legg lipliner og leppestift, og klapp gjerne av overflødig produkt på et stykke papir før du påfører et siste lag for lengst mulig holdbarhet.

Ta en titt i speilet og se om noe trenger en justering. Man legger ofte litt for lite bronzer og blush når man ikke har noe makeup på øynene enda, så det kan være man trenger å påføre litt ekstra nå som øyemakeupen er lagt. Trenger huden å mattes ned før du sier deg ferdig, kan du pudre t-sonen lett med en fluffy kost.

Ikke glem å sette mesterverket ditt med en setting spray!

Et voila

Powered by Labrador CMS