10 fantastiske drømmereiser

Vi drømmer om sol og ferie!

Publisert Sist oppdatert

Barfotluksus i jungelen i Tanzania. Lekker design på den greske vulkanøya Santorini. Villa i strandkanten i Thailand. Rustikk eleganse langs en klippekant i California. Eller villmarkscamping i ørkenen i India. Her er 10 fantastiske drømmereisemål, og mer romantiske og eksotiske reisemål skal du lete lenge etter.

1. Fundu Lagoon Resort, Pemba Tanzania

Fundu Lagoon Resort ligger på sørvestsiden av øya Pemba - naboøya til Zanzibar - i Det Indiske hav ved en avsidesliggende og vakker strand som ligger mellom jungeldekkede åser. Dette er et elegant og økovennlig feriested hvor romanse møter jungel-chic. Resorten består av egen brygge, resepsjon, en restaurant, tre barer, et bibliotek, en liten gavebutikk, et dykkersenter, et spaanlegg, et stort evighetsbasseng og 18 luksuriøse telt med tregulv og stråtak. Noen av teltene ligger nede på stranden, mens andre ligger oppover åssiden. Alle har fantastisk utsikt. Her kan man leve totalt uforstyrret. De eneste skapningene som dukker opp ubedt, er apekattene: «The Blue Monkeys».

På nett: fundulagoon.com

Fundu Lagoon Resort - Pemba, Tanzania.

Fundu Lagoon Resort - Pemba, Tanzania.

2. The Haad Tien, Koh Tao Thailand

Dette boutique-hotellet er plassert på sørspissen av øya Koh Tao, og er et perfekt motstykke til frenetiske Bangkok. Hver villa er laget av gjenbrukstømmer, og ligger i vannkanten eller mellom frodige kokosnøtt-plantasjer, med en stor hage å boltre seg på. Villaene er romslige, og inneholder blant annet utendørs dagsenger, sjeselonger og walk-in-garderobe. Hotellet har også sin egen frukt- og grønnsakshage.

Nærmeste flyplass: Bangkok

På nett: haadtien.com

The Haad Tien - Koh Tao, Thailand © PRESS MATERIAL

3. Wilderness Camp, Rajasthan India

For stilfull komfort i villmarken er det vanskelig å slå denne leiren midt i ørkenen sør for Jodhpur. Hver av de seks teltene er romslige, og har egne flislagte bad og varmtvann. Av aktiviteter kan du blant annet dra på jeep-safari rundt campen eller utforske ørkenen fra hesteryggen. Middagen inntas i et telt fult av stearinlys, og kan avrundes med en tur under stjernehimmelen.

Nærmeste flyplass: Jodhpur

På nett: rohetgarh.com

Wilderness Camp - Rajasthan, India. © PRESS MATERIAL

4. Sex'tantio le Grotte della Civita, Matera Italia

Spredt over den eldgamle byen Matera ligger dette «hotellet», som i realiteten er gamle grotter som en gang huset gjetere. Det søritalienske området står på UNESCOs verdensarvliste, og eieren måtte være ekstra forsiktig da han skulle pusse opp; grottene ble omhyggelig tatt fra hverandre for å få lagt inn ledninger og rør, og hver stein ble til slutt lagt på plass igjen. Tradisjonelle og lokale materialer ble brukt og moderne fasiliteter kun inkorporert hvis det var helt nødvendig. Resultatet er en helt unik opplevelse.

Nærmeste flyplass: Napoli/Roma

På nett: legrottedellacivita.com

Sex¿tantio le Grotte della Civita - Matera, Italia. © PRESS MATERIAL

5. Perivolas, Santorini Hellas

Perivolas er bygget i tradisjonell gresk stil, og plassert på de røde vulkanske steinene i byen Oia. Interiøret er helhvitt, med enkelte rene innslag som en rosa pute her og der. Ingen harde hjørner, bare myke kurver og lange strekker, gjør at det både ser vakkert ut og avkjøles naturlig om sommeren. Det fantastiske bassenget, som går i ett med horisonten, har en spektakulær utsikt, og er i seg selv verdt et besøk.

Nærmeste flyplass: Santorini

På nett: perivolas.gr

Perivoas - Santorini, Hellas. © PRESS MATERIAL

6. Paresa Phuket, Thailand

Bygget inn i klippene på vestkysten av Phuket, ser Paresa ut som et designertempel med sine mange meter under taket og himmelske utsikt. Smale steinbelagte stier smyger seg mellom de 49 rommene, spa-avdelingen, bassenget, biblioteket og de to restaurantene - den ene thailandsk, den andre italiensk. Soverommene er nydelig innredet med hvite vegger, mørke tregulv og egen iPod, og de fleste suitene har privat basseng.

Nærmeste flyplass: Bangkok/Phuket

På nett: paresaresorts.com

Paresa i Phuket Thailand. © PRESS MATERIAL

7. Le Logis de Puygaty, Poitou-Charentes Frankrike

Denne imponerende gamle herregården stammer fra 1500-tallet, og består av tre gjesterom i uthuset og én hytte, alt liggende på rekke og rad langs et stort gårdstun. Beliggende midt i hjertet av Cognac-distriktet er gården perfekt om man ønsker både å gjemme seg bort og skjemme seg bort et par dager. Stedet er pusset opp med lokale materialer, og gamle originaldetaljer er blandet med moderne design.

Nærmeste flyplass: Bordeaux

På nett: logisdepuygaty.com

Le Logis de Puygaty - Poitou-Charentes, Frankrike.

8. Post Ranch Inn, Big Sur California

Utsikt og natur er stikkordene - 40 rustikke hytter og tre basseng ligger spredt langs en klippekant med utrolig utsikt over Stillehavet. Rommene har vinduer fra gulv til tak og åpen peis, samt en restaurant spektakulært plassert på en fjellknaus over havet. Alt sammen miljøvennlig; det brukes kun solenergi, og du finner verken TV eller plastflasker. Du kan slappe av, ta yogatimer eller få massasje på din private terrasse. Guidede fotturer tar deg gjennom skogen både dag og natt - på nattestid under en fantastisk klar stjernehimmel.

Nærmeste flyplass: San Jose/Monterey

På nett: postranchinn.com

Post Ranch Inn - Big Sur, California © PRESS MATERIAL

9. The caves, Negril Jamaica

Dette jamaicanske ferieparadiset består av tolv hytter med stråtak og ett eller to soverom, pluss en hytte med 4 soverom og eget basseng, og er plassert på en klippe med utsikt over havet. En 10-minutters kjøretur tar deg til Negril, hvor du finner en milelang sandstrand, men du kan også bli ved hotellet og hoppe fra klippekanten og svømme ut til rev for snorkling i grotter. Hotellet har også spa-avdeling, hvor du kan nyte behandlinger fra Aveda. Middagen inntas i et lysthus med utsikt over havet eller i en privat grotte pyntet med stearinlys og roseblader.

Nærmeste flyplass: Montego Bay

På nett: islandoutpost.com

The Caves - Negril, Jamaica. © PRESS MATERIAL

The Caves - Negril, Jamaica. © PRESS MATERIAL

10. Uxua Casa Hotel, Tramcoso Brasil

Tidligere kreative leder for Diesel, Uxua, eier disse ni villaene beliggende i en fantastisk tropisk hage. Stranden ligger en 10-minutters gåtur unna, og fra åssiden har du utsikt over den grønne, trendy byen Trancos, med flust av boho-chic reatauranter og butikker i fargerike gamle fiskerhytter. Resirkulerte materialer og vintage brasilianske møbler er blitt brukt så langt som mulig for at villaene skal harmonere med omgivelsene, og du kan velge mellom selvbetjente opphold eller 5-stjerners-behandling. Om du søker fred og ro, kommer du til å elske dette stedet!

Nærmeste flyplass: São Paulo/Porto Seguru

På nett: i-escape.com

Uxa Casa Hotel - Tramcoso, Brazil © PRESS MATERIAL

8 ting som gjør flyreisen mer behagelig!

Powered by Labrador CMS