Møt dama bak vårt danske favorittmerke

Rabens Saloner må du merke deg!

Publisert Sist oppdatert
Møt skaperen av det fargerike danske merket Rabens Saloner, Birgitte Raben. Rabens Saloner
Etter mange år som innkjøper i klesbransjen, fant Birgitte Rabenut at tiden var inne for å designe noe eget. Hun hadde alltid vært fascinert av håndverk, og drømmen om å skape sitt eget univers ble til virkelighet i 2007. – Jeg gjør nok ting litt annerledes enn de fleste andre. Jeg liker å skape ting ut ifra hva jeg ser, oppdag er og føler. Alle våre batikkmønstre og håndfargede prints er gjort i samarbeid med lokale tekstilarbeidere på Bali. Vi har hatt dette unike samarbeidet i mer enn 10 år nå, og jeg er så utrolig stolt over det. Under en reise til Bali forelsket Birgitte seg helt i lyset, fargene og menneskene som bodde der, og siden den gang har Bali vært en sentral del av Rabens Saloner. – Jeg bor halve året på Bali. Her har vi vår egen fabrikk, hvor vi utvikler og skaper store deler av kolleksjonene i tett samarbeid med dyktige lokale håndverkere og kunstnere. Lyset på Bali gjør fargene helt unike. Det er virkelig her Rabens Saloners hjerte er! Hvordan har korona-situasjonen påvirket Rabens Saloner? – Jeg har sett så mange kreative løsninger på de utfordringene vi har stått overfor, og jeg tror det har vært sunt å måtte tenke nytt. Hos Rabens Saloner har vi hatt det travelt og gjort alt vi kan for å holde hjulene i gang både hos oss selv, men også hos alle våre samarbeidspartnere. Samhold har vært viktig, og vi har funnet ut at sammen klarer vi det meste. Det gjør meg veldig stolt og glad!
Skjørt fra Rabalens Saloner, kr 2575 // Genser fra Rabalens Saloner, kr 2510
Hvor viktig er bærekraft for dere, og gjør dere noen tiltak for å bli «grønnere»?
– Bærekraft er viktig. Vi må alle ta ansvar for vår vakre planet og de som bor på den. Hos Rabens Saloner jobber vi hele tiden med å gjøre ting enda bedre og mer bærekraftig. Vi har fokus på at våre materialer er bærekraftig behandlet, med etisk produksjon. Vi har blant annet utviklet våre helt egne shipping-bager av 100 % resirkulerte plastflasker, som kunden igjen kan bruke som shopping-bag.
Hvem lar du deg inspirere av?
– Franske Caroline de Maigret. Hun er en vakker og spennende kvinne, som oser av både eleganse og rock’n’roll. Hvem vil vel ikke være henne?! Ellers blir jeg daglig inspirert av alle de vidunderlige menneskene jeg har i livet mitt.

Jakke fra Rabalens Saloner, kr 1915 // Bukse fra Rabalens Saloner, kr 1915

Hvem er din muse?
– Kvinner generelt inspirerer meg. Kvinner på gata, kvinneskulpturer, sterke historiske kvinner, kvinner som tør å stikke seg ut ...
Hva har dere valgt å fokusere på i høstens kolleksjon?
– Håndlaget batikk er alltid en stor del av våre kolleksjoner, og det kommer virkelig til sin rett i denne kolleksjonen, som har fått en mer urban tvist. Høstens fargepalett har fått en touch av lyse og optimistiske nyanser. Stikkordet for silhuettene er volum, som blant annet kommer til uttrykk i en quiltet batikk-kimono og en mønstret vest.
Hvordan vil du gå kledd i høst?
– Jeg elsker å mikse feminine plagg med en mer edgy look, og denne høsten vil jeg gå med lange kjoler, støvletter og store strikkegensere.
Høstens fargepalett hos Rabens Saloner har fått en touch av lyse og optimistiske nyanser – vi elsker det! Fått med deg hvem som designer H&Ms neste samarbeidskolleksjon?
Powered by Labrador CMS