Sommerens lettleste feel good bøker

Disse skal vi lese i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Book Depository.

Sommeren er tiden der hjernen kobles av og kosen kobles på. Uansett om den skal tilbringes hjemme, på hytta, eller på en strand i det etterlengtede utland – en god bok hører sommeren til.

Vet du ikke hva du skal lese i sommer? Book Depository har over 20 millioner bøker med gratis levering til Norge. Så uansett hva du er på leting etter – er du sikret! Du betaler dessuten i norske kroner.

Kanskje du trenger litt inspirasjon først? Her er sommerens leseliste med letteleste feel good bøker du bare må få med deg!

Dette leser vi i sommer

Emily Henry: Book Lovers

Nora er en beinhard bokagent som briljerer i bransjen. Hele livet hennes handler om bøker. Charlie er en redaktør med en egen evne til å skape bestselgere. Og han er Noras jobbfiende.

Nora har vært gjennom nok samlivsbrudd til å vite at hun er den mennene dater før de finner sin happily ever after. For å forhindre nok en dating skandale, har Noras søster overtalt henne til å bytte ut kontoret i byen, med en måneds ferie i Sunshine Falls.

Sunshine Falls er en liten by som er tatt rett ut av en romantisk bok, men i stedet for å møte sexy tømrere, kjekke leger eller søte bartendere slik vi ofte leser om, fortsetter Nora å støte på...Charlie.

Book Lovers er full av vittig småprat, karakterer du ikke kan unngå å falle for og uslåelig kjemi. Dette er Emily Henrys beste roman til nå.

Book Lovers av Emily Henry, 105,-

Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Når et falskt forhold mellom forskere møter den uimotståelige tiltrekningskraften, blir en kvinnes nøye beregnede teorier om kjærlighet motbevist.

Som tredjeårs Ph.D. kandidat, tror ikke Olive Smith på varige romantiske forhold, men bestevennen hennes gjør det, og det er det som fikk henne inn i denne situasjonen. I et forsøk på å overbevise venninnen sin om at hun har funnet seg en kjæreste, kysser hun i panikk den første mannen hun ser.

Den mannen er ingen ringere enn Adam Carlsen, en ung hotshot-professor og velkjent drittsekk. Olive blir positivt overrasket når han går med på å være hennes falske kjæreste. Men når en stor vitenskapskonferanse går galt og Adam overrasker henne igjen med sin kompromissløse støtte, føles det lille eksperimentet deres farlig nær å eksplodere.

Olive oppdager snart at det eneste som er mer komplisert enn en hypotese om kjærlighet, er å få sitt eget hjerte under mikroskopet.

The Love Hypothesis av Ali Hazelwood, 104,-

Sally Rooney: Normal People

Connell og Marianne vokser opp i den samme lille byen vest i Irland, men likhetene slutter der. På skolen er Connell populær, mens Marianne er en einstøing. Men når de to kommer i prat – kleint, men elektrisk – skjer det noe livsforvandlende.

Normal People er en historie om gjensidig fascinasjon, vennskap og kjærlighet. Den tar oss fra den første samtalen, til årene i ettertid, mellom to personer som prøver å holde seg fra hverandre, men finner ut at de ikke klarer det.

Dette har også blitt en serie, som du kanskje har sett på NRK eller HBO.

Normal People av Sally Rooney, 102,-

Christina Lauren: The Unhoneymooners

Livets bryllupsreise...med din største fiende!

Olive er alltid uheldig; hennes eneggede tvillingsøster Ami, derimot, er trolig den heldigste personen i verden. Mens hun er i ferd med å gifte seg med drømmemannen sin, blir Olive tvunget til å ha det hyggelig med sin nemesis: forloveren Ethan.

Men det kan se ut som at Olives uflaks snur. Når hele bryllupet – bortsett fra Olive og Ethan – blir matforgiftet, er den planlagte bryllupsreisen til brudeparet up for grabs. Olive og Ethan legger sitt gjensidige hat til side, og setter kursen mot paradiset Hawaii. Men når Olive støter på sin fremtidige sjef, kommer en liten hvit løgn plutselig helt ut av kontroll.

Hun og Ethan er tvunget til å leke kjærlige nygifte, og befinner seg nærmere enn de noen gang hadde forventet. Snart finner Olive ut at hun kanskje ikke har noe imot å late som. Hun begynner på en måte faktisk å føle seg heldig.

The Unhoneymooners av Christina Lauren, 95,-

Colleen Hoover: It Ends with Us

Lily Bloom er i begynnelsen av 20-årene. Hun har ikke hatt det lett i oppveksten, faren var voldelig og hun fikk ikke lov til å ha venner på besøk. Lily er likevel full av vilje, pågangsmot og tro på framtiden. Etter å ha fullført college, flytter hun til Boston og åpner sin egen blomsterbutikk.

Hun møter hjernekirurgen Ryle Kincaid. Han er påståelig, sta og arrogant, men også følsom, briljant og fullstendig bergtatt av Lily. Og til tross for at Ryle har en sterk aversjon mot forhold, blir de et par.

Så møter Lily plutselig igjen sin første kjærlighet, Atlas Corrigan. Han var hennes sjelefrende og beskytter da hun var 15 år, men de har ikke sett hverandre siden. Og like plutselig blir alt Lily og Ryle har bygget sammen, utsatt for et ragnarok. En av Colleens Hoovers beste til nå, en dypt personlig fortelling, og en viktig bok med et alvorlig undertema.

It Ends with Us av Colleen Hoover, 193,-

Elena Armas: The Spanish Love Deception

Et bryllup i Spania, en irriterende mann, og bare tre dager til å overbevise familien om at du faktisk er forelsket.

Catalina Martin trenger desperat en date til søsterens bryllup. Spesielt når den lille hvite løgnen hennes om den amerikanske kjæresten, er ut av kontroll. Alle hun kjenner – inkludert ekskjæresten og hans forlovede – kommer til å være der.

Hun har bare fire uker på seg til å finne noen som er villig til å krysse Atlanteren for henne og hjelpe til med løgnen hennes. New York til Spania er ingen kort flytur, og familien hennes vil ikke være lett å lure. Men selv når Aaron Blackford – den høye, blåøyde idioten - tilbyr seg å trå til, lar hun seg ikke friste et sekund.

Men Catalina er desperat og etter hvert som bryllupet nærmer seg, blir Aaron Blackford et realistisk alternativ.

The Spanish Love Deception av Elena Armas, 100,-

Helen Hoang: The Bride Test

Khai Diep har ingen følelser. Vel, ikke store, viktige følelser, som sorg. Og kjærlighet. Han tror han er defekt. Familien hans vet bedre – at autismen hans betyr at han bare behandler følelser annerledes. Når han standhaftig nekter å vurdere et forhold, tar moren saken i egne hender og vender tilbake til Vietnam for å finne den perfekte bruden til ham.

Som en jente av blandet bakgrunn som bor i slummen i Ho Chi Minh-byen, har Esme Tran alltid følt seg malplassert. Så når muligheten byr seg til å reise til Amerika og møte en potensiell ektemann, kan hun ikke avslå tilbudet. Dette kan være gjennombruddet familien hennes trenger. Å forføre Khai går imidlertid ikke helt som planlagt. Det Esme vet om kjærlighet ser ut til å funke... men bare på henne selv. Hun blir håpløst besatt av en mann som er overbevist om at han aldri kan gi henne kjærlighet.

Når tiden til Esme i USA minker, vil Khai la hjertet gå foran hodet? Vil han slippe kjærligheten inn?

The Bride Test av Helen Hoang, 118,-

Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

Hva skjer når USAs første-sønn forelsker seg i prinsen av Wales? Da moren hans ble president, ble Alex Claremont-Diaz umiddelbart omtalt som den amerikanske ekvivalenten til en ung kongelig. Kjekk, karismatisk, genial – bildet som tegnes av han er rent markedsføringsgull for Det hvite hus.

Det er bare ett problem: Alex har en greie med den faktiske prinsen, Henry, over Atlanteren. Og når tabloidene får tak i et bilde som involverer en Alex-Henry-krangel, tar forholdet mellom USA og Storbritannia en vending til det verre.

Familie-, stats- og andre ledere utarbeider en plan for skadekontroll: Våpenhvile mellom de to rivalene. Det som først begynner som et falskt, Instragram-vennlig vennskap vokser dypere og farligere enn Alex og Henry kunne ha forestilt seg.

Casey McQuistons "Red, White & Royal Blue" beviser: Ekte kjærlighet er ikke alltid diplomatisk.

Red, White & Royal Blue av Casey McQuiston, 186,-

Taylor Jenkins Reid: One True Loves

I tjueårene gifter Emma Blair seg med kjæresten sin fra videregående, Jesse. De skaper et liv for seg selv, langt unna forventningene til foreldrene og folket i hjembyen i Massachusetts. De reiser verden rundt sammen, lever livet fullt ut og griper enhver mulighet for eventyr. På deres første bryllupsdag er Jesse på en helikoptertur over Stillehavet, som blir meldt savnet – og plutselig er Jesse borte for alltid.

Emma slutter i jobben og flytter hjem i et forsøk på å få kontroll på livet sitt igjen. År senere, nå i trettiårene, møter Emma en gammel venn, Sam, og blir forelsket igjen. Når Emma og Sam forlover seg, føles det som Emma har fått en ny sjanse til å bli lykkelig.

Det vil si, til Jesse blir funnet. Han er i live, og han har i alle år prøvd å komme hjem til henne. Med en mann og en forlovede må Emma nå finne ut hvem hun er og hva hun vil mens hun prøver å beskytte de hun elsker. Men hvem er hennes sanne kjærlighet?

One True Loves av Taylor Jenkins Reid, 105,-

Sarah Morgenthaler: The Tourist Attraction

Da Graham Barnett kalte spisestedet sitt The Tourist Trap, mente han det som en spøk. Nå sitter han fast og serverer mat til en endeløs rekke av resort-turister som ikke kunne interessert ham mindre. Ikke engang den søte, entusiastiske turisten i hjørnet som rødmer hver gang han ser etter henne...

To uker i Alaska er ikke bare det øverste på Zoey Caldwells bucket list. Det er hele bucketlisten. Et blikk på fjellbyen Moose Springs, og hun er solgt. Men når en vennlig handling bringer Zoey inn i Grahams verden, kan det hende hun finner ut at det er mer ved mannen enn man kan se. Og mer å elske i Moose Springs enn bare Alaskas villmark.

The Tourist Attraction av Sarah Morgenthaler, 186,-

Powered by Labrador CMS