Emas aprilfavoritter

En restaurant, en serie og en bok til helgen.

Publisert Sist oppdatert

Månedenes favoritter er et høydepunkt å skrive hver eneste måned. Denne gangen skriver jeg det godt plantet fra sofaen med dyne og tente lys, en grå søndag. Jeg lader opp til en ny uke og fyller på med ny inspirasjon. Både på mote-, mat- og interiørfronten. Det er noe magisk med søndager og denne skal jeg nyte ekstra mye. Jeg håper du finner inspirasjon og noen nye favoritter denne måneden også!

Bok: Women don't owe you pretty av Florence Given

Jeg elsker å lese og jeg elsker å tipse om bøker! Denne rosa boka stjal oppmerksomheten da jeg var på flyplassen i Bergen på vei hjem fra en jobbtur. Den er skrevet av den britiske aktivisten og illustratøren Florence Given.

Boka handler om kryssfeminisme, kroppsbilde, selvtillit for kvinner og om forhold. Hun skriver blant annet at selv om du har hjertesorg over en fyr (som kanskje heller ikke var så bra for deg), så betyr det ikke at du er noe mindre feminist. En lettlest, morsom og innsiktsfull bok!

Psykolog Trine

Kanskje litt rart å ha en person som en av månedens favoritter, samt at det sitter litt langt inne å skrive dette her, men jeg er bare et menneske og jeg tenker det er fint å vise sårbarhet også. Jeg har de siste månedene gått til psykolog ved navn Trine.

Vi har hatt mange gode (og til tider veldig vonde og tøffe) samtaler. Vi har snakket om alt fra relasjoner, selvbilde, mål og drømmer i livet, barndom, mental helse, og nøstet litt opp i ting. Det har vært utrolig godt for meg på alle mulige måter, selv om det til tider har vært utmattende å stå i. Jeg føler meg som en sterkere versjon av meg selv og har lært masse! Pleier å si at jeg har styrket verktøykassen som jeg kaller livet, hehe.

Jeg tenker at vi alle har godt av å gå til psykolog innimellom for å lufte små og store ting i livet. Så hvis du tenker/føler for å snakke med noen profesjonelle, så vil jeg bare si: gjør det og gjør det for deg selv.

Serie: Halston

En person i livet mitt som inspirerer meg veldig og som jeg henger mye med, er min beste venn Ole Martin. Han var på besøk en fredag og sa: jeg har en serie som jeg tror du kommer til å elske. Så satte han på «Halston» på Netflix. Han hadde rett: jeg elsket den!

Den handler om den amerikanske motedesigneren Halston som blir berømt over natten før livet hans sporer av. Det er en miniserie på fem episoder som tar for seg designerens vei til suksess på 70- og 80 tallet i New York. Serien inneholder masse bra mote, interiør, store navn som blant annet Liza Minelli, Andy Warhol, fester på Studio 54 og mye, mye mer.

Sko fra Alias Mae

Jeg ELL(E)sker at det temperaturen stiger og det endelig (snart forhåpentligvis) er tid for å gå med hæler og andre cute vårsko! Disse fra Alias Mae har jeg sett masse av på Instagram. De ser ut som godteri og har vært på ønskelisten min lenge.

Gleden var stor da de ankom butikken Voyage i Oslo. Klarte nesten ikke sitte stille i kontorstolen da jeg så på oppdateringen på Instagram. Da klokken tikket 16 løp jeg og kjøpte! Og svaret er ja: de er komfortable på! Første gang jeg brukte de stylet jeg de med et par oversized silkebukser fra Dagmar, hvit t-skjorte med skulderputer fra Gestuz, masse gullsmykker og messy hair.

Second hand-kåpe

Apropos temperaturen som stiger: si hei til min favoritt vintage kåpe! Det kribler like mye i magen hvert år når jeg tar frem denne jakken. Den er over 60 år gammel og tilhørte mammaen til en venninne av mamma. Den kommer for alltid til å være en favoritt i skapet. Det er en drøm av en jakke (fargen, kvaliteten, snittet +++) og jeg føler meg så heldig som har fått den. Takk, Sigrun!

Ostebutikken

Ladies who lunch! Det er lite som slår helgelunsjing, spesielt når du har en så fin venninne som Hannah å lunsje med. Vi er alltid på utkikk etter ny steder å spise lunsj. Enten det er nyåpnede steder eller nye steder for oss (noen gamle favoritter har vi selvfølgelig også).

Et sted som ingen av oss hadde vært på, men gått forbi mange ganger var Ostebutikken på Grünerløkka. Der kan du både kjøpe utrolig gode oster og annet, men også spise. Det er et koselig lite sted med masse godt på menyen. Og når du går inn, føler du at du er i utlandet. Skikkelig, skikkelig koselig. Her skal jeg definitivt tilbake!

Powered by Labrador CMS